دبیر علمی هفتمین کنگره کشوری سوختگی بر ضرورت پیشگیری از سوختگی با توجه به هزینههای بالایی که به اقتصاد کشور تحمیل میکند، تأکید کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کامران اسدی صبح دوشنبه در نشست خبری هفتمین کنگره کشوری سوختگی که قرار است ۱۲ تا ۱۳ اسفند در مرکز همایشهای رازی برگزار شود، گفت: شاخصهای اقتصادی در موضوع سوختگی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بیماران سوخته هزینههای زیادی را به نظام سلامت و جامعه تحمیل میکنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر امر پیشگیری از سوختگی به عنوان مهمترین مولفه در کاهش هزینههای بیماران سوخته تصریح کرد: بیمار دچار سوختگی نیازمند درمان کامل از مرحله حاد تا مزمن است.
اسدی به روند درمان بیماران سوخته اشاره کرد و گفت: عفونت در سوختگی از مهمترین علل مرگ و میر این بیماران است و میبایست با استفاده از پانسمانهای مخصوص میزان عوارض و هزینههای این قبیل بیماران را کاهش داد.
دبیر علمی هفتمین کنگره کشوری سوختگی با اشاره به استفاده از پانسمانهای معمولی و استاندارد برای بیماران سوخته در مراکز درمانی کشور، افزود: در حال حاضر پانسمانهای مخصوصی جایگزین پوست شده اند که با توجه به بالابودن هزینههای آنها امکان استفاده از آنها برای بیماران فراهم نیست.
اسدی در عین حال از انجام طرحهای پژوهشی برای تولید پانسمانهای مخصوص که مشابه خارجی دارند در کشور خبر داد و اظهار داشت: بیمار سوخته یک بار نمیسوزد بلکه تا آخر عمر با عوارض سوختگی درگیر است. از این رو لازم است تمامی اقدامات درمانی ومشاورههای روانی برای این قبیل بیماران انجام شود.
وی از سوختگی به عنوان یکی از پرعارضهترین بیماریها نام برد و یادآور شد: این قبیل بیماران نیازمند جراحیهای متعدد و بستریهای طولانی هستند و در عین حال بعد از انجام درمان میبایست حمایت روحی و روانی برای این قبیل افراد در نظر گرفته شود تا بتوانند به جامعه بازگردند.