معاون بهداشت سپاه گفت: این گردهماییهای سالانه به مثابه یک تجدید پیمان و میثاق میان پزشکان زمان جنگ است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار احمد عبداللهی معاون امداد، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه در ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون و هشتمین کنگره علمی طب رزم اظهار داشت: ما در بیمارستانهای صحرایی دوران دفاع مقدس، برای اولین بار در دنیا اقدامات و جراحیهای بسیار پیچیده از جمله جراحی مغز و اعصاب انجام میدادیم.
وی در تشریح هدف برگزاری آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون گفت: یکی از مهمترین اهداف و مقاصدی که در برگزاری این آئین داریم، پاسداشت مقام شامخ شهدای عرصه بهداشت و درمان کشور است.
عبداللهی با اشاره به خدمات و فداکاریهای جامعه بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: ما به دنبال نماد سازی فرهنگی با عناوین و محتوای فاخر هستیم. خدمات بخش بهداشت و درمان برغم نقش برجسته و سابقه درخشانی که در دوران دفاع مقدس داشته است، متأسفانه مورد غفلت واقع شده و ما خلاء یک حرکت و جریان که فداکاریهای جامعه پزشکی را به مردم نشان بدهد حس میکردیم.
دبیر ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون افزود: با چنین انگیزه ای، از سال ۱۳۹۰ به همت معاونت بهداشت، امداد و درمان آموزش پزشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این ایده مطرح شد که با طراحی جایزه ملی شهید دکتر رهنمون، بتوانیم علاوه بر پاسداشت شهدای والامقام عرصه بهداری دفاع مقدس و تجلیل از خانوادههای آنها، امکانی برای معرفی و تقدیر از الگوهای برتر جامعه پزشکی و ترویج ارزشهای انقلابی در جامعه نظام سلامت کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه این برنامه توسط ریاست وقت ستادکل نیروهای مسلح به تأیید مقام معظم رهبری رسید و برکت آن را در پنج دوره برگزاری این آیین به خوبی حس میکنیم و امیدواریم خداوند توفیق تداوم این حرکت را به همه ما بدهد.
وی با برشماری شرایط و شاخصههای انتخاب برگزیدگان برای دریافت جایزه ملی شهید رهنمون افزود: شاخصهای عمومی ما مشهور بودن به اخلاق اسلامی است. فرد باید اسوه و الگوی اخلاق، ایثارگری و فداکاری و به تعبیری مدافع و مروج ارزشهای دینی باشد. یک پزشک متدین که با اندیشه، اخلاق و عملکرد خود، ارزشهای دینی و انسانی را ترویج دهد.
معاون بهداشت، امداد، درمان و آموزش پزشکی سپاه تصریح کرد: از شرایط اختصاصی برگزیدگان این است که آن فرد از خانواده شهدا به ویژه شهدای والامقام جامعه پزشکی کشور باشد. با برگزاری سالانه این برنامه، قصد داریم از پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران، بهیاران، امدادگران و حتی راننده عزیز یک آمبولانس که در دفاع مقدس در حوزه پزشکی از خود مجاهدت و رشادت بزرگی نشان داده است، تقدیر کنیم. این عزیزان در گام اول انتخاب میشوند و این مهمترین ویژگی و بالاترین معیار ما برای انتخاب مصادیق اهدای جایزه است.
وی با اشاره به جانبازان عرصه طب رزم گفت: ما پزشکانی داریم که سالها در اسارت دشمن بعثی بودند. پزشکانی که ۶۰ تا ۷۰ جانبازی درصد دارند. پزشکانی که اعضای بدنشان را اهداء کردند و در این بخش هم برگزیدگانی خواهیم داشت.
عبداللهی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست گفت: مقام معظم رهبری بارها درمورد انتقال فرهنگ و معارف دفاع مقدس به نسلهای بعد و بهره برداری از گنجینه دفاع مقدس تأکید فرموده اند. اعتقاد ما این است که برگزاری این برنامه ها، گامی در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری است.
وی افزود: برگزاری این برنامه ها، یادآوری خدمات طب رزم در جنگ و گردهمایی همرزمان قدیمی است، آن هم در مکانی که تداعیکننده خاطرات تلخ و شیرین بسیاری برای همه ماست. این گردهماییهای سالانه در حقیقت به مثابه یک تجدید پیمان و میثاق میان پزشکان زمان جنگ است که ما میبینیم همه آنها همچنان در متن انقلاب اسلامی حضور دارند، به آرمانهای شهدا وفادارند و هنوز هم آماده اند جان خودشان را برای دفاع از اسلام فدا کنند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: وقتی پزشکان عزیز ما به میعادگاههای دلدادگان خدایی در مناطق جنگی میآیند، اشک از چشمانشان جاری میشود و مجذوب مغناطیس معنوی و مذهبی مشهد شهدای مظلوم دفاع مقدس میشوند. در حقیقت یک موج معنوی ایجاد میشود که نشان میدهد اگرچه غفلتها و کم کاریهایی داشته ایم، اما شهدا را فراموش نکرده ایم و به آرمانهایشان وفادار هستیم.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در عرصههای مختلف پزشکی خاطرنشان کرد: ما در زمان جنگ تحمیلی در بیمارستانهای صحرایی، برای اولین بار در دنیا جراحی مغز و اعصاب و اقدامات و جراحیهای بسیار پیچیده و گسترده توسط پزشکان انجام میدادیم و اگر امروز شاهد پیشرفت در عرصه پزشکی کشور هستیم و در بخشهای مختلف در دنیا حرف برای گفتن داریم، آن را باید مرهون تجربیات دفاع مقدس بدانیم.