معنی انقلابی بودن یعنی با تفکر جهادی مسائل، مشکلات، فرصتها و تهدیدها را ببینیم و اگر فردی چنین تفکری را نداشته باشد دیر یا زود تبدیل به ورشکسته یا کلاه بردار سیاسی خواهد شد!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمدعلی نژادیان* : اگر فردی ترس از دست دادن جان، مال، آبرو و دیگر منافع شخصی را داشته باشد، نمیتواند برای عدالت، مبارزه با ظلم و فساد و رسیدن به حق و حقیقت قدمی کامل و مخلص بردارد! معنی انقلابی بودن نیز همین است یعنی با تفکر جهادی مسائل، مشکلات، فرصتها و تهدیدها را ببینیم و با اخلاص حرکت نماییم و اگر فردی با توجه به شرایط و فرهنگ ایران چنین تفکری را نداشته باشد به احتمال زیاد دیر یا زود تبدیل به ورشکسته یا کلاه بردار سیاسی خواهد شد!
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مردم آذربایجان شرقی فرمودند: ارتجاع وقتی اتّفاق میافتد، معنایش این است که همان آدمهای انقلابیِ سابق سرِ کارند، امّا خط را عوض کردهاند، راه را عوض کردهاند؛ کأنّه انقلاب شده بود برای اینکه آنها بروند و ما بیاییم سرِ کار! برای این [کار]که انقلاب نشد؛ انقلاب یعنی دگرگونی، انقلاب یعنی تغییر مسیر، انقلاب یعنی یک هدفهای والائی را در نظر گرفتن و به سوی آنها حرکت کردن؛ اگر از این هدفها فراموش کردیم، دیگر انقلاب نیست. بعضی خیال میکنند انقلاب فقط سال ۵۷ بود و تمام شد؛ این خطا است. انقلاب در سال ۵۷ شروع شد، نه این که تمام شد؛ آغاز تغییر، آغاز حرکت اصلاحی در جامعه در سال ۵۷ اتّفاق افتاد، در بیستودوّم
بهمن اتّفاق افتاد و آنجا شروع شد؛ بتدریج این حرکت باید عمیقتر، وسیعتر، گستردهتر، خردمندانهتر ادامه پیدا کند، نه این که متوقّف بشود. حال با بیان این مقدمه به طرح چند سوال در خصوص دلایل ورشکستگی احزاب و اهمیت احیای تفکر و فرهنگ انقلابی در مقابل نگاه حزبی و تفکر لیبرال میپردازم: چرا برخی افرادی که از اول انقلاب در نظام بوده اند امروز خود همانند دشمنان قسم خورده ایران علیه نظام و ملت جنگ نرم راه انداختند؟ در جواب میتوان گفت: ۱- عدم درک صحیح از فلسفه تشکیل حزب که باعث شد منافع و روابط حزبی، آنها را از تفکر انقلابی دور نماید ۲- دنیا طلبی: عدهای از اول همین خصوصیات منفعت طلبی را داشته اند، ولی امروز با گذشت زمان به دلیل تامین نشدن منافع مورد نظرشان و یا به دلیل طرد شدن آنها توسط مردم و نظام چهره واقعی آنها نمایان شده است و دقیقا به خاطر همین ظاهرسازیها بود که حضرت امام رحمه الله علیه فرمودند: میزان در هرکس حال فعلی او است ۳- داشتن مشاوران ناآگاه و غرب گرا: طی ۴۰ سال گذشته به دلایل مختلف از جمله عدم توجه کامل و کافی به سیاستهای کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان و همچنین عدم توجه به اولویتهای کشور برخی سیاستمداران را به سمتی پیش برد که حل مشکلات و پیشرفت ایران را در اعتماد به غرب مخصوصا امریکا دیدند. (قابل ذکر است که اساس تفکر انقلابی باید نگاه به درون و اتکا به خود باشد، ولی در بعضی اوقات به دلیل تصمیمهای غیرکارشناسی شده و همچنین مشاورههای غلط عدهای فریب خوردند و ضررهای بسیاری را به کشور و ملت وارد نمودند و امروز برای توجیه اعمال و افکار خود به جنگ روانی پرداخته اند که اساس آن سفسطه و به حاشیه بردن مسائل اصلی کشور و برجسته کردن مسائل فرعی است. ۴- خودخواهی و عدم پذیرش اشتباهات ۵- عدم درک صحیح از دین اسلام ۶- عدم درک صحیح از مسائل سیاسی و موارد دیگر (قابل ذکر است تمام خصوصیات فوق الذکر برای همهی افرادی که از انقلاب و مصالح کشور زاویه گرفته اند نیست و ممکن است فردی یک خصوصیت و دیگری بیشتر آن خصوصیات را داشته باشد) عاقبت کلاه برداران سیاسی در آینده نزدیک چیست؟! نکتهای که مناسب است به آن اشاره شود این است که هنوز انقلاب زنده هست و جریان دارد و از طرفی ملت ایران با توجه به تجربههای تاریخی خود دیگر کاملا آگاه و ریزبین شده، قدر امنیت مرزی و قدرت ایران در منطقه را میدانند، پی به دشمنی و منفعت طلبی غربیها برده اند و در مجموع به کمال سیاسی رسیده اند. از این رو دیگر کسی نمیتواند با شعار و سفسطه
آنها را گمراه نماید؛ لذا سیاستمداران ورشکسته در همه قوا، سازمانها و نهادها یقین داشته باشند که مردم به زودی در انتخابهای مختلف نگاه خود را به سمت انقلابیون مصلح و نخبه خواهند گرداند و دیگر جایی برای منفعت طلبی و مغالطه کاری کلاه برداران سیاسی نخواهد ماند. جریان انقلابی و مسئولان مخلص چگونه میتوانند به روند پیشرفت کشور کمک نمایند؟! ۱- زمانی که انقلاب اسلامی ایران برای رسیدن به عدالت اجتماعی و رفع (ظلم، فساد، تفکر دیکتاتوری و...) به پیروزی رسید، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و ترورهای منافقین باعث شد بسیاری از جوانان صالح، مخلص و نخبه به شهادت برسند که شاید اگر امروز تعدادی از آنها در جمع ما بودند میتوانستند تحولات عظیمی را به وجود آورند! به عنوان مثال وقتی که تفکر انقلابی شهید دکتر مصطفی چمران که انسانی دانشمند، عارف و سیاست مداری معتدل بود را مرور مینماییم جای خالی ایشان و نسل ایثارگر اول انقلاب را بیشتر احساس میکنیم، ولی امروز نیز جوانان نخبه و انقلابی بسیاری داریم که اگر به آنها میدان بدهیم بسیاری از آنها میتوانند همانند شهید حسن باقری فرماندهی جنگ نرم، امنیت و پیشرفت کشور را بر عهده بگیرند و مسائل و مشکلات کشور را با موفقیت هدایت نمایند. از این رو مناسب است که مسئولان کشور در همهی قوا و نهادها به فکر انتصاب مدیران جوان در مجموعهی خود باشند ۲- از طریق تببین و گسترش فرهنگ انقلابی ۳- داشتن تفکری مبتنی بر هدایت قدرت و نه صرفا کسب قدرت ۴- بازتاب عملکرد و تبیین تفکرات انقلابیون صالح ۵- ترویج فعالیتهای جهادی ۶- مبارزه با ظلم و فساد ۷- تببین، تبلیغ و اجرایی نمودن اقتصاد مقاومتی و مقابله با تفکر لیبرالها مخصوصا در موضوع ادغام اقتصاد ایران در اقتصاد بین الملل ۸- تولید علم و کمک به شرکتهای دانش بنیان ۹- بررسی نیازهای روز جامعه و اصلاح روشها و عرفهای ناکارآمد و... ۱۰- امید آفرینی و کارآفرینی در جامعه به واسطه ظرفیتهای کشور و مردم ۱۱- توجه دقیق به سیاستهای کلی نظام ۱۲- بررسی مداوم ادارههای جمهوری اسلامی تا هر جا از ریل انقلاب اسلامی خارج میشوند به آنها تذکر و یا پیشنهاد داده شود ۱۳- تلاش برای تمدن سازی نوین اسلامی تا مردم به رفاه دنیوی و سعادت اخروی برسند ۱۴- بالا بردن سطح آگاهی جامعه با توجه به گسترش سفسطه و وارونه کردن حقایق در رسانههای معاند ۱۵- مقابله با اختلاس ها، رانت ها، زیرمیزیها و قاچاق ۱۶- تسلط و هوشیاری در جنگ نرم و بهره برداری صحیح از فضای مجازی و رفتن به سمت استقرار اینترنت ملی ۱۷- مبارزه هوشمندانه با اعتیاد و همچنین موارد بی شمار دیگر... در نتیجه وظیفه مهم امروز این است که با کمک یکدیگر تفکر و فرهنگ انقلابی را احیا نماییم، کشور را از شر ورشکستگان سیاسی، منفعت طلبان و مسئولان ناآگاه نجات دهیم، دست از حمایت احزاب موجود برداریم، میزان را در همهی امور تفکر انقلابی بدانیم و در نهایت از جوانان نخبه و انقلابی نیز برای مسئولیتهای مهم استفاده نماییم!