وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اصلیترین مسیرهای ورود تخصصی کردن برنامههای وزارت علوم از طریق پارکهای علم و فناوری است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بیست و هشتمین نشست روسای پارک علم و فناوری که صبح امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، بیان کرد: در شرایط کنونی کشور و مجموعه علمی بخش مهمی از کار آموزش عالی به معنای علوم، تحقیقات و فناوری است که روز به روز جایگاه آن ارتقا مییابد و انتظارات جامعه از لحاظ علمی به معنای عام و مردم از پارکها که توفیقات زیادی در سالهای گذشته به لحاظ علمی و حجم عملکرد و تاثیرگذاری آن داشته در جامعه گزارش شده است لذا شرایط برای حضور گسترده و فعال پارکها فراهم است و همین امر حمایت خوبی در سطح کشور به سمت پارکها و سازماندهی آنها است.
وی در ادامه گفت: حمایت نسبتا خوبی در بودجه ۹۷ از پارکهای علم و فناوری صورت گرفت، اما ممکن است نیاز ما بیشتر بوده و باشد، اما با وجود محدودیتها نگاه بهتری به پارکها شده که معنا و پیام خاصی دارد. سازماندهی مجموعههای این چنینی با کارکرد ویژه کار آسانی نیست و ما از زحمات همه مدیرانی که تلاش کردند قدردانی میکنیم.
غلامی افزود: در حوزه پارکها در دولت دوازدهم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بخش مهمی از برنامههای وزارت علوم را در جهت فناوری متمرکز کرده و اهمیت زیادی به مباحث توسعهای و اشتغال و تبدیل دانش به ثروت داشته است و یکی از اصلیترین مسیرهای ورود تخصصی کردن این برنامهها از طریق پارکهای علم و فناوری است.
وی در ادامه گفت: انتظار این است که پارکهای علم و فناوری در کنار دانشگاهها در حوزه وزارت علوم در صحنه ملی باشد و به این معنا که در هر منطقهای پارکهای علم و فناوری وجود دارد مرجع ورود ایدههای جدید، حمایت از ایدههای جدید، حمایت از فناوریها و کمک به همه مراحل تبدیل یک ایده به فناوری باشد و فناوری به سطح تولید و اثرگذاری اجتماعی برسد و مدیران هم تجربهها و تلاشهای گسترده تری برای تقویت مدیریت و برنامه ریزی که در گذشته و امروز رایج بوده است در مراحل زمانی فعلی تلاش کنند و فعالیت داشته باشند.
وی همچنین اعلام کرد: بسیاری از همکاران که در حوزه مدیریت تخصص ندارند تجربیات بسیار موثری دارند که این تجربیات را اگر به اشتراک گذارند توفیقات خوبی در این زمینه حاصل میشود.
وی در ادامه گفت: پارکها در مناطق مختلف نقش مهمی در برنامههای اجرایی استان محسوب میشوند و ارتباط با مسئولان منطقهای استانی بسیار مهم و کارگشا است؛ لذا توصیه من این است که با مدیران استانها ارتباط خوبی برقرار شود و از پارکها حمایت شود. در صحبت با برخی از مدیران که پارکهای علم و فناوری موفقی داشته اند آنها از حضور پارکها ابراز خوشحالی و امیدواری کرده اند.
غلامی تصریح کرد: امروزه با مباحثی که در بحث رشد اقتصادی و کارآفرینی و حل مشکلات در زمینه اشتغال در حوزههای استانی وجود دارد وجود یک مجموعه فکری بسیار ضروری است.
وی در ادامه گفت: یکی از بحثهای دولت اشتغال و توسعه اقتصادی است و ما آثار رشد و پیشرفت در پارکها و استارتاپها را که مشاهده میکنیم گزارش خوبی در دولت است و نگاه دولت و وزرا نگاه احترام و اعتماد به این موضوع است.
غلامی افزود: ارتباط با دانشگاهها بسیار مهم است و ارتباط با مدیریت دانشگاهها و بدنه علمی دانشگاه بر حسب زمینه کاری که در پارکها شکل گرفته است با گروههای آموزشی و اعضای هیئت علمی در دانشگاهها داریم. ایجاد ارتباط بین پارکها و مراکز رشد به نفع پارکها است و لازم است مدیران برای گسترش آن تلاش کنند.
وزیر علوم در خصوص معرفی پارکها در دانشگاهها برای دانشجویان سال آخر عنوان کرد: معرفی پارکها برای دانشجویان بسیار مفید است و در بخش اطلاع رسانی به دانشجویان کم توجه شده است و محیطهای دانشگاهی و علمی میتواند ایدههای جدیدی را منتقل کند.
وی در پایان گفت: باید ارتباط بین دانشگاهها و جامعه برقرار شود و معرفی به پارکها داشته باشیم و پارکها را به طور جدی پیگیری کنیم تا کندی در مسیر پیش نیاید.