آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۱۱۶۰
اژه‌ای در دانشگاه شهید رجایی:

«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود

معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه درنشستی با دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی گفت: «مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای درنشستی با دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی  با بیان اینکه یکی از جا‌هایی که فساد‌های عمده در آن صورت می‌گیرد فضای مجازی است البته اگر عده‌ای نگویند ما کم عقل هستیم که این حرف‌ها را می‌زنیم افزود: قوه قضاییه می‌گوید که باید فضای مجازی مدیریت شود تا در این فضا فساد صورت نگیرد انتظار ما این است که با این موضوع سیاسی برخورد نشود، چون امروز صد‌ها فساد در این فضا متوجه جوانان و فرزندان ما است.

وی با بیان اینکه ما مخالف کسی نیستیم و یا کم عقل هم نیستیم که در مورد خطرات فضای مجازی حرف می‌زنیم تصریح کرد: این که می‌گویید رسیدگی به پرونده‌ها در قوه قضاییه با تاخیر انجام می‌شود ما نیز این را تصدیق می‌کنیم و می‌گوییم که هنوز تاخیر و اطاله دادرسی وجود دارد. 

«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود

اژه‌ای با بیان اینکه ما تمام تلاش خود را برای کاهش اطاله دادرسی در قوه قضاییه انجام می‌دهیم، اما بیش از این نتوانسته ایم کار خود را به روز کنیم تصریح کرد: بخشی از کار‌ها برعهده قوه قضاییه نیست مثلا در خیلی از پرونده‌ها قاضی نمی‌تواند بدون نظر کارشناسی حکمی صادر کند به عنوان نمونه ما در طول سال موارد زیادی از تصادفات را داریم که در این تصادفات شاهد مرگ، جرح، مصدومیت، قطع عضو و خسارت به خودرو هستیم با این وجود تنها کسی که می‌تواند میزان خسارت‌ها را مشخص کند کارشناس است و قاضی این توانایی را ندارد اگر چه نظرات کارشناسی هم با هم تفاوت‌های فاحشی دارند. 
 
کد ویدیو

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه خیلی از چیز‌هایی را که به قوه قضاییه نسبت می‌دهند به کار کارشناسان مربوط می‌شود افزود: به عنوان نمونه در پرونده امیرمنصور آریا که من در آن نقش نظارتی داشتم نظرات کارشناسی متفاوتی در خصوص کارخانه اهواز این فرد وجود داشت مثلا این نظرات از منفی ۶ میلیارد تومان تا مثبت ۲ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شد.

وی در پاسخ به اظهارات یکی از دانشجویان مبنی براینکه چرا پس از اظهارات رهبر معظم انقلاب در جمع مردم آذربایجان شرقی و عذرخواهی ایشان در خصوص عدم تحقق عدالت در کشورمان تاکنون قوه قضاییه در این رابطه یک عذرخواهی لسانی هم نداشته است افزود: بار‌ها گفته ام الان با صدای بلند نه یک بار نه ده بار بلکه صد‌ها بار به خاطر همه کوتاهی‌هایی که از ابتدای مسئولیتم داشته ام از مردم کشورم عذرخواهی می‌کنم، چون واقعا تمام هسته‌ای و وجود خودم را مدیون مردم شهدا و خانواده شهدا می‌دانم و حتی اگر خودم را نیز فدا کنم دینم را نسبت به انقلاب و مرد ادا نکرده ام در هر حال ما تا رسیدن به عدالت چه عدالت قضایی و چه عدالت در حوزه‌های توزیع ثروت و امکانات فاصله داریم. 
 
«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود

اژه‌ای با تاکید براینکه باید بستر توزیع عادلانه ثروت و امکانات در کشور فراهم شود تصریح کرد: ما در زمینه عدالت عقب هستیم و در این زمینه با کسی تعارف نداریم، نمی‌شود کسی حداقل درآمد را نداشته باشد، اما کسی از رفاه بیش از حد برخوردار باشد این به هیچ وجه قابل قبول نیست. 

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه امروز در خصوص وضعیت رسیدگی به حقوق‌های نجومی از دادستان تهران سوال پرسیدم که کار تا کجا پیش رفته و چرا رسیدگی به این موضوع تا این حد دیر شده و مشکل شما کجاست افزود: بنا بر گفته دادستان تهران در این رابطه برای ۳۷ تن کیفرخواست صادر و برای ۱۰ نفر نیز حکم صادر شده است که علاوه بر رد مال برخی از محکومین به جزای نقدی ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ میلیون تومانی محکوم شده اند. 
 
کد ویدیو

وی با تاکید براینکه رفاهی که امروز برای مردم تهران تامین شده باید در شهرستان‌ها نیز فراهم شود و این وظیفه دولت و ماست تصریح کرد: البته نمی‌خواهم وضعیت را با گذشته مقایسه کنم، ولی واقعیت این است که ما با عدالت فاصله داریم از این رو باید بستر رشد برای همه فراهم شود. 

اژه‌ای تصریح کرد: عدالت باید در همه حوزه‌ها از جمله عدالت قضایی تامین شود در هر حال من به خاطر عقب ماندگی‌ها از مردم عذرخواهی می‌کنم و تلاش می‌کنیم بر مدار حق کار‌ها را پیش ببریم. 
 
«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود

معاون اول قوه قضاییه با تاکید براینکه مصلحت جامعه حکم می‌کند که دادگاه‌ها به صورت علنی برگزار و پخش شوند تصریح کرد: در رابطه با این موضوع من از برگزاری علنی دادگاه‌ها و پخش آن‌ها در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام دفاع کردم و با این وجود در این رابطه مصوبه‌ای که در این رابطه در دست بررسی است در کمیسیون مجمع رای آورده و باید ببینیم که در صحن مجمع چه اتفاقی می‌افتد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا پس از گذشت ۸ سال سران فتنه همچنان در حصر هستند و چرا محاکمه نمی‌شوند اظهار کرد: اتفاقاتی در سال ۸۸ بعد از انتخابات ریاست جمهوری روی داد که حقیقتا گران بودند و هزینه بار کشور کرد و این در حالی بود که انتخابات خیلی خوب برگزار شد و البته ساز و کار‌های قانونی هم برای رسیدگی به اعتراضات وجود داشت، اما برخی‌ها قانون را زیر پا گذاشتند و با تخریب اموال عمومی و حتی کشته شدن برخی‌ها هزینه ایجاد کردند.

اژه‌ای تصریح کرد: در همین رابطه دشمن بی نهایت سواستفاده کرد و امیدوار شد در حالی که آن انتخابات می‌توانست به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل ارتقا ببخشد، ولی سران فتنه کاری کردند که شیرینی آن به کام مردم تلخ شد. 

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه قوه قضاییه برحسب وظیفه با قانون شکنان برخورد کرد البته برای قشر دانشجو تخفیفاتی قائل شد اگر چه اقدامات مجرمانه‌ای را مرتکب شده بودند تصریح کرد: این که چرا سران فتنه تاکنون محاکمه نشده اند دلیلش این است که شورای امنیت ملی برحسب وظیفه‌ای که داشته محاکمه سران فتنه را به مصلحت ندانست از این رو براساس مصوبه این شورا سران فتنه محصور شدند با این وجود اگر قرار است سران فتنه محاکمه شوند شورای امنیت ملی باید نظر بدهد، اما تا امروز این شورا تجدید نظری در مورد مصوبه خود نکرده است از این رو تا زمانی که این مصوبه پابرجاست قوه قضاییه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد. 

وی درپاسخ به این سوال که چرا قوه قضاییه در خصوص اقدامات احمدی نژاد برخوردی انجام نمی‌دهد تصریح کرد: آقای رامین که زمانی در دولت آقای احمدی نژاد بودند در مورد رئیس جمهور سابق صحبتی کردند که اگر ما بخواهیم به آن عمل کنیم خب دکتر باید او را ببیند و گرنه ما در فرصت مقتضی عمل می‌کنیم.
 
کد ویدیو

اژه‌ای هم چنین در پاسخ به علت خودکشی‌های اخیر در زندان‌های کشورمان تصریح کرد: هر کسی که در زندان خودکشی می‌کند الزاما به خاطر سختی‌های زندان نیست بلکه خیلی اوقات افراد به خاطر افشا نشدن اطلاعاتشان خودکشی می‌کنند مثلا در دهه اول انقلاب منافقین به همراه خود و یا در دهانشان سیانور داشتند به گونه‌ای که به محض لو رفتن خودکشی می‌کردند با این وجود خیلی اوقات افراد تشکیلاتی به دلیل اینکه جرم سنگینی دارند و می‌دانند اگر اطلاعاتشان افشا شود به مشکلات کلان برمی خورند به همین دلیل دست به خودکشی می‌زنند. 

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در رابطه با فردی که در مورد پرونده محیط زیست دستگیر شده بود هیچ سختی در زندان نبوده و او همان جایی بوده که شما می‌گویید در آنجا به زندانیان خوش می‌گذرد تصریح کرد: در هر حال نمی‌دانم این فرد با چه انگیزه‌ای خودکشی کرده و هیچ چیزی هم که بیانگر انگیزه او برای خودکشی باشد نیز کشف نشده است. 

وی افزود: اینکه برخی‌ها در زندان کار مجرمانه انجام می‌دهند دست است تصریح کرد: یکی از شرایط برای جلوگیری از وقوع جرم در زندان این است که زندانیان را از هم تفکیک کنیم مثلا قاچاقچیان نباید در کنار دیگر زندانیان باشند به عنوان نمونه یک مورد داشته ایم که یکی از قاچاقچیان یک کیل و صد گرم هروئین را در داخل شکم خود وارد زندان کرده بود البته مواردی مانند انتقال ۲۰۰، ۳۰۰ گرم مواد مخدر از طریق بلع بسیار زیاد است با این وجود ما برای جلوگیری از این جرایم نیاز به امکانات فنی مانند اسکن داریم، اما بودجه خرید این دستگاه‌ها را نداریم. 

اژه‌ای با اشاره به اینکه اگر یک زندانی چیزی را بلع کرده باشد با بازرسی بدنی چیزی از او به دست نمی‌آید تصریح کرد: یک راه دیگر غیر از اسکن این است که زندانی را قرنطینه و به او مواد مسهل بدهند، اما این خطرناک است ممکن است مواد بلع شده در شکم او بترکد و احتمالا منجر به مرگ او شود. 
 
«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود 

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه اگر قاچاقچیان را در اردوگاه نگهداری می‌کردند کار خوبی بود، ولی اردوگاه ساخته نشده است تصریح کرد: اینکه یک زندانی مواد مخدر در کنار دیگر زندانیان باشد اثرات بدی دارد. 

وی با تاکید براینکه به شدت دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی برگزار شوند افزود: اگر این اتفاق بیفتد هم به نفع مردم و هم به نفع قاضی، قوه قضاییه و متهم است، چون با این کار یک حمایت مردمی پشت سر قاضی قرار می‌گیرد و خود استحکام بیشتری پیدا می‌کند از طرفی ادبیات قاضی نیز در دادگاه علنی فرق خواهد کرد. مسئله دیگر اینکه اگر در دادگاه علنی متهم از خود دفاع محکمی انجام دهد و قاضی دفاعیات او را نپذیرد اینجاست که مردم می‌گویند که چرا دفاعیات متهم را نپذیرفت. در هر حال معتقدم که دادگاه‌های علنی فوق العاده بازدارندگی دارند. 

وی با اشاره به اشکالات برگزاری دادگاه‌های علنی تصریح کرد: یک اشکال این است که ممکن است در کیفرخواست اتهاماتی مطرح شودکه همه یا بخشی از آن‌ها در دادگاه ثابت نشود و همین باعث شود که علی رغم تبرئه شدن فرد آبروی او برود؛ البته همین مسئله باعث می‌شود که قوه قضائیه مجبور شود کیفرخواست‌های قوی بنویسد. 

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اشکال دیگر در خصوص برگزاری دادگاه‌های علنی این است که اگر یک فرد گناهکار باشد و گناه او هم اثبات شود سوال این است که خانواده و فرزندان او چه گناهی کرده اند که با این مسئله مواجه شوند. 

وی با بیان اینکه هر خودکشی در زندان الزاما به خاطر سختی زندان نیست بلکه خیلی وقت‌ها زندانیان به خاطر افشا نشدن اطلاعات شان دست به خودکشی می‌زنند، تصریح کرد: در دهه اول انقلاب منافقین با خود یا در دهان شان سیانور همراه داشتند تا به محض اینکه لو می‌روند اقدام به خودشی کنند حتی در مواردی بوده که آن‌ها به محض لو رفتن در خیابان دست به خودکشی می‌زدند.

وی بیان کرد: خیلی وقت‌ها افراد تشکیلاتی جرم سنگینی دارند با این وجود می‌دانند که اگر اطلاعات شان افشا شود با مشکلات کلان برمی خورند به همین دلیل دست به خودکشی می‌زنند با این وجود در مورد پرونده محیط زیست نیز که در آن یک نفر از متهمین آن دست به خودکشی زد هیچ سختی در زندان وجود نداشته و در واقع او همان جایی بود که شما می‌گویید به زندانیان خوش می‌گذرد. در هر حال من نمی‌دانم که این فرد با چه انگیزه‌ای خودکشی کرده است و هیچ موردی هم از انگیزه خودکشی او کشف نشده است. 

وی با بیان اینکه درست است که برخی‌ها در زندان کار مجرمانه انجام می‌دهند گفت: یکی از شرایط اولیه برای جلوگیری از جرم در زندان است که زندانیان جرایم مختلف از هم تفکیک شوند. به عنوان نمونه در خصوص قاچاقچیان مواد مخدر یک مورد داشته ایم که یکی از این افراد یک کیلو و صد گرم هروئین را از طریق بلع وارد زندان کرده است البته مواردی متعددی از ورود مواد مخدر به میزان دویست و سیصد گرم از این طریق در زندان‌ها وجود دارد. 

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه ما امکانات فنی برای اسکن زندانیان را نداریم، افزود: قوه قضائیه توان و بودجه خرید دستگاه اسکن را ندارد با این وجود اگر زندانی هم اسکن نشود با بازرسی بدنی چیزی از او به دست نمی‌آید البته یک راه دیگر این است که زندانی را قرنطینه کنند و دارو‌های مسهل به او بدهند، اما این اقدامی خطرناک است و ممکن است بسته مواد مخدر در شکم او بترکد و احتمالا منجر به مرگش شود. 
 
«مخالف» کسی نیستیم؛ «کم عقل» هم نیستیم/ دنبال این هستیم که دادگاه‌ها علنی و قابل پخش برگزار شود 

وی با بیان اینکه قاچاقچیان مواد مخدر در زندان‌ها مشکلات خاص خود را دارند به همین دلیل باید آن‌ها را به اردوگاه‌ها می‌بردیم، ولی اردوگاه‌ها ساخته نشده اند، تصریح کرد: اینکه یک قاچاقچی مواد مخدر در کنار یک زندانی دیگر باشد اثرات بدی دارد. 

وی با تاکید بر اینکه هر کسی مفسده اقتصادی را مرتکب می‌شود باید آن را بازگرداند و این موجب جلب اعتماد مردمی می‌شود، تصریح کرد: سوال این است که در این سال‌ها چه کسانی بیشتر به زندان می‌روند؟ یک وقت می‌گفتند که چرا فقط به آفتابه دزد‌ها می‌رسید، اما الان می‌بینیم که چه کسانی در زندان‌ها هستند امروز حتی کسانی که بالاترین مقام مسئول بوده اند زندانی اند مثلا الان معاون اول رئیس جمهور سابق در زندان است و یا برادر رئیس جمهور تحت تعقیب قرار گرفت از طرفی الان پرونده برادر معاون اول رئیس جمهور نیز در حال رسیدگی است. 

وی با بیان اینکه وظیفه سازمان بازرسی نیست که همواره در همه جا حضور داشته باشد گفت: سوال من این است که وظیفه حراست‌ها چیست مگر بانک سرمایه و وزارت نفت حراست نداشتند چرا از حراست‌ها سوال نمی‌شود در واقع می‌خواهم بگویم همه وظایف بر عهده قوه قضائیه نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار