کد خبر:۶۷۱۴۹۵
کارآفرین حوزه دام خراسان‌شمالی:

۹۰ درصد مصرف گیاهان دارویی از خراسان شمالی تامین می‌شود/ خودمحوری و خوداشتغالی بین جوانان از بین رفته است

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی گفت: در سال‌های اخیر به طرز وحشتناک و خطرناکی در حوزه جمعیت دانشجویی رشد داشتیم به طوری که ...

پوریا خاکستری کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: استان خراسان شمالی به واسطه اقلیم و شرایط جغرافیایی که در کشور دارد یک استان اساسا کشاورزی و دامداری است.

خاکستری با اشاره به اینکه استان خراسان شمالی چیز خاصی برای گردشگری به صورت ویژه ندارد و نمی‌تواند با دو استان همجوار خودش در این مقوله رقابت کند، افزود: در بحث صنعت نیز این استان شرایط حمل و نقلی و تجاری فروش صنعت را ندارد لذا صنعت در این استان هیچگاه موفق نبوده است.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی تصریح کرد: با وجود اینکه صنایع مادر در استان داریم، اما هیچگاه نتوانستند آنطور که باید در گردش اقتصاد استان تاثیرگذار باشند.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی از ابتدا در اسناد توسعه و اسناد بودجه بندی ملی همواره بودجه اش بر محور کشاورزی نوشته شده است، افزود: سال ۹۶ نیز چنین بود و بودجه استان بر اساس محور کشاورزی نوشته شد و این چیزیست که ثابت می‌کند در سالیان متمادی هر کارشناسی با هر سطح سوادی وقتی استان خراسان شمالی را بررسی دقیق کرده به این موضوع تاکیید داشته است.

خاکستری ادامه داد: جز استان‌هایی هستیم که بیشترین جمعیت روستایی را داریم و این باعث می‌شود پتانسیل مولد روستایی در استان خراسان شمالی وجود داشته باشد.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی با بیان اینکه نگاه ملی به استان ما نگاه در حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: متاسفانه در این استان مسئولین خراسان شمالی از زمانی که استان مستقل شده است نگاهشان چیز دیگریست و بعضی بدون پشتوانه مطالعاتی طرح گردشگری را مطرح کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: مباحث غیرکارشناسی مطرح شده با استعداد استان و اسناد نگاه ملی همخوانی ندارد و در واقع این استان قفل شده است و از نظر اقتصادی و توسعه‌ای گامی پیش نرفته است.

خاکستری با اشاره به اینکه نخبگان ما در یک سردرگمی به سر می‌برند افزود: علت این است که ریشه مطالعاتی وجود ندارد و فردی که در حوزه اقتصاد و توسعه استان سخنرانی می‌کند اصلا در عمرش حتی اقتصاد نخوانده است و حتی با استعداد‌های استان آشنا نیست.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی ادامه داد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر به طرز وحشتناک و خطرناکی در حوزه جمعیت دانشجویی رشد داشتیم، مدرک گرایی باب شده است و جوانان ما فکر می‌کنند که باید از دانشگاه مدرک بگیرند و دولت برای آنان کار ایجاد کند ک. این خودش یک بحران جدی است.

وی با بیان اینکه خلاقیت، خودمحوری و خوداشتغالی در بین جوانان از بین رفته است، تصریح کرد: هیچ دانشجویی فکر نمیکند باید درس بخوانم و از نتیجه تحصیلم برای خودم شغلی را ایجاد کنم و همه منتظرند تا دولت به آنان رسیدگی کند.

خاکستری با اشاره به اینکه بهترین حوزه کشت گیاهان دارویی در این استان قرار دارد و ۹۰ درصد مصرف گیاهان دارویی از خراسان شمالی تامین می‌شود، حوزه دامداری بسیار مطلوب است و بهترین کیفیت گوشت گوساله و لبنیات در کشور را داریم، اظهار داشت: باید دانشجو را به حد فکری برسانیم که خودت می‌توانی اشتغال زایی بکنی و آشنایش کنیم با اینکه استان خراسان شمالی چه پتانسیل قدرتمندی در حوزه کشاورزی دارد.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی تصریح کرد: همه این موارد چیزهاییست که مغفول مانده و کسی که مسئولیتش را بر عهده دارد اقدام نمی‌کند و متاسفانه بقیه مردم و دانشجویان در جریان این موضوع نیستند که بخواهد اقدامی کنند.

وی با بیان اینکه جوان دانشجوی ما پس از فارغ التحصیلی باید به این فکر باشد که کشور دیگر ظرفیت پذیرش نیروی دولتی ندارد، گفت: اشتغال زایی باید خودمحور باشد و تحقیقات حوزه کشاورزی بسیار گسترده است و بسیار لازم داریم تا در حوزه دامداری فعالیت تحقیقاتی انجام شود.

خاکستری عنوان کرد: جوان و دانشجوی ما باید امروز به این نتیجه برسد که می‌تواند با کار علمی و به روز خیلی بیشتر از اجدادش برداشت محصول داشته باشد در کنار اینکه شم تجاری خودش را نیز به کار بیندازد و علاوه بر تولید محصول بتواند بازار هدف را نیز شناسایی کند.

کارآفرین حوزه دام استان خراسان شمالی در پایان با اشاره به اینکه مسئولین باید از خواب بیدار شوند و بفهمند که محور توسعه استان کشاورزی و دامداری است، افزود: بودجه و کمک‌ها باید در این راستا قرار بگیرد و از تولید تا فروش را حمایت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۹
حداقل یه آدرس ایمیل از چنین افرادی در گزارشتون قرار بدید تا انشالله بتونیم ارتباط بگیریم و نتیجه عملیاتی به همراه داشته باشه.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار