یک متخصص طب سالمندی گفت: یکی از مشکلات جدی و شایع در دوران سالمندی، زخم بستر یا زخم فشار است که میتواند با درد شدید و عفونت همراه باشد و گاهی منجر به مرگ شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد دلبری، متخصص سالمندان، در خصوص زخم بستر در دوران سالمندی افزود: این زخمها به علت فشار بیش از حد ناشی از نشستن یا خوابیدن طولانی در یک وضعیت ثابت به وجود میآیند.
وی با بیان اینکه زخم بستر، بیشتر در جاهایی از بدن رخ میدهد که فشار را بیشتر تحمل میکند، ادامه داد: شایعترین نقاط، لگن و ستون فقرات و قسمت پایینی کمر و شانه و آرنج است. زخم بستر، با فشار شدید بر یک نقطه ایجاد نمیشود بلکه در زمان طولانی و فشارمداوم میتواند به راحتی ایجاد شود.
دلبری، با تاکید بر اینکه عوامل خطر و ایجادکننده زخم بستر در سنین بالاتر به علت کاهش بافت چربی و نازک شدن پوست، بیشتر دیده میشود، تصریح کرد: سوء تغذیه، به خصوص کمبود ویتامین «ای» و «دی» و «کلسیم» و «روی» و به طور کلی، کاهش دریافت پروتئینها میتواند خطر جدی برای ایجاد زخم بستر باشد.
این متخصص سالمندان با بیان اینکه بی حرکتی یا کاهش حرکت در بستر، باعث ایجاد زخم بستر میشود، گفت: مشکلات مفصلی میتواند عامل جدی در زخم بستر باشد. اگر چه درمان زخم بستر مشکل است؛ بیش از ٥٠ درصد از این زخمها با جابجایی و کاهش فشار، رفع میشوند؛ به طور کلی، پیشگیری، راحتتر از درمان است.
دلبری، با تاکید بر اینکه زخم بستر با تغییر وضعیت و رژیم سالمند مرتبط است، به مردم توصیه کرد: هر نیم ساعت وضعیت سالمند را تغییر دهید و با مشاهده هرگونه مشکل پوستی مانند قرمزی، گرما، حساسیت، ترشح از زخم به پزشک مراجعه کنید و از پزشک متخصص و کارشناس تغذیه برنامه رژیمی مناسبی برای سالمندتان بگیرید.