در سال گذشته فضای دانشگاههای کشور بسیار از علم و آموزش دور شده و جای خود را به برگزاری کنسرت و رقص و استندآپ کمدی داده تا جایی که حتی ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حمیدرضاعسگریمزین؛ متاسفانه اخیرا در برخی از دانشگاههای کشور شاهد برخی از رفتارها و اقدامات هنجارشکنانه هستیم؛ اقداماتی که باعث اعتراض تشکلهای دانشجویی و دانشجویان شده و خطوط قرمز انقلاب و اسلام را عبور کرده و حتی در بعضی از موارد شاهد هیچگونه عذرخواهی از سوی مسئولین که نبودیم حتی بعضی از آنان به دفاع از عملکرد پوچ خود پرداختند و ما را تهدید به شکایت کردند.
اسفندماه سال گذشته برای جامعه دانشگاهی کشور فضای رقابت بین دو تفکر انقلابی و تفکر غربگرا شدت داشت. از طرفی رقابت برای ثبت نام در اردوهای راهیان نور که گاها به دلیل عدم وجود ظرفیت و استقبال زیاد دانشجویان، بسیاری توفیق شرکت در این سفر معنوی را پیدا نمی کردند و از طرفی سالن های کم جمعیت دانشگاه ها که به هر بهانه ای برای مخفی کردن کم کاری و سوء مدیریت خود اقدام به برگزاری جشن های هنجارشکن و شبهه پارتی می کردند.
در سال گذشته فضای دانشگاه های کشور بسیار از علم و آموزش دور شده و جای خود را به برگزاری کنسرت و رقص و استندآپ کمدی داده تا جایی که حتی توهین به اعتقادات به نوعی ارزش محسوب شده و واکنش بسیاری از دانشجویان را به دنبال دارد.
روز مهندس در دانشگاه تفرش اولین برنامه ابتذال در ماه پایانی سال ۹۶
حال نگاهی به هنجارشکنی های برخی دانشگاه های کشور می اندازیم که رقص و پایکوبی در دانشگاه تفرش به مناسبت روز مهندس اولین برنامه ماه پایانی سال گذشته بود و با حواشی بسیاری همراه شد.
یکی از دانشجویان دانشگاه تفرش که در این مراسم حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: چون این مراسم توسط مسئولین دانشگاه، معاونت فرهنگی و با کمک شورای صنفی برنامه ریزی و اجرا شده بود؛ لذا مسئولین به نشانه اعتراض جلسه را ترک نکردند و تا آخرین لحظات در ردیف اول این جشن حضور داشتند!
وی با بیان اینکه پس از صحبت مسئولین و اجرای استندآپ کمدی، برنامه موسیقی زنده شروع شد، افزود: تمامی اتفاقات هنجارشکن که در این برنامه رخ داد با اجرای موسیقی زنده شروع شد و تا پیش از آن برنامه خوب پیش رفت.
دانشجوی دانشگاه تفرش در پایان اظهار داشت: متاسفانه در این مراسم هنجارها شکسته شد و جشنی که به نام روز مهندس برگزار شد دارای حواشی زیادی شد که مسئولین دانشگاه به دلیل برنامه ریزی چنین مراسمی باید پاشخگو باشند.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تفرش با اهدای 2 کتاب «حقوق دانشجویی» و «دغدغههای فرهنگی» به معاونت فرهنگی این دانشگاه خواستار رسیدگی به خاطیان برنامه رقص در دانشگاه شد و درباره این موضوع بیانیه ای صادر کرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تفرش در این باره اظهار داشت: با توجه به اتفاقات تلخ اخیر دانشگاه که باعث ایجاد یک ولنگاری فرهنگی در فضای نخبگانی دانشگاه شد، احساس میشود که همه مسئولین باید مقوله فرهنگ و قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاهها را بار دیگر مرور کرده و سرلوحه تصمیمات مهم خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه مسئولین دانشگاه نیاز دارند تا مباحث فرهنگی آشنا شوند، افزود: دو کتاب «حقوق دانشجویی» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین «دغدغههای فرهنگی» که گزیدهای از بیانات و دغدغههای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون فرهنگ میباشد را به معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه تقدیم کردیم.
وی در پایان ضمن اشاره به دو کتاب اهدا شده به معاونت فرهنگی این دانشگاه افزود: همه ما باید ارزشهای انقلاب اسلامی را سرلوحه تصمیمات خود قرار داده و آن را در جهت اسلامی شدن دانشگاهها به کار بندیم.
بخشی از بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تفرش:
بسم الله الرحمن الرحیم
در تعجبیم از مسؤلانی که در مقابل یک کار فرهنگی تمیز، از هرگونه بهانه آفرینی اِبایی ندارند و برای مطالبات دانشجویی صورت گرفته در قبال مراسم اخیر سخنی جز اظهار بی اطلاعی بر زبان نراندند. مگر غیر از این است که مجوز این مراسم توسط مسؤلین به تأیید رسیده است.
اصل فعل برگزاری جشن مطابق با چارچوب و ضوابط هیچ مشکلی ندارد؛ قطعا مراسمی که با استقبال گسترده مواجه باشد بدون حواشی نخواهد بود. امّا چیده شدن برنامههایی که صرف وجود آن حاشیه ساز است به تنهایی موجب چالش آفرینی برای دانشگاه خواهد شد.
سؤال دیگر این است که آیا میان مراسم برگزار شده در روز مهندس با هویّت مهندس و این روز که مزیّن به نام خواجه نصیرالدین طوسی است، تناسبی وجود دارد؟
انتظار میرود ضمن برخورد قانونی با خاطیان، دیگر زمینه ساز بروز موارد این چنینی به بهانهی نبود نشاط نباشیم و از ترویج فرهنگهایی با هویت غربی جلوگیری نماییم.محتوای جنسی و تداعی صحنهای غیراخلاقی محور جشن علوم پزشکی کاشان بود
شب ۷ اسفندماه نیز مراسمی به ظاهر فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار میشود که با حاشیههایی بینظیر در ابتذال همراه بوده است.
در این مراسم که انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار کرد، ابتدا شروین سلیمانی شعری با محتوای جنسی و مبتذل میخواند و در ادامه مسابقه نقاشی برای دختران دانشجو اجرا میشود.
در این مسابقه به نحوی که دانشجویان دختر بایستی بر روی برگهایی که بر روی سینه دانشجویان پسر نصب شده بود تصویر چهره پسران را نقاشی میکردند و این حرکت باعث شده است که دختران نزدیک سینه پسران قرار گرفته و با توجه به خم شدن دخترها در مقابل پسران، برای تماشاگران تداعی گر صحنهای غیراخلاقی و جنسی باشد.
گفتنی است این مسابقه با اهدای یک عدد صابون گلنار به یکی از پسران و تخم مرغ به یکی از دختران و تأکید مجری برنامه و مدیریت ذهن دانشجویان نسبت به این جوایز که ابزاری برای خود ارضایی محسوب میشود پایان یافت. اجرای آهنگهای مبتذل به همراه رقص و پایکوبی از دیگر بخشهای این مراسم بود.
ابراهیم کاظمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفت وگو با
خبرگزاری دانشجو در رابطه برنامه طنز «ناخونک» در این دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی کاشان سابقه درخشانی در برگزاری برنامه فرهنگی و جلسات و مسابقات قرآنی دارد و اجرای این برنامه مبتذل اولین بار است که در دانشگاه اتفاق افتاده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با انتقاد از انتشار تصاویر دانشجویان که بدون اطلاع و غافلگیرانه در این برنامه حضور یافته بودند، گفت: نسبت به افرادی که اقدام به انتشار تصاویر دانشجویان کردهاند موضوع گیری سختی داریم و از طریق روال قانونی پیگیر اقدام افراد خاطی هستیم.
تشکلی که چارچوب نظارت و قانونی را رعایت نکند بر اساس کمیته و آییننامه برخورد خواهد شد
حمیدرضا گیلاسی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در رابطه با برگزاری این گونه برنامهها توسط تشکلهای دانشجویی به خبرنگار گروه دانشگاه
خبرگزاری دانشجو گفت: روال و کلیت برگزاری این برنامهها در دانشگاه به این صورت است که ابتدا در شورای فرهنگی دانشگاه تصویب و تشکل دانشجویی متعهد میشوند بر اساس مقررات دانشگاه برنامه را برگزار کند؛ به نحوی که خارج از قوانین و عرف نباشد؛ در غیر این صورت به آنها تذکر کتبی و یا انحلال آن تشکل منجر میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در رابطه با حضور مهمان معلوم الحال در این دانشگاه گفت: کلیت برنامه از جمله مجری یا شاعر در این دانشگاه که شئون دین و مذهب را رعایت نکرده باشند، مسئولیت آن با خود تشکل است و دانشگاه نمیتواند در این رابطه قضاوت کند اگر تشکل بر روی برنامه نظارت نکرد، در کمیته بر اساس قانون و آیین نامه با آنها برخورد میشود.
گیلاسی با بیان اینکه دانشگاه نمیخواهد که اینگونه برنامهها در آن برگزار شود، بیان کرد: سیاست دانشگاه این است که فضای دانشجوی و عقاید دانشجویان در چارچوب نظارت و قانونی آزاد باشد و اگر تشکلی آن را رعایت نکند، پاسخگوست و با افرادی که قصور کرده باشند، بر اساس کمیته و آیین نامه برخورد خواهد شد.
بخشی از بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
بسم الله الرحمن الرحیم
متاسفانه برخی افراد تمام شادی و نشاط را در شوخیهای جنسی زننده میدانند و با رد کردن خطوط قرمز اخلاقی و شرعی به اشاعهی فحشا میپردازند. بی شک محصول اینگونه برنامهها چیزی جز ترویج بیحیایی و بیغیرتی در میان دانشجویان نخواهد بود. مسئولین، متولیان فرهنگی و همه کسانی که دغدغه دین، انقلاب واخلاق را دارید، آیا وقت آن نرسیده که در اجرایی کردن قوانین، برخورد با هنجارشکنان و عملی کردن فریضه امر به معروف و نهی از منکر قدمی بردارید؟! مگر نه این است که حق مسلم هر دانشجویی است که دانشگاه و محیط زندگی سالم و به دور از آلودگیهای اخلاقی داشته باشد؟ آیا ترویج این پدیدههای سخیف و سبُک تجاوز به حقوق دیگر دانشجویان نیست؟
شروین سلیمانی سال گذشته نیز در دانشگاه رازی کرمانشاه شعری موهن در توهین به پیامبران الهی از جمله حضرت یوسف(ع) با بیان سخیف «یوسف بچه خوشگل»، حضرت لوت(ع) با با بیان اینکه «وارد بهشت شدم و لوت از پشت به من چسبید» و حضرت عیسی(ع) با بیان اینکه «جام شرابم را عیسی قاپید» قرائت کرده بود که در آن دانشگاه نیز منجر به بروز اعتراضاتی گردید و زمینه بروز حاشیه هایی را تا مدت ها فراهم کرده بود.
علوم پزشکی کرمان نیز از ولههای فرهنگی به دور نبود
در ادامه خواب متولیان علم و فرهنگ، جشن دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سالن دانشگاه برگزار شد و بیشتر شبیه کنسرت بود تا جشن دانشجویی و موجب تحریک فعالین فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمان شد.
بارونی، مسئول امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با پخش کلیپی از مراسم جشن دانشجویان ورودی جدید این دانشگاه با بیان اینکه در جشن این دانشجویان حضور داشته است، گفت: من خودم در جشن حضور داشتم و کلیت برنامه های جشن مشکلی نداشت.
بارونی افزود: تنها تعدادی در انتهای سالن صندلیها کم بود و فاصله بین دانشجویان کم شده بود، در جشن، ولههایی در حد چند ثانیه و نیم ثانیه بود؛ کلیپ از ولهها گرفته شده بود و مابقی 2 ساعت مراسم جشن مشکلی نداشت و با تذکر به دوستان انجمن اسلامی مشکل حل شد.
وی با بیان اینکه چند تَرَک نظیر آهنگهای بندری در برنامه اجرا شد که تذکر داده شد، گفت: کارشناسان حراست دانشگاه در مراسم حضور داشتند و مشکلی پیش نیامد.
در بخشی از بیانیه فعالین فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمان آمده است:
از مهمترین ابزارهای دنیای ملحد غرب که با آن به جنگ این انقلاب آمدهاند، رفتارها و انگارههایی که نام آن را هنر گذاشتهاند. رفتارهایی کهگاه در قالب فیلم و سینما و تئاتر، گاه در قالب نقاشی وگاه در قالب موسیقی و کنسرت نمایان میشود.
مسئولان و دانشجویانی که در این جنگ، دانسته یا ندانسته با تبلیغ و ترویج فرهنگ پَست غرب، تخم غفلتزدگی در این جامعه اسلامی هستند، مانند فرمانده جنگی هستند که به سمت خودی نشانه رفته و در حال کشتن یکایک نیروهای خودی هستند.
اخیراً در دانشگاه علوم پزشکی کرمان شاهد آنیم، که در سایه غفلت برخی مسئولان که باید حافظان حریم دین و انقلاب در جامعه و دانشگاه باشند، برخی ازروشنفکر نماها و کسانی که با شعار و شعر دنبال انحرافاند و از ابزار و اسباب اصلی دنیای غرب برای رفع غیرت و حیا از جامعهی فهیم دانشگاهی ما اقدام میکنند و ما میبینیم که در این دانشگاه، که مهد تمدن تاریخی و اسلامیست، فرهنگ ضد دینی و مبتذل غرب در حال تبلیغ و ترویج است، تا جامعه را به بیغیرتی و بیحیایی و در یک کلام بیدینی سوق دهند؛ علی الخصوص برگزاری جشن یا کنسرت برای دانشجویان جدید الورود آن هم در سالنهای خود دانشگاه!
رقص و ابتذال بخش مهمی از برنامه علوم پزشکی مازندران بود
نشست سراسری انجمنهای علمی دانشجویان علوم پزشکی که با میزبانی علوم پزشکی مازندران برگزار شد با برخی حواشی همراه بود که می توان به جرات گفت که رقص و ابتذال به عنوان بخش مهمی از برنامه های دانشگاه های علوم پزشکی تبدیل شده است.
یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ساری در گفتوگو با
خبرگزاری دانشجو با اشاره به برگزاری مراسم ساختارشکنانه گفت: متاسفانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید عدهای احساس کردند، می توانند در دانشگاه هرکاری بخواهند انجام دهند؛ البته عدم برخورد با متخلفان و مسئولان دانشگاهها که چنین برنامههایی برگزار میشود، نیز به این مسئله دامن زده است.
وی افزود: اگر یک بار در یکی از دانشگاهها با مسئولان یا معاون فرهنگی دانشگاهی چنین برنامههای برگزار میشود، برخورد شود در دانشگاهها دیگر نیز با احتیاط عمل خواهد کرد و اجازه نخواهد داد برنامههای هنجارشکنانه در برگزار شود.
در روزهای نزدیک به پایان سال انجمن اسلامی پیرو خط امام(ره) شهید چمران اهواز جشنی را به مناسبت نوروز برگزار کرد که دانشجویان بدون توجه به شئونات اسلامی به جشن و پایکوبی پرداختند در صورتی که این برنامه میتوانست در معرفی نوروز و تعمیق ارزشها و باورهای ملی نقش خوبی را در بین دانشجویان داشته باشد؛ اما برنامهای که برگزار شد، فرسنگها از این هدف دور بود و شاید بتوان گفت که احتمالا دیگر وقت موسیقی و کمی هم حرکات موزون است!
تشکل دانشجویی که پیرو خط امام در دانشگاه شهید چمران اهواز پیشتاز برنامه ساختارشکن بود
مهرزاد قوی فکر، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به جشن مذکور به خبرنگار
خبرگزاری دانشجو گفت: گاهی جشنی با عنوان فارغ التحصیلی برگزار میشود، ولی گاهی جشنی از سوی تشکل دانشجویی که پیرو خط امام بودن را یدک میکشد برگزار میشود و در واقع توقع از این دو برنامه با هم متفاوت است. تشکلی که ادعای کار فرهنگی و پیروی خط امام (ره) را دارد، باید به گونه دیگری رفتار کند.
قوی فکر ادامه داد: جشن به نام نوروز بود، ولی از ارزشهای معنوی و نمادهای نوروز دور بود. این برنامه حدود سه ساعت طول کشید که ۱۰ دقیقه سخنرانی بود و چند دقیقه شعرخوانی و ما بقی برنامه شامل دی جی و مجری بود که مجری در بیشتر زمان این مراسم دی جی را همراهی میکرد.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: برخی از دوستان مجری برنامه به شدت دنبال مجوز برای کانون موسیقی هستند، پیش از این گفتیم که در حال حاضر افرادی که دنبال تاسیس کانون موسیقی هستند متخصص موسیقی نیستند و البته سلیقه موسیقی شان را هم در این برنامه دیدیم.
وی ادامه داد: نگرانی از این است که با شکل گیری کانون موسیقی که همین دوستان به دنبال تاسیس آن هستند، باید شاهد اجرای بیشتر چنین برنامههایی باشیم.
قوی فکر گفت: مخالف خود موسیقی نیستیم. مخالفت ما با این دیدگاه نازلی است که این دوستان به موسیقی دارند و موسیقی را ابزاری صرفا برای رقص میدانند.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران گفت: مقرر شده که جلد نهم صحیفه امام را به دوستانمان در انجمن پیرو خط امام هدیه کنیم تا بیشتر با نظریات امام (ره) پیرامون موسیقی آشنا شوند.
اما اینکه چه کسی باید پاسخگویی ولنگاریهای فرهنگی در فضای علمی و آموزشی کشور باشد، بر کسی پوشیده نیست. وزارت علوم، وزارت ارشاد و همچنین وزارت بهداشت که عمده مراسم ابتذال دانشجویی، ذیل دانشگاههای علوم پزشکی برگزار می شود باید هرکدام به نوبه خود پاسخگوی این آشفته بازار فرهنگی باشند.
تاکنون هیچگونه واکنشی از وزارت خانه های مذکور دیده نشده و گویی اصلا از اتفافات رخ داده در حوزه کاری خود خبر ندارند و چگونه می شود از چنین وزرایی انتظار داشت تا مشکلات موجود را بتوانند حل کنند.