جلسه سوم رسیدگی به پرونده محمد ثلاث عضو فرقه دراویش که ۳ مأمور نیروی انتظامی را در حرکتی جنایتکارانه با اتوبوس زیرگرفته و به قتل رساند فردا برگزار میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شامگاه ۳۰ بهمن امسال بود که اعضای فرقه دراویش در تحرکی خصمانه و ناجوانمردانه در خیابان پاسداران تهران آشوب به پا کردند.
در این اقدام آشوبگرانه یکی از اعضای این فرقه به نام محمدرضا ثلاث با نشستن پشت فرمان یک اتوبوس به میان مأموران نیروی انتظامی رفته و سه نفر از آنها را زیر گرفت.
این اقدام ثلاث منجر به شهادت دو مأمور نیروی انتظامی و یک سرباز وظیفه شد هر چند که ثلاث همان زمان و با فاصله کوتاهی از انجام اقدام مجرمانه خود بازداشت شد.
تأیید شهادت سربازان و مأموران از سوی ناجا
سعید منتظرالمهدی سخنگوی ناجا همان شب با تأیید شهادت سه نفر از مأموران ناجا در خیابان پاسداران تهران اعلام کرد: در آستانه شهادت بانوی دو عالم عوامل فریبخورده و مخلان نظم و امنیت در ادامه تجمعات اخیر خود در خیابان پاسداران در عملی مزبوحانه و خباثتآمیز با یک دستگاه اتوبوس سه تن از دلاورمردان سبزپوش و حافظان نظم و امنیت نیروی انتظامی را که برای سامانبخشی به امنیت در منطقه حاضر بودند به شهادت رساندند.
سردار منتظرالمهدی ضمن تسلیت شهادت این سه مأمور فداکار و متعهد ناجا به محضر حضرت فاطمه زهرا، فرماندهی کل قوا، ملت شهیدپرور و خانواده معزز این سه شهید به برهم زنندگان امنیت قاطعانه هشدار داد که در برابر اقدامات ضدامنیتی و غیرقانونی هر کسی با هر هویتی که باشد برخورد میشود.
تشکیل پرونده در دادسرای امور جنایی تهران
به موجب وقوع این جنایت هولناک پروندهای در دادسرای امور جنایی تهران آغاز شد و مقرر شد به سرعت رسیدگی به این پرونده انجام شود.
سرانجام پس از رسیدگی به این پرونده در دادسرای امور جنایی برای ثلاث قرار مجرمیت صادر و در نهایت پرونده بعد از صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد.
ارجاع پرونده به شعبه نهم دادگاه کیفری
پرونده ثلاث به شعبه نهم دادگاه کیفری و زیر نظر قاضی کشکولی ارجاع شده و برای ثلاث وکیل تسخیری در نظر گرفته و مقرر شد در روز یکشنبه ۲۰ اسفند اولین جلسه رسیدگی به اتهامات ثلاث برگزار شود.
در این جلسه که از ساعت ۱۱:۳۰ آغاز شد و به گفته قاضی کشکولی قرار بود تا اذان ظهر به طول بیانجامد و نوبت بعدی آن از ساعت ۱۳ آن روز برگزار شود، اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران، خانواده اولیای دم، متهم و وکیل وی و همچنین نماینده دادستان تهران حضور داشتند.
قرائت کیفرخواست از سوی سرپرست دادسرای جنایی
پس از اعلام رییس دادگاه، قاضی شهریاری معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران در جایگاه قرار گرفت و در اجرای ماده ۳۹۶ از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ کیفرخواست را قرائت کرد.
وی گفت: با توجه به تحقیقاتی که در محل انجام شد مشخص شد راننده خودرو اتوبوس که به صورت عمدی به مامورین نیروی انتظامی تعرض نموده است در بیمارستان امام سجاد بستری است لذا به بیمارستان مذکور اعزام و با مشارالیه صحبت شد که فیلم اظهارات نامبرده در خصوص نحوه قتل اخذ شد که ضمیمه پرونده میباشد.
معاون دادستان تهران گفت: نامبرده حسب اظهاراتی که به صورت شفاهی در بدو آن مطرح کرد اعلام کرد با توجه به عصبی بودن با اتوبوسی که قبلا در محل پارک شده بود به سمت مامورین حمله ور شده و منجر به قتل سه نفر شده است.
وی در رابطه با ادله اثباتی که دادسرا جمعآوری نموده است به اعترافات متهم اشاره کرد و بیان داشت: متهم در اعترافات خود در نزد بازپرس دادسرای جنایی به صراحت تهاجم عمدی با خودرو اتوبوس را پذیرفته و علت آن را عصبی بودن اعلام کرده است.
درخواست قصاص برای ثلاث
شهریاری گفت: از لحاظ قانونی عمل متهم به ارتکاب منطبق است با بند الف. ماده ۲۹۰، ۳۵۰، ۳۵۱ و ۳۸۳ قانون مجازات اسلامی در خصوص ارتکاب سه فقره قتل عمدی است و در خصوص اخلال در نظم عمومی منطبق با ۶۱۸ قانون اسلامی بخش تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ است و با تو جه به تقاضای اولیای دم مقتولان تقاضای قصاص در اجرای ماده ۲۷۹ را دارم.
در ادامه دادگاه قاضی کشکولی از اولیای دم مقتولین خواست در جایگاه حاضر شده و شکایت و تقاضای خود را مطرح کنند.
اولیای دم پس از حضور در جایگاه و معرفی خود از ریاست دادگاه تقاضای اشد مجازات و قصاص را داشتند.
نیروی انتظامی سرم را شکست
متهم پرونده پس از تفهیم اتهام هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت گفت: بنده آمادگی دفاع از خود را دارم و معتقدم نیروی انتظامی باید منشا آرامش باشد.
وی در ادامه مدعی برخورد نیروی انتظامی با عوامل حاضر در گلستان هفتم شد و ادامه داد: در روز حادثه نیروی انتظامی به ما حمله کرد و سرم را شکستند که این کارشان من را عصبانی کرد و من از شدت عصبانیت با اتوبوس به سمت آنها حمله کردم.
ثلاث ادامه داد: من خودم قبول دارم که این سه نفر را کشتهام و فوت این سه نفر نتیجه اقدامات من بوده است.
قاضی پرسید با توجه به گزارش نیروی انتظامی سلاح سرد از قبیل: قمه و چاق و شمشیر در داخل اتوبوس کشف شده است آیا این را قبول دارید؟، که متهم پاسخ داد: من در داخل اتوبوس از این چیزها اطلاعی ندارم.
دادگاه به جلسه دوم رسید
پس از استماع بخشی از دفاعیات ثلاث قاضی کشکولی پایان جلسه اول رسیدگی به این پرونده را اعلام کرده و مقرر شد روز بعد یعنی ۲۱ اسفند ماه جلسه دوم رسیدگی به این پرونده برگزار شود.
دومین جلسه رسیدگی به پرونده عامل شهادت سه نفر از ماموریان نیروی انتظامی در حادثه خیابان پاسداران به ریاست قاضی کشکولی، اولیای دم، متهم پرونده به همراه وکیل تسخیری، نماینده حقوقی نیروی انتظامی و نماینده دادستان برگزار شد.
تغییر وکیل از تسخیری به تعیینی
در این جلسه قاضی کشکولی با بیان اینکه وضعیت جدیدی در پرونده ایجاد شده است، اظهار کرد: متهم این پرونده آقای اشرف زاده را به عنوان وکیل تعیینی مقرر کرده است.
وی گفت: دادگاه با تقاضای وکیل تعیینی توسط متهم موافقت کرده است.
ماجرای استمهال و وقت کشیهای غیرمعمول
در ادامه رسیدگی به پرونده قاضی کشکولی خطاب به وکیل تعیینی متهم گفت: بر اساس قانون درخواست صرف مطالعه پرونده باعث تجدید وقت نمیشود و از اختیارات دادگاه است که از این خواسته شما عدول کند؛ لذا اگر به غیر از مطالعه پرونده درخواست دیگری دارید اعلام کنید.
پس از تذکر رییس دادگاه وکیل متهم در جایگاه حاضر شده و گفت: آقای رئیس هدف من به هیچ وجه اطاله دادرسی نیست بلکه بر اساس وظیفه ام نیازمند مطالعه پرونده هستم تا بتوانم از حقوق موکل خود دفاع کنم.
وی گفت: بر این اساس از دادگاه تقاضای استمهال دارم تا بتوانم پرونده را مطالعه کنم.
پس از تقاضای استمهال توسط وکیل متهم قاضی کشکولی اظهار کرد: با توجه به این که ما موظف به رعایت قانون آئین دادرسی از حیث رعایت نظم عمومی هستیم و تقاضای استمهال هم از حقوق متهم است لذا با درخواست استمهال موافقت میشود.
وی در پایان جلسه دوم رسیدگی به این پرونده گفت: جلسه سوم رسیدگی در تاریخ ۲۷ اسفند ماه برگزار خواهد شد.