«سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق در سخنانی تأکید کرد که مشکلات منطقه تنها از طریق گفتگو میان تهران و ریاض حل شدنی است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از دفتر اطلاع رسانی حکمت ملی، سید عمار حکیم، رئیس تحالف ملی شیعیان عراق و رئیس جریان حکمت ملی، در روز بزرگداشت شهید محراب آیت الله سید محمد باقر حکیم اظهار داشت: روز بزرگداشت شهید محراب، متعلق به تمامی شهدای عراق و کسانی است که جان خود را در راه وطن فدا کرده اند.
رئیس جریان حکمت ملی تصریح کرد: میانه روی و گفتمان با کشورهای دوست و برادر، و ایستادگی در برابر دشمنان و تروریست ها، رویکردی ست که میتوان به وسیله آن مشکلات را از سر راه برداشت و از بحران عبور کرد.
حکیم ادامه داد: تاریخ تمام این روزها و چالشها را ثبت خواهد کرد؛ اینکه منافع همگانی در سایه یک عراق متحد محقق خواهد شد.
وی همچنین پیروی همیشگی از قانون اساسی به عنوان سقف آمال و آرزوهای ملت عراق، تکیه بر گفتمان و تقویت نهادهای دولتی را نقطه رهایی عراق از بحرانها دانست و عنوان کرد: عراق نیازمند مردان دولتی ست و نه کسانی که به دنبال قدرت و سلطه جویی هستند. این کشور به مردانی نیاز دارد که در پی موفقیت پروژههای ملی و تحقق آرمانهای ملت هستند، نه کسانی که موفقیت برنامههای شخصی خود را مد نظر دارند.
سید عمار حکیم با تأکید بر ضرورت قرار گرفتن اسلحه در اختیار دولت، به منظور رسیدن به مرحله اقتدار و توانمندی ادامه داد: نباید دولتی در میان احزاب کشور وجود داشته باشد، بلکه تمام این احزاب باید زیر مجموعه دولت باشند. ما خواستار اصلاح شیوههای زندگی حزبی در عراق هستیم. جریان حکمت ملی اولین جریانی خواهد بود که برای رهایی از محدودیت توافقهای سیاسی بی نتیجه تلاش میکند. ما به منظور تحقق هدف تشکیل دولت آینده، بر اساس شایستگی، تجربه و توانمندی در امر خدمت رسانی و در بازههای زمانی معین بایکدیگر همکاری میکنیم.
وی افزود: ما باید درباره نهادهای مانع و مخرب در سیستم سیاسی خود تجدید نظر کنیم. حتی اگر شرایط ایجاب کرد باید قانون اساسی نیز بر اساس زمینههای ایجاد شده توسط قانون اساسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
رئیس تحالف ملی شیعیان عراق همچنین تصریح کرد: با صراحت تمام اعلام میکنیم که مشکلات خاورمیانه، و به ویژه عراق تنها در صورتی حل میشود که میان جمهوری اسلامی ایران و دولت عربستان سعودی گفتگو و تبادل نظر برقرار شود.
حکیم با تاکید براینکه گفتگوهای مورد نظر ما، موضوع جدید و پیشنهاد پرزرق و برقی نیست که برای بار اول بیان شود، گفت: آنچه ما بیان و پیشنهاد کردیم خلاصه تجربه ملتهایی است که برای سالیان متمادی با یکدیگر در نزاع بوده اند، اما پس از آن به گفتگو روی آورده اند که این امر به ایجاد یک قدرت سیاسی همگون و توازن بین المللی و منطقهای منجر شده است.