دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کازرون گفت: دو قوه مقننه و قضاییه باید نسبت به عملکرد خود چه در مقابل تصویب قوانین و نقش نظارتی که دارند و چه به عنوان ضابط در برخورد با مفاسد پاسخگو باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امین اردشیری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان کازرون با اشاره به شعار سال به تشریح الزامات آن پرداخت و اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در حمایت از کالای ایرانی کنترل واردات و در ادامه آن مبارزه با فساد است.
اردشیری با بیان اینکه چیزی که امروزه مشاهده میشود مبارزه با فاسد است نه فساد، تفاوت این دو در این است مبارزه با فاسد به صورت موردی و سلیقهای گاهی به جای اینکه به حل مسئله کمک کند خود به ابزاری برای تسویه حسابهای سیاسی و تقسیم مفسد به فاسد خوب و بد میشود که خود به جای حل مسئله مشکل آفرین است.
وی گفت: یک از طرحهایی که به سراغ اصلاح ساختار و مبارزه ریشهای با فساد رفت طرح کدینگ بود که در دولت دهم که شاید تنها دولتی بتوان نامید که به دنبال ساختارها رفت در حال اجرا بود.
اردشیری گفت: از خواص این طرح این است که تمامی فعالیتهای اقتصادی شامل واردات، صادرات، امور بانکی، اجناس تولیدی و هر گونه انتقال سند یا خرید و فروش و ... باید کدگذاری شود که نتیجه آن کاهش اختلاس، کنترل واردات و شفافیت در فعالیتهای اقتصادی و به طبع آن افزایش سرمایه گذاری در کشور است.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی شهرستان کازرون یادآور شد: نکته قابل توجه در این طرح این است که تا چرخه آن کامل نشود هیچ بازده و ارزشی ندارد که متاسفانه در بحث چرخه دلار و انجام مبادلات به صورت حسابهای ارزی و با شناسه پس از روی کار آمدن دولت یازدهم مسکوت ماند و این چرخه کامل نشد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: دولت به جای شعار و فرافکنی و برای نشان دادن حسن نیت خود برای اصلاح ساختار و مبارزه با فساد باید به احیای این طرح بپردازد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در روز یک فروردین در مشهد و از سویی حضرت اقا در سخنان نوروزی خود از گلایه ایشان از برخی واردت کالاهای خارجی خاطرنشان کرد: برخی کارخانهها به محض آمادگی برای ارائه محصول، مشابه خارجی آن وارد بازار میشود و باعث ضربه به شرکتهای داخلی وارد میشود، که البته نمونههایی از این دست بسیار است بطور مثال اولین کارخانه تخصصی ساخت لوکوموتیو در سال ۹۱ افتتاح شد و دولت به جای حمایت، توسط وزیری که در استیضاح هتریک کرد در سال ۹۴ دستور واردات ۹۰۰ واگن از خارج از کشور را صادر کرد و یا به جای حمایت از تولید ریل ملی در شرکت ذوب آهن اصفهان به سراغ قرارداد حدود هزار میلیاردی با شرکت هندی میرود.
اردشیری با یادآوری این جمله رهبری که "با دستمال کثیف نمیشود شیشه را پاک کرد" تصریح کرد: یعنی با وزیری که خود تاجر است و به طبع اولویتش منافع خود است نه مردم، وزیری که دخترش کالای قاچاق وارد کند، وزیری که برای هدیه به جان کری، شرمن و تیم مذاکره از جیب مردم هزینه کند، وزیری که از سنگ پا تا سنگ قبر بخواهد واردات داشته باشد نمیشود از او توقع اصلاح اقتصادی و حمایت از کالای ایرانی داشت و برای رسیدن به این هدف باید طرحی نو در انداخت.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کازرون وظایف قوه مقننه و قضاییه را در تحقق شعار سال بسیار مهم دانست و در این خصوص بیان داشت: از سویی دو قوه دیگر باید نسبت به عملکرد خود چه در مقابل تصویب قوانین و نقش نظارتی که دارند و چه به عنوان ضابط در برخورد با مفاسد پاسخگو باشند چرا که شفافیت کلید برخورد با مفاسد است و خود را صرفاً به عنوان یک عنصر داری مصونیت و مطالبه گر از دولت ندانند.
وی اضافه کرد: مجلس میبایست در مقابل قوانینی که مصوب میکند پاسخگو باشد، قوه قضائیه پاسخ دهند که سرنوشت حقوق و املاک نجومی چه شد؟ چرا در برخی پروندهها به جای مفسد با امثال منصور نظری برخورد میشود؟ چرا قوهای که تنها ابزارش باید قانون باشد گاهی دچار مصلحت اندیشی میشود؟ چرا قوهای که تنها ابزارش باید قانون باشد گاهی خود در مقابل یک مسئله سیاسی موضع میگیرد؟