عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه با جمعیت ۸۰ میلیونی ۹۰ میلیون دفترچه بیمه در کشور داریم، گفت: برخی افراد دارای ۳ دفترچه بیمه درمانی هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یعقوب شیویاری با اشاره به اینکه زیرساختهای لازم برای ایجاد دفترچههای الکترونیک سلامت فراهم نیست، اظهار داشت: قبل از ایجاد هرگونه زیرساخت برای ایجاد پروندههای الکترونیک سلامت، باید رفع همپوشانی بیمهها با جدیت پیگیری شود، هماکنون با وجود ۸۰ میلیون نفر جمعیت ۹۰ میلیون دفترچه بیمه وجود دارد، بنابراین همپوشانیها را باید برای کاهش هزینهها رفع کرد.
وی با انتقاد از اینکه برخی افراد دارای ۳ دفترچه بیمه درمانی هستند، افزود: قبل از الکترونیکی شدن دفترچهها باید آمار و ارقام از میزان دفترچهها را بدست آورد، سپس اطلاعات صحیح را به سیستم الکترونیکی منتقل کرد؛ البته میتوان دفترچهها را الکترونیکی کرد و به تناسب آن همپوشانیها رفع شود، بنابراین براساس کد ملی هر فردی میتواند از یک نوع دفترچه استفاده کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه بیمههای درمانی در ارایه خدمات نسبت به هم مزیتهایی دارند، تصریح کرد: به عنوان مثال فردی با داشتن بیمه تأمین اجتماعی از بیمه خدمات درمانی هم نسبت به وجود مزیتی استفاده میکند، بنابراین باید خدمات پایه را برای تمام بیمهها یکسان تعریف کرد؛ هرچند که الکترونیکی شدن دفترچهها نیازمند زیرساخت و امکانات ویژه است، به طور حتم رفع همپوشانی بیمهها در کاهش هزینهها نقش پررنگی دارد.
شیویاری با تأکید براینکه بدون ایجاد زیرساختها نمیتوان الکترونیکی شدن دفترچهها را ایجاد کرد، گفت: متأسفانه چند سال پیش برای بیماران خاص به دلیل نبود شرایط لازم برای ایجاد کارت هوشمند برای دریافت سهمیه ماهانه دارو بیماران در نقاط مختلف کشور میتوانستند داروهای مورد نیاز خود را دریافت کرده و در بازار سیاه به فروش میرسد؛ اما زمان الکترونیکی شدن کارت مختص بیماران خاص افراد تنها یک بار میتوانستند داروی مورد نیاز را کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد دفترچههای الکترونیک دارای مزیتهای مختلفی بوده و روند درمان بیماری را کوتاهتر میکند، افزود: افزایش هزینههای حوزه سلامت به دلیل نبود سیستم الکترونیکی سبب بدهیهای سازمانهای بیمهگر به حوزه سلامت میشود، بنابراین با وجود سیستم الکترونیکی از مراجعه یک بیمار به مراکز مختلف درمانی و انجام به دفعات اقدامات درمانی جلوگیری میکند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید براینکه فراهم کردن دفترچههای الکترونیک سلامت موجب کنترل اعتبارات و کاهش هزینهها میشود، تصریح کرد: دولت باید برای این بخش اعتبار ویژه در نظر بگیرد، اگر نظارتی بر این حوزه نشده و همچنان این مسیر ادامه پیدا کند؛ مشکلات جدیدتری برای حوزه سلامت به وجود میآید.