به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی «شبكه خبر دانشجو»، حسن فتحي ديشب در جلسه نمايش و نقد فيلم سينمايي «كيفر» که با حضور عوامل اين فيلم در فرهنگسراي انقلاب برگزار شد، با اشاره به برجستگي عنصر تاريخ در فيلم هاي خود و با يادآوري اينكه تاريخ از اولويت هاي جدي كار فيلمسازيش است، اظهار داشت: در بيان تاريخي قصد تمجيد و تحريف تاريخ را ندارم و مقصود من تنها تعريف كردن تاريخ است.
كارگردان فيلم «كيفر» از ديگر ويژگي هاي كارهاي سينمايي خود به انعكاس ابعاد روانكاوانه و ناخودآگاهانه شخصيتي اش در اين آثار اشاره کرد و افزود: دقت در رفتارهاي بومي و زبان مردم با توجه به ادبيات بومي از نكات ديگري است كه در آثارم مورد توجه قرار داده ام.
وي با اشاره به دقت عليرضا نادري در پديد آوردن فيلمنامه «كيفر»، حضور نادري را به عنوان استاد خود در اين فيلم، خالق اصلي، و «كيفر» را مديون رفتار استادانه نادري در خلق يك فيلمنامه ارزشمند دانست.
فتحي با رد هر گونه شباهت فيلم «كيفر» به فيلم «قيصر» ساخته مسعود كيميايي يادآور شد: اين فيلم متاثر از يك دغدغه تاريخي و بيان شخصي من و بازتاب نگرشم از زاويه سينما به تاريخ است و هيچ گونه ارتباطي ميان «كيفر» و «قيصر» وجود ندارد.
كارگردان فيلم «كيفر» با اشاره به اينكه ترديد از ايده هاي اصلي اين فيلم است، يادآور شد: كيفر فيلمي است كه توجه به فجايع پيراموني و يادآوري مسئوليت هاي اجتماعي را به همه ما گوشزد مي كند.
وي با اشاره به اينكه شخصيت هنري او متاثر از تئاتر است، گفت: تئاتر منزل اصلي و اول من است.
فتحي از قصه و بازيگري به عنوان دو مولفه اصلي و دغدغه جدي خود در فيلمسازي ياد كرد.
عليرضا نادري، نويسنده فيلمنامه «كيفر» ضمن رد هر گونه وامداري اين فيلم به فيلم «قيصر»، «كيفر» را يك تراژدي مدرن دانست و گفت: در هنگام نوشتن فيلمنامه تمركز اصلي ما بر روي سوژه كيفر بوده است.
وي فتحي را دوست قديمي و سينماگر كاربلد امروز ايران معرفي، و همكاري خود با فتحي را در فيلم «كيفر» يك افتخار براي كارنامه سينمايي اش عنوان كرد.
در ادامه برنامه، اميرحسين فتحي با اشاره به ويژگي هاي بازي خود در فيلم «كيفر»، تلاش فراوان براي اين نقش آفريني را جزو عقبه كاري خود دانست و گفت: براي اينكه بتوانم اين نقش را به خوبي ايفا كنم، ساعت ها ورزش و تمرين فن بيان را جزو برنامه كاري خود قرار دادم.
در ادامه برنامه، زماني، بازيگر فيلم با اشاره به ويژگي هاي ارزشمند فيلم «كيفر»، حضور خود در اين اثر را فرصت مغتنمي دانست كه براي وي فوايد ارجمندي را به همراه داشته است.
وي خود را شاگرد فتحي عنوان كرد و يادآور شد: داوري درست درباره فيلم «كيفر» بايد با توجه به رويكرد تاريخي فيلم باشد.
زماني ابراز اميدواري كرد كه بتواند در كارهاي سينمايي آينده خود به همكاري با فتحي ادامه دهد./انتهاي پيام/