معاون علمی وفناوری رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی بانک، بورس و بیمه تهران از عرضه سهام شرکتهای دانشبنیان در بورس خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بانک، بورس و بیمه تهران روز گذشته با حضور سورنا ستاری (معاون علمی وفناوری رئیسجمهور)، شاپور محمدی (رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران)، عبدالناصر همتی (رئیس بیمه مرکزی) و دیگر مقامات ارشد اقتصاد کشور برگزار شد.
مقامات مسئول در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه از برنامههای تازهای برای ورود شرکتهای جدید به ویژه شرکتهای دانشبنیان خبر دادند.
ستاری در این مراسم از ورود شرکتهای دانشبنیان به بازار سهام خبر داد و اضافه کرد: قرار است سهام بعضی از شرکتهای تازه تاسیس استارتاپی بزودی در بازار سرمایه عرضه میشوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی بانک، بورس و بیمه تهران اعلام کرد: امسال سهام یک شرکت دانشبنیان به ارزش یک میلیارد دلار در بورس عرضه میشود. او به نام این شرکت اشاره نکرد، ولی ضمن اشاره به سابقه راهاندازی یک شرکت استارتاپی فعال در حوزه حمل و نقل، گفت: چند سال پیش چند جوان برای پیشنهاد همکاری در بخش استارتاپ به تاکسیرانی مراجعه کردند که آنها را بیرون کردند. ولی هم اکنون این شرکت استارتاپی در مدت بیش از یک سال یک میلیارد دلار ارزش پیدا کرده است. اگرچه در گذشته شرکتهای نفتی و خودروسازی در صدر شرکتهای بزرگ را به خود اختصاص داده بودند، ولی در حال حاضر استارتاپها صدر جدول را از آن خود کردهاند.
ستاری با اشاره به این موضوع که نسل جدیدی از کارآفرینها در اقتصاد ایران شکل گرفتهاند، افزود: استارتاپها در سال۹۶ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتهاند.
وی راجع به بازده بعضی از شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: برخی از شرکتهای استارتاپی هفتهای بالغ بر ۱۰ درصد بازده دارند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: باید ۳۰ تا ۴۰ درصد سرمایه گذاری در استارتاپها از طریق سرمایه گذاری خطرپذیر انجام شود. از آنجا که توسعه کسب و کارهای نوپای بخش خدمات یکی از محورهای اقتصاد دانشبنیان است، بازار سرمایه باید از آنها حمایت کند.
شاپور محمدی نیز مراسم افتتاح فاینکس ۲۰۱۸ گفت: فرهنگسازی و ارتقای سواد مالی از مهمترین اهداف برگزاری فاینکس ۲۰۱۸ است و امسال تعداد شرکتهای بیشتری (بیش از ۳۹۰ شرکت) در این دوره حضور دارند.
وی اضافه کرد: از حدود ۷۰ نماد بسته، در حال حاضر تنها ۱۵ نماد بسته است و سازمان بورس تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا با کمک دستگاههای قضایی و نظارتی، سایر نمادها نیز بازگشایی شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران بیان کرد: امیدواریم امسال به دلیل کاهش هزینه تامین مالی و کاهش نرخ انتشار اوراق، شرکتها سودآوری خوبی داشته باشند و از کالای ایرانی حمایت شود.
عبدالناصر همتی نیز با بیان این موضوع که سطح کارآمدی نظام مالی، به هماهنگی بین بورس، بانک و بیمه مربوط میشود، گفت: تناسب و رشد هر یک از این ارکان، نشان دهنده میزان رشد ما است، که این امر در کشور وجود ندارد، امیدواریم با تلاشهایی که انجام میشود، این تناسب به وجود آید.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم با تاکید به تاثیر نقدینگی در اقتصاد، گفت: وجود نقدینگی بالا در جامعه مانع از همافزایی در اقتصاد شده است و مشکلات بسیاری را نیز به وجود میآورد، با توجه به شعار امسال نقدینگی ما باید از بازارهای غیرمولد به سوی بازارهای مولد هدایت شود. حوزه بانکی ما علیرغم تمامی فشارها، مشکلات ریشهای دارد، که باید اصلاح شود.
فرید موسوی افزود: ما در یک فرآیند اشتباه در برابر نوسانات ارزی، بار مضاعفی با سود ۲۰ درصد بر دوش نحیف بانکها گذاشتیم، درحالیکه میتوانستیم نقدینگیها را به سمت بورس هدایت کنیم.
یازدهمین دوره از نمایشگاه بینالمللی بانک، بورس و بیمه از تاریخ ۲۷ الی ۳۰ فروردین ماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران در حال برگزاری است. رویداد فین استارز ۲۰۱۸ نیز همزمان با این نمایشگاه در حال برگزاری است.