به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، پیشرفت صنعت دندانپزشکی ایران در سالهای گذشته چشمگیر بوده است. شاخهای از پزشکی با بیش از ۳۰۰۰ مرکز و کلینیک خدمات دندانپزشکی، حدود ۴۶ دانشگاه و دانشکده و مراکز تحقیقاتی پویا که هر روزه به تعداد آنها افزوده میشود. روش درمانی ایمپلنت دندانی بهعنوان جایگزین برای ریشهدندان طبیعی از دسترفته، روشی قابلاطمینان و با نتایج اثباتشده است که در سالهای اخیر اقبال عمومی نسبت به این روش درمانی در ترمیم و زیبایی با توسعه چشمگیری مواجه بوده است. با استناد به آمارهای رسمی، مصرف سالیانه ایمپلنت دندانی در کشور بیش از 670 هزار عدد در سال 96 بوده است که این میزان مصرف با توجه به میزان موفقیت بالا و حضور شرکتهای متعدد در بازار ایران رشد سالیانه حدود 5 درصد را شامل حال خود کرده است.
شرکت مهندسی و تولیدی کوشا فن پارس تولیدکننده تجهیزات دندانپزشکی، تنها شرکت دانشبنیان این حوزه صنعتی بوده که صادرات به بیش از 25 کشور را در سابقه 30 ساله خود محفوظ دارد. این شرکت تولیدی «طرح تولید ایمپلنت دندانی» را که از اولویتهای تولید در صنعت سلامت است، از سال 1393 آغاز کرد. پس از انجام مطالعات بازاری و امکانسنجیهای تکنولوژیکی؛ با بهرهگیری از نخبگان دانشآموخته رشتههای مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک و مهندسی مواد به همراه گروه مشاورین دندانپزشکان در تخصصهای جراحی فک و صورت، پریودنتولوژی و پروتزهای دندانی، فاز طراحی محصول و فرآیندهای تولید، تاسیس اولیه خط تولید و آزمایشگاههای مرتبط، خرید ابتدایی تجهیزات و ماشینآلات را آغاز و نمونههای اولیه محصول جهت انجام تستهای تخصصی (مکانیکی، بیولوژیکی و آنالیز مواد) تولید شد.
پیرو عقد تفاهمنامه همکاری در سال 1396 همزمان با بیستمین نمایشگاه ایران هلث که با حضور مسئولین عالیرتبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور انجام شد، پس از یک سال مذاکره و رایزنی در خصوص کلیه اصول و جوانب همکاری شامل ارزیابیهای حقوقی، علمی، صنعتی و تجاری صورت پذیرفت و متن قرارداد با موضوع تأسیس شرکت جدید مشترک جهت تولید ایمپلنت دندانی با برند جدید ملی با طراحی متفاوت، تهیه شد.
به همین منظور روز چهارشنبه مورخ 29 فروردین در سالن تشریفات اصفهان در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران مقارن با کنگره سالیانه دندانپزشکی ایران EXCIDA، مراسم عقد قرارداد بین دو شرکت با حضور مسئولین عالیرتبه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتاق بازرگانی تهران و ایران-سوئیس، سازمان توسعه تجارت و سفارت سوئیس در تهران برگزار شد. این قرارداد توسط ولفگانگ بکر، قائممقام مدیرعامل شرکت StraumannGroup سوئیس و دکتر مجید روحی مدیرعامل شرکت کوشا فن پارس امضا شد.
امید است در سال حمایت از کالای ایرانی؛ به دلیل برخورداری این طرح از سطح بالای تکنولوژی که مستلزم بهکارگیری نیروهای متخصص دانشگاهی بوده، شاهد کارآفرینی تخصصی برای فارغالتحصیلان نخبه آمادهبهکار باشیم. همچنین با تولید باکیفیت ایمپلنت دندانی مطابق با استانداردهای جهانی که تحت نظارت کمپانی صاحب تکنولوژی صورت میپذیرد، بتوانیم علاوه بر پوشش حداکثری بازار کشور و فراهم آوردن امکان دسترسی اقشار مختلف جامعه به محصول باکیفیت و با هزینه کمتر و اطمینان از پشتیبانی پس از فروش، خط صادرات قابلتوجه این محصول جهت تقویت پایههای اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان کشور راهاندازی شود و موجبات ارتقا سطح علمی و فناوری حوزه تجهیزات پزشکی و همچنین سطح بهداشت دهان و دندان فراهم آید.