آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۰۱۱۷
فراستی خواه:

دانش آموختگان دانشگاه یا بیکارند یا مناسب با رشته خود فعالیت نمی‌کنند/ سایه دیوان سالاران بر علم سنگینی می‌کند

استاد دانشگاه تهران گفت: آموزش عالی و دانشگاه به دو لایه تقسیم شده‌اند و مشکلات زیادی مانند مدرک گرایی دارند و دانش آموختگان یا بیکارند یا مناسب با رشته خود فعالیت نمی‌کنند.
دانش آموختگان دانشگاه یا بیکارند یا مناسب با رشته خود فعالیت نمی‌کنند/ سایه دیوان سالاران بر علم سنگینی می‌کندبه گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مقصود فراستخواه جامعه شناس، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران در صد و سی و نهمین نشست یکشنبه‌های انسان شناسی و فرهنگ که بعدازظهر امروز در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: امروزه دانشگاه‌ها گران بار شده است و چندین هزار نفر جمعیت دارند، نقل قول‌هایی که در دانشگاه‌ها رایج شده موجب اعتراض دانشجویان شده است اما همواره دانشگاه‌ها راه ناهمواری را می‌پیمایند. 

فراستخواه در ادامه گفت: دانشگاه‌ها در شرایط کنونی استقلال ندارند و دیگر سالار شده‌اند و دولت ، حکومت و چندین دستگاه بزرگ برای امور دانشگاه تصمیم می‌گیرند که این شرایط باعث توجه کمتر به دانشجویان شده است.

وی افزود: محدودیت‌های بین المللی که به دلایل مختلف وجود دارد باعث قطع مراودات بین المللی شده است، علم یک ثروت جهانی است و اگر روابط به روز نشود ارتباطات بین المللی از بین می‌رود.

فراستخواه اظهار کرد: علم یک ساخت فرهنگی اجتماعی است و عواملی باید وجود داشته باشد تا افرادی مانند خوارزمی به وجود آیند، اما متاسفانه با عواملی که  در دانشگاه ها رایج  شده  مانند فساد، فروش پایان نامه‌ها نشان از ضعیف بودن نظام‌های هنجاری علمی دانشگاه است.

وی همچنین عنوان کرد: آموزش عالی و دانشگاه به دو لایه تقسیم شده‌اند و مشکلات زیادی مانند مدرک گرایی دارند و دانش آموختگان یا بیکارند یا مناسب با رشته خود فعالیت نمی‌کنند.

وی  تصریح کرد : یکی از بالاترین اعتماد‌ها طبق مطالعات به اهل فرهنگ بوده است، اما امروزه بسیاری از مدیریت‌های دانشگاهی بر مبنای سیاست اداره می‌شود و سایه دیوان سالاران و ایدئولوژی بر سایه علم سنگینی می‌کند. در مرور مطالعاتی که توسط استادان شده بود گلایه و تنش‌های زیادی از آموزش عالی در یافته‌ها وجود داشته است اما دانشگاه‌ها در ایران همچنان زنده‌اند و پویایی و کنش و تلاش زیادی به رغم بی تناسبی و مشکلات شان دارند.

وی در ادامه گفت: سیاست‌های دوره‌ای در آموزش عالی گاهی موجب به امتناع مدیریت مناسب می‌شوند. نگاه آسیب شناسانه به دانشگاه‌ها کافی نیست  نگاه به دانشگاه‌ها باید زیست شناسانه باشد  ، با دیدگاه‌های سنتی  مشکلات  را نمی‌توان توجیه کرد ، دانشگاه‌ها امروزه به پنجره فرصت در جامعه تبدیل شده‌اند، اما با سیاست‌های  موجود جامعه نمی‌توان وارد آن شد.

  استاد دانشگاه تهران در پایان گفت: یکی از اتفاقات رایج  در دانشگاه‌ها این است که دانشجویان با توجه به ارتباطات و قدرتی که در دانشگاه‌ها به وجود می‌آورند عوامل دانشگاهی را به اختیار خود می‌گیرند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار