شایعترین بیماری چشم در دوران سالمندی، آب مروارید است که در مراحل اولیه با جراحی برطرف میشود و در صورت درمان نکردن به موقع، میتواند موجب از دست رفتن بینایی شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت، دکتر احمد دلبری، متخصص سالمندان در گفت و گو با برنامه «شور زندگی» شبکه رادیویی سلامت در خصوص سالمندان و مشکلات بینایی گفت: به خوبی میدانیم که با ورود به ٥٠سالگی، چشمان ما دچار کاهش و ضعف بینایی میشود و در صورت بی توجهی و مراقبت نکردن، بیماریهای چشم در دوران سالمندی، بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه علاوه بر کاهش بینایی، باید نسبت به خارش و سوزش ناشی ازخشکی چشمها حساس باشیم، ادامه داد: شایعترین بیماری چشم در دوران سالمندی آب مروارید است که در مراحل اولیه با جراحی برطرف میشود و در صورت درمان نکردن به موقع، میتواند موجب از دست رفتن بینایی شود.
این متخصص سالمندان با تاکید بر اینکه از مصرف خودسرانه داروها به خصوص قطرههای چشمی حاوی کورتون، که روی عدسی چشم تاثیر زیادی میگذارد، پرهیز کنید، افزود: ویزیت و معاینات دورهای چشم بعد از ٥٠سالگی، هردوسال یک بار ضروری است. از آنجایی که علائم بیماریهای چشم به صورت تدریجی ظاهر میشود پزشک قبل از اینکه مشکل جدی عارض شود تشخیص میدهد و درمان میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه در روزهای آفتابی، به خصوص تابستان، از عینک آفتابی و کلاه سایه بان دار باید استفاده کرد، تصریح کرد: بیماران دیابتی توجه بیشتری به چشمان خود داشته باشند، چون ابتلا به آب مروارید و آب سیاه در این بیماران بیش از دو برابر افراد سالم است.
دلبری، در پایان اظهارداشت: رژیم غذایی سرشار از ویتامینها و سبزیجات و میوهها و آنتی اکسیدانها بسیار کمک کننده است و توصیه میشود. همچنین ترک سیگار، کمک شایانی در پیشگیری از بیماریهای چشمی میکند.