اولین کنفرانس ملی سیاست گذاری در آموزش عالی ایران در سالن مفرح دانشکده فنی شریعتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین کنفرانس ملی سیاست گذاری در آموزش عالی ایران با حضور صالحی عمران رئیس انجمن اموزش عالی ایران و رئیس دانشگاه فنی و حرفهای، مرضیه گرد رئیس دانشکده فنی شریعتی تهران، اعضای انجمن علمی آموزش عالی ایران، روسای مراکز تابعه، معاونین و مدیران کل مراکز تابعه دانشگاه فنی و حرفهای و برخی از صاحب نظران حوزه آموزش عالی ایران و معاونت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن مفرح دانشکده فنی شریعتی برگزار شد.
مرضیه گرد در ابتدای مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار، برگزاری این کنفرانس را فرصتی مغتنم در دانشگاه فنی و حرفهای دانست و ابراز امیدواری نمود در عصری که از آن به عنوان عصر حکمت یاد میشود و دنیا به دنبال دانشجوی کارآفرین ثروت آفرین است، این دانشگاه بتواند به عنوان مرکز علمی خدمتگزار بتواند قدمهای مهمی بردارد.
صالحی عمران ضمن ذکر تاریخچهای اجمالی در مورد انجمن علمی آموزش عالی و تاریخچهی تاسیس آن و همچنین گریزی بر برگزاری هفت مرحله برگزاری پیشین کنفرانسهای قبلی ابراز خرسندی نمود که اکنون در حالی دارد دوره هشتم آن (با عنوان اولین کنفرانس سیاست گذاری در آموزش عالی) برگزار میگردد که همگان به اهمیت این مقوله مهم در کشور پی بردهاند.
صالحی عمران در بخش بعدی سخنان خود به ذکر سه تجربه مهم در طول دوران برگزاری این کنفرانسها بدین شرح اشاره نمود: تجربه اول رشد کمی خصوصی سازی در آموزش عالی، تجربه دوم خصوصی سازی در آموزش عالی (که ناشی از رشد کمی میباشد) ، تجربه سوم بین المللی سازی و سیاست گذاری گسترش کمی ، تجریبات مهم کنفرانس ها است .
رئیس انجمن آموزش عالی کشور گفت : در پایان ضرورت برگزاری این کنفرانس را بدین صورت میتوان تعبیر نمود که اکنون در کشور ما و در دنیا، اکثر نخبگان علمی در رشتههای تجربی و غیرعملی شناخته و معرفی میشوند و جای خالی نخبگان رشتههای عملی مانند دانشگاه فنی و حرفهای واقعا خالی است.
وی همچنین افزود: امیدورایم ماحصل این همایش و نشستهایی که امروز در این همایش برگزار میگردد بتواند این راه را برای نخبگان کارآفرین این دانشگاه فراهم نماید. بخش بعدی این مراسم با حضور دکتر نعمت اله عزیزی استاد دانشگاه کردستان و دبیر علمی کنفرانس ادامه یافت.
وی در ابتدا به ارائه گزارشی کوتاه از روند برگزاری این همایش از آبان ۹۶ تاکنون و مقالههای دریافتی پرداخت و ضمن تشکر از رهنمونهای کاربردی صالحی عمران و مطالب مهم عنوان شده، ماموریت مهم دانشگاهها را بی توجه نبودن به مسائل جامعه قلمداد و ایران را (به همراه برخی کشورهای آسیا و آفریقا) متولیان طراز اول انجام سیاست گذاریهای نوین در بحث آموزشهای عالی معرفی نمود. سخنرانی بعدی نسرین نورشاهی محقق و رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ایران بود.
این محقق برجسته آموزش عالی کشور، ضمن ذکر تجربیاتی از دوران بیست ساله کاری خود خطاهای انجام شده در نظام آموزش عالی ایران گفت: آموزش عالی ایران را شامل مواردی از قبیل (تعارض بین سیاستهای آشکار و پنهان، تعارض بین بخشهای مختلف کشور، جابجایی بین سیاست و هدف، عدم تناسب بین سیاستهای اتخاذی، تداخل هدفها و اثرات مخرب، اجرای سیاستهای کاری مختلف بدون در نظر گرفتن امکانات، عدم وجود ارزیابی برنامه ریزی و سیاست گذاری و نخ نما شدن سیاستها و تبدیل شدن به عادت و هنجار) عنوان نمود و امیدوار شد نتیجه و خروجی نهایی این کنفرانس ملی تاثیرات مهمی در بدنه این نظام آموزشی بر جای بگذارد.
عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دنیای کنونی شاهد این معضل هستیم که برون داد برخی از بخشهای نظام آموزش عالی کشور در حوزه اشتغال و کارآفرینی ما را با چالشهایی مواجه ساخته است. مسئله مهمتر این است که آیا نظام حکمرانی در هر کشوری این توانایی را دارد که از وضع موجود به وضع مطلوب گذر نماید؟ میتوان گفت: اکنون دوره کمیت گذاری در آموزش عالی دیگر گذشته و چگونه رسیدن به مطلوب نهایی بسیار با اهمیتتر است.
منصوری در پایان گفت: امیدواریم مسئولین تاثیرگذار این عرصه علمی کشور با رسیدن به فهمی مشترک و تاثیراتی یکسان و اثرگذار از فرصت به وجود آمده (که همانا برگزاری این کنفرانس ملی است) نهایت بهره را برده و شاهد تغییرات خوب و مثبت این بخش مهم کشور باشیم.