سینا ربیعی: مهمترین هدفی که ما برای مجموعه کانون قرآن و عترت در نظر گرفتهایم گفتمان سازی فرهنگ قرآن و عترت در فضای دانشگاهی و در فضای جامعه اسلامی است.
سینا ربیعی، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرامون فعالیتهای چندین و چند ساله این کانون گفت: کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه ۱۵ سال سابقه فعالیت دارد که تقریبا قدیمیترین کانون فعال دانشگاه علامه است که از بین ۱۷ کانون هنوز فعال مانده و تنها کانونی است که در دانشگاه دفاتر فعال دارد در حالی که کانونهای دیگر هنوز دفتر ندارند. همچنین ساختار کانون قرآن و عترت نسبت به کانونهای دیگر ساختار پیچیده تری است و همچنین کمیتههای مختلفی برای برنامه هایمان داریم که دانشجوها در آن فعال هستند و برنامهها را جلو میبرند.
وی افزود: تا این لحظه برنامه هایمان به بهترین شکل ممکن در حال برگزاری است حتی ما نشستهای کشوری فعالان قرآن و عترت را انجام دادهایم و اصل این برنامه از دانشگاه ما کلیک خورده است. دانشگاه علامه به دلیل ساختار خوبی که در کانون قرآن و عترت دارد مسئولیت برگزاری این نشست کشوری را برعهده گرفته است. در حال حاضر نیز طرحی را برای نیمه شعبان داریم به نام جشنواره لبخند که سال گذشته برای اولین بار آن را اجرا کردیم و این دومین جشنواره لبخندی است که ما در دانشگاه علامه با همکاری دانشجویان گفتمان قرآنی به صورت کشوری انجام میدهیم.
دبیر کانون قرآن و عترت ادامه داد: این جشنواره لبخند مدل کار متفاوتی دارد در واقع ما سه مدل کاری و سه مدل اجرایی به دانشگاهها ارائه میدهیم که هر کدام از کانونها با توجه به توانایی اجرایی و کاری خود آن را انتخاب کنند. مدل اول ساده است مدل دوم غرفه و مدل سوم طرحهایی مانند افطاری دادن به بچههای یتیم و ... است. گفتنی است هر مدل اجرای خاص خود را دارد، اما در محتوا یکی است.
وی افزود: مهمترین هدفی که ما برای مجموعه کانون قرآن و عترت در نظر گرفتهایم گفتمان سازی فرهنگ قرآن و عترت در فضای دانشگاهی و در فضای جامعه اسلامی است. چرا که ما سال هاست شاهد این هستیم که با قرآن بازی میشود. آن هم با کتابی که خودش برای رها کردن ما از درگیریهای دنیوی آمده است، اما آنچه که ما میبینیم این است که فردی به خود میبالد که قرآن را طلاکوب کرده یا آیه قرآن را روی برنج نوشته و ... در حالی که از محتوای اصلی قرآن غافل ماندهایم و آنچه که رهبری از دانشجوی انقلابی خواسته است مورد توجه قرار نگرفته و ما عملا به عنوان بچه مسلمان برای قرآن کار زیادی انجام ندادهایم.
وی افزود: در همین راستا ما برای انس گرفتن هر چه بیشتر دانشجویان با قرآن پویش من قرآنیم را به راه انداختیم و از دانشجویان خواستیم که قرآن را به عنوان یک کتاب هر روز یک صجفه بخوانند و در کانال تلگرامی که ۴۰ نفر عضو داشت عضو شدند بعد از یک هفته شاهد این بودیم که تعداد اعضای کانال از ۴۰ به ۱۱۸۰ نفر افزایش پیدا کرده و این نشان دهنده افزایش تعداد قرآن خوانهای ما در مدت کوتاه است.
ربیعی با اشاره به ساختار کانون قرآن و عترت گفت: مجمع ما صد نفر عضو عادی و حدود ۴۵ نفر عضو فعال داریم. به صورت حدودی اگر بخواهم بگویم ۱۵۰ الی ۲۰۰ نفر نیز این کانون عضو عادی دارد. کمیتههای این کانون شامل کمیته اجرایی، تولید محتوای قرآنی و باشگاه مخاطبان میباشد همچنین این کانون یک هستهای مرکزی نیز دارد. ما برای هر کمیته به صورت ویژه دورههای تقویت مهارتی میگذاریم. کلا برنامههای ما به صورتی است که باعث تقویت کمیتهها میگردد و به همین دلیل در تلاشیم که دورههای تخصصی برای تقویت مهارتهای آنها بگذاریم و این چیزی است که عملا در خیلی از کانونهای دیگر و تشکلها آن را نمیبینیم.
وی گفت: اولین نشریه قرآنی را به راه انداختهایم که در واقع باید گفت: اولین نشریه قرآنی کل دانشگاههای تهران است که هفته دیگر به چاپ میرسد و این نشریه توسط کمیته محتوایی کانون تنظیم شده است و در حال حاضر این افتخار را داریم که کمیته محتوایی ما اولین نشریه کل دانشگاههای تهران را منتشر میکند.