صد و شصت و نهمین قسمت از این برنامه تلویزیونی جمعه ۳۱ فروردین ماه با حضور استاد شهاب مرادی و با موضوع «کنترل خشم» از شبکه دو سیما پخش شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه حجت الاسلام مرادی با تاکید بر اینکه اولین اقدام و اولین عامل برای جلوگیری از ایجاد و بروز خشم وجود آرامش در انسان است، گفت: از جمله عوامل ایجاد آرامش «خواب مناسب» آن هم در وقت خود است. اینکه انسان تا نیمههای شب وقت خود را در فضای مجازی به بطالت و بیهودگی بگذرانند، آرامش و سلامت از انسان گرفته میشود که نتیجه آن همین ناراحتی ها، عصبانیتها و خشمها است.
حجت الاسلام مرادی تصریح کرد: پرهیز از تجمل گرایی، خرج و مخارج و هزینه متناسب با شرایط مالی از دیگر راههای رسیدن به آرامش است که در از بین بردن خشم و بروز آن موثر است.
این کارشناس مسایل خانواده در ادامه برنامه و در پاسخ به سوال بینندهای که از وی خواست راه حلی برای جلوگیری از خشم که منجر به کتک زدن کودک خود میشود ارایه دهد، گفت: تربیت فرزند بیش از هرچیز حوصله لازم دارد و اینکه والدین بخصوص مادران باید بدانند که مهمترین وظیفه آنان تربیت فرزندان است و این جز با داشتن آرامش امکان پذیر نیست.
وی در ادامه با تاکید مجدد بر این موضوع که برای کنترل خشم ابتدا باید آرامش داشته باشیم، گفت: اینگونه نباشد که وسیلهای را با قیمت گزاف برای فرزند خریداری کنیم که وقتی با بازیگوشی وی آن وسیله خراب شد، عصبانی و ناراحت شویم بطوریکه خشم خود را روی فرزند خالی کنیم. باید در خرید وسایل به شرایط مالی خانواده توجه داشته باشیم.
آنچه در این قسمت از برنامه آیینه خانه قابل توجه و تامل قرار گرفت، نتایج نظرسنجی برنامه پیرامون علل بروز خشم بود که «تحقیرشدن» با ۳۰/۲۸ ٪ در صدر آراء نظرسنجی قرار گرفت.
جالب توجه آنکه ۲۹/۲۰ درصد از شرکت کنندگان علت بروز خشم خود را «دروغ شنیدن» اعلام کردند که نشان از تاثیر این موضوع در رفتارهای اجتماعی آنان دارد. همچنین ۲۰/۲۷ درصد از مردم نیز «بی احترامی» را در بروز خشم خود موثر میدانستند. «شکست و ناکامی» و «مورد اعتماد نبودن» نیز به ترتیب از دیگر عواملی بودند که بینندگان آن را عامل بروز خشم خود عنوان کردند.