حکایت ساده است. حکایتی که ابتدا با در باغ سبز نشان دادن از توافق هستهای توسط غرب و دنبالهروان داخلیاش دنبال شد و در نهایت پس از چندین سال فریز کردن و عقبگرد هستهای و تعطیلی بخشی از صنایع ایران بر اثر رکود با امضای دیوانهای چون ترامپ به فنا رفت.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛در کتاب گرانسنگ «کلیله و دمنه» آمده مرغ ماهیخواری مدتهای مدیدی در کنار آبی سکونت داشته و هرروز به قدر نیاز روزانه ماهی شکار میکرده و عمری در آسایش گذرانده است. سرانجام پیری بر وی غالب گشته و از شکار روزانه به علت ضعف قوای جسمانی باز میماند. لذا به جای شکار دست به حیله میزند و با حالتی غمگین به کنار آب آمده و ماهیان از او علت اندوهش را میپرسند. مرغ ماهیخوار با حالتی اندوهگین مدعی میشود اخیرا دو شکارچی به نزدیکی برکه آمده و قصد شکار تمامی ماهیان را دارند. ماهیان با وحشت از او راه چاره میجویند. او میگوید من راه مبارزه با شکارچیان را نمیدانم اما در نزدیکی اینجا برکهای با آب صاف و زلال است که میتوانم شما را به آنجا ببرم و از دسترس صیادان دور بمانید. مرغ ماهیخوار به نوبت روزانه تعدادی از انها را برده و در بالای آبگیر میخورد و روز از نو و روزی از نو! حکایت به خوبی گویای وضعیت برخی کشورهای غربی با ایران طی سالیان گذشته است. حکایتی که ابتدا با در باغ سبز نشان دادن از توافق هستهای توسط غرب و دنبالهروان داخلیاش دنبال شد و در نهایت پس از چندین سال فریز کردن و عقبگرد هستهای و تعطیلی بخش بزرگی از صنایع ایران بر اثر رکود با امضای دیوانهای چون ترامپ به فنا رفت. اما گویا عدهای هنوز هم از شکست توافق هستهای درس عبرت نگرفته و سخن از ادامه برجام با کشورهای اروپایی میزنند. در حالیکه سالیان گذشته امریکا را کدخدا خوانده و او را جبهه اصلی مورد توافق میدانستند و حتی امضای وزیر خارجه امریکا را تضمین دانسته و رئیسجمهور امریکا را فردی مودب و باهوش فرض کردند! مرغ ماهیخواری که فرسوده از رکود برای تیمار موقت زخمهای اقتصادیاش به دنبال امتیازگیری از ایران و یافتن بازار جدیدی برای محصولات خود هستند هنوز هم قبله امید و آمال عدهای از مسئولین امر در کشور قرار گرفتهاند. عدهای از مردم در فضای مجازی با واکنش نسبت به اعتماد دوباره به غرب و درس نگرفتن از شکست قبلی با هشتگ #گفت_شد به سخنان سالهای گذشته رهبر انقلاب درمورد خوشبین نبودن به مذاکرات و توجه نکردن مسئولین به این هشدار گفتند. علی نادری از فعالین رسانه ریشه اختلاف نظر بر سر برجام را تنها مساله هستهای ندانست و نوع نگاه به مدیریت کشور خواند و نوشت:
کاربر دیگری با اشاره به گنجاندن درس برجام توسط دولت در کتب درسی مدارس نوشت:
معصومه از اشتباه دوباره دولت در اعتماد به اروپا گفت و نوشت:
کاربر دیگری با اشاره به سخنان سال گذشته معاون اول دولت درایام انتخابات خطاب به ملت ایران نوشت و گفت:
حالا با خروج یکجانبه ترامپ از برجام، نقشه آمریکا مشخص شده است. رئیسجمهور خودرأی آمریکا در نظر دارد هر چه سریعتر -خیلی زودتر از وعدههایی که اروپاییان در مورد تغییر تدریجی جایگاه گروههای سیاسی در ایران میدهند- موشکهای بالستیک و فعالیتهای منطقهای ایران را سرکوب کند، اگر چه اسم از تحریم «هستهای» به دلیل افشای اسناد جدید ایران از سوی موساد آورد. پشتیبانی همهجانبه سران عربستان سعودی و اسرائیل از این تصمیم، در کنار وعدههای انتخاباتیاش انگیزه اصلی او برای خروج از برجام بود. همانطور که انتظار میرفت، چنین تصمیمی با واکنش کلامی موگرینی و سران سه کشور اروپایی مواجه شد. آنها که مانند آمریکا خواهان تغییر برنامه موشکی و رفتار ایران در منطقه هستند، در ماههای اخیر با توجه به عدم پذیرش مذاکرات جدید از سوی ایران هیچ گزینه دیگری به جز صبوری برای تغییرات آتی در داخل ایران روز میز ترامپ نگذاشتند. این گزینه با نوع تصمیمسازی ترامپ در سیاست خارجی همخوانی نداشت. بنابر این رئیسجمهور آمریکا برنامه خود را کلید زد: فشار همه جانبه اقتصادی و سیاسی بر ایران با هدف تغییر سریعتر از سوی ایران، سیاستی که یک بار از سوی هیلاری کلینتون وزیر خارجه دولت اوباما پیگیری شد و به گفته آنها ایران را پای میز مذاکره آورد. اروپا ممکن است پس از خروج آمریکا مدعی شود برجام دیگر فایدهای جهت کاهش تنش در جهان و افزایش منافع تجاری برای مردم ایران ندارد و باقیماندنِ اروپا در آن شرکـتهای اروپایی را با تحریم آمریکا مواجه میکند. در بیانیه مشترک سه کشور اروپایی پس از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام صراحتاً به «لزومِ پرداختن به سایر دغدغهها و مسائل مهم» در روابط ایران و غرب اشاره شده و از آن سو موگرینی نیز در سخنرانی خود تأکید کرد «برداشتن تحریمها... منافع حیاتی برای مردم ایران داشته است». هر کدام از این چهرههای خصمانه یا دلسوزانه ممکن است بهانه اروپا برای خروج تدریجی از برجام طی ماههای آینده باشد. علی قلهکی روایتی از وضعیت زندگی دانشمندی هستهای در دوران حسن روحانی نوشت و گفت:
کاربر دیگری در کنایه به کسانی که از کربلا درس مذاکره آموختند نوشت:
فامیل دور هم لیستی از تحقق پیشبینی رهبر انقلاب و بدعهدی غرب نوشت و گفت:
جنلی با نقبی به انتخابات سال 92 و سخنان یکی از کاندیداهای ریاستجمهوری و پیشبینی روزهای فعلی توسط وی نوشت:
طاها مجیدی هم با کنایه به علی لاریجانی که از تصویب بیست دقیقهای برجام دفاع کرد نوشت: