دولت متنی را مرتبط با کنوانسیون پالرمو به مجلس میدهد که با بررسیهای شورای نگهبان جدا از اشکالات ماهوی دارای اشکلات متعدد در تعریف لغات است، آیا نمایندگان مجلس با عقل سلیم به بررسی این لایحه خواهند پرداخت؟
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید سکینه قربی؛* از آغازین روزهای امضای برجام زمزمههایی مبنی بر برجامهای ۲ و ۳ به گوش رسید؛ این درحالی بود که نظام فقط با مذاکرات هستهای و فقط هستهای موافقت کرده بود و مذاکره کنندگان را از ورود به هر نوع مبحث دیگر به خصوص بحث دفاعی جمهوری اسلامی منع میکرد؛ اما این زمزمهها ادامه داشت تا امروز.
وقتی به قریب به ۲ سال گذشته مینگریم، آنچه به عنوان کنوانسونهای مختلف بین المللی از سوی دولت به مجلس ارائه میشود و گاهی هم نمیشود را شاید بتوان همان برجامهای دیگر نامید. از کنوانسیون آب و هوا تا FATF و پالرمو و شاید تعداد دیگری که جامعه از آن بی خبر است.
کنوانسیونهایی که به گفته جوزف نای همگی برای ادامه هژمونی امریکا بر جهان است؛ اما چون در برخی مسائل این هژمونی قابلیت ایجاد ندارد مثل دنیای تروریست ها، هکرها، پولشویی و جرایم سازمان یافته بینالمللی؛ امریکا نباید راسا هزینهی مقابله با جرایم سازمان یافته، تروریسم و... را به عهده بگیرد؛ به همین جهت راهبردی تحت عنوان ایجاد مقررات بینالمللی و سهیم کردن کشورهای دیگر را در مورد آفات آن در نظر گرفته است.
به همین دلیل است که مخالفان این کنوانسیونها معتقدند که تعاریف واژگان گنجانده شده و نشده در این کنوانسونها بعضا با تعاریف جمهوری اسلامی تفاوتهای ماهوی دارد از جمله تعبیر آنها از حزب الله لبنان با تعابیر ایران. از سوی دیگر این کنوانسیونها بعضا نهادهای داخلی ایران از جمله سپاه را هم جزو سازمانهایی میدانند که در حال پولشویی است.
با وجود این مباحث که به امنیت ملی ایران نیز گره خورده است دولت محترم متنی را مرتبط با کنوانسیون پالرمو به مجلس میدهد که با بررسیهای شورای نگهبان جدا از اشکالات ماهوی دارای اشکلات متعدد در تعریف لغات است. آیا قضیه برجام تکرار میشود؟ تعلیق و نه لغو. آیا نمایندگان مجلس این بار هم با عقل سلیم به بررسی این لایحه خواهند پرداخت؟
سید سکینه قربی مسئول سیاسی دفتر بسیج دانشجویی رامسر. انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.