رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: گاهی ساخت و سازهای فیزیکی شهر به دلیل مشکلات و موانع به خوبی کارشناسی نمیشود و در نهایت معضلات زیستی ایجاد میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حیدری، رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با بیان اینکه توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، تبعات زیست محیطی دارد، گفت: جهاد دانشگاهی دارای ظرفیتهای علمی و تخصصی خوبی پیرامون موضوع معماری و شهرسازی و روند ساخت و ساز است.
حیدری ادامه داد: با توجه به چنین ظرفیتی میتوان با حضور صاحب نظران در مورد اهمیت شرایط اقلیمی در روند ساخت و ساز دست به تلاش علمی زد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قم تصریح کرد: نیروهای متخصص و کارآزموده در مرکز تخصصی معماری و شهرسازی جهاد دانشگاهی میتوانند پاسخی علمی به مساله اقلیم در نظام شهرسازی بدهند و نقشی مهم در توسعه ساخت و ساز در قم داشته باشند.
وی بیان کرد: در این مسیر باید طرحهای راهبردی و اثرگذار ارائه شود. گاهی ساخت و سازهای فیزیکی شهر به دلیل مشکلات و موانع به خوبی کارشناسی نمیشود و در نهایت معضلات زیستی ایجاد میکند.
حیدری خاطرنشان کرد: توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، تبعات زیست محیطی دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم اظهار داشت: فضای فیزیکی که در آن زندگی میکنیم در رفتار و خواستههای ما اثر میگذارد و خلق و خوی ما را تغییر میدهد از این رو نمیتوان نقش اقلیم را در ساخت و ساز در نظر نگرفت.
وی عنوان کرد: زندگی در مناطق سردسیر و گرمسیر، خلق و خوی خاص خود را به وجود میآورد و در مناطق نوع نگرش به زندگی فرق میکند به همین دلیل شرایط اقلیمی تا این اندازه در معماری نیز اثر گذار است.
حیدری یادآور شد: در جهت بررسی معماری در قم و مولفههای زیست محیطی و اقلیمی ۶ نشست علمی با حضور صاحب نظران برگزار میشود که نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی اولین نشست علمی به شمار میرود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: موضوعات مهم علمی به وسیله متخصصین معماری و زیست محیطی احصاء شد که در نشستهای پیش رو ارائه میگردد.
وی تصریح کرد:پس از نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی، نشستهای دیگری مانند شهر هوشمند، زائر و شهرسازی و بافتهای فرسوده و کالای ایرانی در ساختمان برگزار خواهد شد.
حیدری خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم بافتهای فرسوده در قم است که هجم عظیمی از ساختمانهای قم را شامل میشود و معضلات فرهنگی و اجتماعی در پی دارد و در طراحی شهرسازی و حس امنیت و پاک شدن جرم توجه به بافت هنای فرسوده اهمیت زیادی دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم عنوان کرد: مسئولان ارشد و شهرداری استقبال خوبی از موضوعات کرده اند ما برآنیم با نگاهی علمی به مشکلات و وضعیت فیزیکی ساخت و سازها توجه شود و در نهایت آئین نامهای تدوین گردد که در توسعه شهری لحاظ شود.
وی بیان کرد:باید توجه شود ساخت و سازها با فرهنگ بومی و و ملی و دینی و شرایط اقلیمی سنخیت داشته باشد و این ساخت و سازها لطمهای به خلق و خو نزند.
حیدری در پایان یادآور شد: در این جلسه، سیاستهای کلان در حوزه محیط زیست و اقلیم استان قم مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوان گره از معضلات شهری باز کرد.