کد خبر:۶۸۵۲۸۹
حیدری:

ساخت و ساز‌های شهر قم به دلیل مشکلات و موانع، کارشناسی نمی‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: گاهی ساخت و ساز‌های فیزیکی شهر به دلیل مشکلات و موانع به خوبی کارشناسی نمی‌شود و در نهایت معضلات زیستی ایجاد می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حیدری، رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با بیان اینکه توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، تبعات زیست محیطی دارد، گفت: جهاد دانشگاهی دارای ظرفیت‌های علمی و تخصصی خوبی پیرامون موضوع معماری و شهرسازی و روند ساخت و ساز است.

حیدری ادامه داد: با توجه به چنین ظرفیتی می‌توان با حضور صاحب نظران در مورد اهمیت شرایط اقلیمی در روند ساخت و ساز دست به تلاش علمی زد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم تصریح کرد: نیرو‌های متخصص و کارآزموده در مرکز تخصصی معماری و شهرسازی جهاد دانشگاهی می‌توانند پاسخی علمی به مساله اقلیم در نظام شهرسازی بدهند و نقشی مهم در توسعه ساخت و ساز در قم داشته باشند.

وی بیان کرد: در این مسیر باید طرح‌های راهبردی و اثرگذار ارائه شود. گاهی ساخت و ساز‌های فیزیکی شهر به دلیل مشکلات و موانع به خوبی کارشناسی نمی‌شود و در نهایت معضلات زیستی ایجاد می‌کند.

حیدری خاطرنشان کرد: توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، تبعات زیست محیطی دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم اظهار داشت: فضای فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم در رفتار و خواسته‌های ما اثر می‌گذارد و خلق و خوی ما را تغییر می‌دهد از این رو نمی‌توان نقش اقلیم را در ساخت و ساز در نظر نگرفت.

وی عنوان کرد: زندگی در مناطق سردسیر و گرمسیر، خلق و خوی خاص خود را به وجود می‌آورد و در مناطق نوع نگرش به زندگی فرق می‌کند به همین دلیل شرایط اقلیمی تا این اندازه در معماری نیز اثر گذار است.

حیدری یادآور شد: در جهت بررسی معماری در قم و مولفه‌های زیست محیطی و اقلیمی ۶ نشست علمی با حضور صاحب نظران برگزار می‌شود که نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی اولین نشست علمی به شمار می‌رود.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: موضوعات مهم علمی به وسیله متخصصین معماری و زیست محیطی احصاء شد که در نشست‌های پیش رو ارائه می‌گردد.

وی تصریح کرد:پس از نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی، نشست‌های دیگری مانند شهر هوشمند، زائر و شهرسازی و بافت‌های فرسوده و کالای ایرانی در ساختمان برگزار خواهد شد.

حیدری خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم بافت‌های فرسوده در قم است که هجم عظیمی از ساختمان‌های قم را شامل می‌شود و معضلات فرهنگی و اجتماعی در پی دارد و در طراحی شهرسازی و حس امنیت و پاک شدن جرم توجه به بافت هنای فرسوده اهمیت زیادی دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم عنوان کرد: مسئولان ارشد و شهرداری استقبال خوبی از موضوعات کرده اند ما برآنیم با نگاهی علمی به مشکلات و وضعیت فیزیکی ساخت و ساز‌ها توجه شود و در نهایت آئین نامه‌ای تدوین گردد که در توسعه شهری لحاظ شود.

وی بیان کرد:باید توجه شود ساخت و ساز‌ها با فرهنگ بومی و و ملی و دینی و شرایط اقلیمی سنخیت داشته باشد و این ساخت و ساز‌ها لطمه‌ای به خلق و خو نزند.

حیدری در پایان یادآور شد: در این جلسه، سیاست‌های کلان در حوزه محیط زیست و اقلیم استان قم مورد بررسی قرار می‌گیرد تا بتوان گره از معضلات شهری باز کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار