دانشگاه مازندران بزرگترین مرکز آموزش عالی استان مازندران به شمار میرود که ۷۶۲۹ نفر در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند و این دانشگاه دارای سه مجموع خوابگاهی دولتی است که ۲۳۴۱ نفر ظرفیت دارد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه مازندران بزرگترین مرکز آموزش عالی استان مازندران به شمار میرود و دارای سابقهای بالغ بر ۴۷ سال است که هسته اولیه آن را مدرسه عالی علوم اقتصادی و اجتماعی، مدرسه علوم کشاورزی ساری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، مرکز تربیت دبیر فنی نوشیروانی بابل و مرکز تحصیلات تکمیلی بابلسر تشکیل داده اند؛ که در سال ۱۳۵۸ و با تصویب شورای عالی انقلاب از ادغام این مراکز، دانشگاه مازندران به صورت رسمی تاسیس و در طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی در هر دو عرصه کمی و کیفی داشته است.
همچنین در سال ۱۳۶۴ دانشکده پزشکی تحت پوشش دانشگاه مازندران، ابتدا در ساری و سپس در بابل تاسیس گردید که در سال تحصیلی ۶۷-۶۶ با قرار گرفت در مجتمعهای پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه مازندارن جدا و از آن تاریخ به صورت مستقل در آمدند. دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه مازندران منتزع و به صورت دانشگاه مستقل شکل گرفت.
در دانشگاه مازندران ۷۶۲۹ نفر در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که ۵۱۸۳ نفر آنها خانم و ۲۴۴۶ نفر آنان آقا میباشند.
دانشگاه مازندران سه مجتمع خوابگاهی وجود دارد که یکی از آنها خوابگاه خواهران، دو خوابگاه دیگر برای برادران است.
در این خصوص با سیدکریم طالبپور، رئیس اداره خوابگاههای دانشگاه مازندران گفتگویی انجام شد در ادامه این گفتگو آمده است:
سیدکریم طالبپوربیان کرد: ما ۲ هزار ۳۴۱ نفر ظرفیت در خوابگاههای دولتی داریم و دانشجویان دانشگاه مازندران در این خوابگاهها ساکن هستند که از این تعداد هزار و ۳۵۲ نفر در خوابگاه حضرت زینب (س) و ۷۲۷ دانشجو هم خوابگاه امام حسین (ع) و ۳۵۲ دانشجو هم در خوابگاه شهید نواب صفوی سکونت دارند.
رئیس اداره خوابگاههای دانشگاه مازندران افزود: خوابگاه حضرت زینب (س) مختص خواهران است و دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آن سکونت دارند، خوابگاه امام حسین (ع) هم مختص دانشجویان برادر کارشناسی ارشد است و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برادر نیز در خوابگاه شهید نواب سکونت دارند.
وی در ادامه در مورد تعداد خوابگاههای خودگردان هم گفت: حدود ۲۱ خوابگاه خودگردان با ظرفیتهای تقریبا ۲۰ تا ۳۰۰ نفر داریم و مجموع ظرفیت خوابگاههای خودگردان ۱۰۰۰ نفر است.