کد خبر:۶۸۶۸۵۰
گمرک ایران ابلاغ کرد

مقررات جدید ارزی برای واردات موقت کالا

گمرک ایران دستورالعمل جدید ارزی مربوط به واردات موقت کالا که مطابق با مصوبات جدید دولت در زمینه ساماندهی و مدیریت بازار ارز است را جهت اجرا به گمرکات کشور ابلاغ کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گمرک ایران دستورالعمل جدید ارزی مربوط به واردات موقت کالا که مطابق با مصوبات جدید دولت در زمینه ساماندهی و مدیریت بازار ارز است را جهت اجرا به گمرکات کشور ابلاغ کرد.

در بخشنامه گمرک ایران پیرامون عدم نیاز به اخذ ثبت سفارش برای ترخیص کالا تحت رویه ورود موقت برای پردازش اعلام کرد: ترخیص کالا در صورتی که نیاز به تامین ارز نداشته باشند، مشمول ضوابط ثبت سفارش نمی‌شوند.

در این دستورالعمل خطاب به تمامی گمرکات اجرایی کشور آمده است: با عنایت به اعلام قبلی سازمان توسعه تجارت ایران در سال ۱۳۹۲ مبنی بر عدم نیاز به ثبت سفارش برای ترخیص کالا تحت رویه ورود موقت برای پردازش موضوع ماده ۵۱ قانون امور گمرکی، اعلام می‌دارد: مطابق بند ۳ صورتجلسه موصوف، کالا‌هایی که به صورت ورود موقت به کشور وارد می‌شوند در صورتی که نیاز به تامین ارز نداشته باشند، با توجه به اینکه واردات قطعی تلقی نمی‌شود، مشمول ضوابط ثبت سفارش نیستند.

همچنین بررسی مصوبات کارگروه ماده ۱۴ مصوبه ساماندهی و مدیریت بازار ارز نشان می‌دهد که مقرر شد به منظور تامین ارز آن بخش از واردکنندگانی که کالای خود را به صورت اعتباری خریداری و از گمرک ترخیص کرده اند و در عین حال در زمان تعیین منشاء ارز، گزینه خرید نسیه را انتخاب نکرده اند، وزارت صمت کارگروهی را جهت ارزیابی و سنجش موارد مذکور تشکیل و نتیجه را به کارگروه به منظور اخذ تصمیم گزارش نماید.

تبصره ۱: رویه لازم برای تامین ارز واردکنندگانی که در زمان تعیین منشاء ارز گزینه خرید نسیه را انتخاب کردند، توسط بانک مرکزی ابلاغ شده است.

تبصره ۲: موارد مورد بررسی در کارگروه مذکور شامل ثبت سفارش‌های مرتبط با وزارت بهداشت نیست و با این دسته از ثبت سفارش‌ها مطابق توافق به عمل آمده با وزارت بهداشت برخورد خواهد شد.

صادرکنندگانی که متعهد به فروش ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما نیستند، می‌توانند نسبت به واگذاری حق امتیاز پروانه صادراتی خود به واردکنندگان غیر برای واردات کالا‌های مشخصی که توسط وزارت صمت تعیین می‌شود، اقدام نمایند. تعهدات ارزی آن صادرکنندگان با واگذاری حق امتیاز مذکور با درج در سامانه جامع تجارت و ثبت در دفاتر قانونی قابل تسویه است و واردکنندگان مذکور متعهد به ارایه پروانه ترخیص کالا‌های وارداتی هستند. دستورالعمل اجرایی این بند به همراه جزییات توسط وزارت صمت و در صورت لزوم با همکاری بانک مرکزی آماده و ابلاغ می‌شود.

کالا‌هایی که به صورت ورود موقت به کشور وارد می‌شوند، در صورتی که نیاز به تامین ارز نداشته باشند، با توجه به اینکه واردات قطعی تلقی نمی‌شوند، مشمول ثبت سفارش نیستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار