آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۶۹۷۴
گزارش/

خوابگاه‌های دانشگاه قم از نوع درجه ۵ است/ اختصاص یارانه ۱۵۰ هزار تومانی به دانشجویان خوابگاهی دانشگاه قم!

در هر ترم به دانشجویان خوابگاهی دانشگاه قم مبلغ ۱۵۰ هزار تومان یارانه اختصاص پیدا می‌کند که در هرسال هر دانشجوی خوابگاهی مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه برای استفاده از خوابگاه دریافت می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه قم به عنوان دانشگاه مادر این استان پذیرای ۱۰ هزار دانشجو از اقصی نقاط کشور می‌باشد و می‌توان گفت: این استان به دلیل نزدیکی پایتخت دارای دانشجویان غیر بومی است که قالبا از خوابگاه دانشجویی استفاده نکرده و مسیر تهران به قم را در رفت و آمد هستند.

حال باید دید این دانشگاه دولتی چگونه توانسته رضایت دانشجویان بومی و غیربومی را در بحث سلف و خوابگاه کسب کند و آیا خدمات دانشگاه دولتی قم پاسخگوی ۱۰ هزار دانشجو می‌باشد یا خیر؟

دانشگاه قم در جذب تحصیلات تکمیلی روند رو به رشد داشته است

خیراله رهسپارفرد، معاون دانشجویی دانشگاه قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه میزان تعداد دختران به پسران مساوی است، گفت: تعداد دانشجویان دختر بومی در این دانشگاه نسبت به تعداد دانشجویان بومی پسر بیشتر است.

رهسپارفرد با بیان اینکه دانشگاه قم تنها دانشگاه جامع این استان است، افزود: روند جذب دانشجو در دانشگاه قم بخصوص در بخش تحصیلات تکمیلی روند رو به رشد بوده است.

معاون دانشجویی دانشگاه قم با اشاره به اینکه دانشگاه قم دارای ۶ خوابگاه ملکی دولتی است، بیان داشت: ۳ خوابگاه به نام‌های فاطمیه، کوثر و معصومیه مختص دانشجویان دختر و ۳ خوابگاه به نام‌های الغدیر، شهیدان میرباقری و گل آور مختص دانشجویان پسر است.

هزینه خوابگاه‌ها با مصوبه صندوق رفاه تعیین می‌شود

وی تصریح کرد: خوابگاه‌های دانشجویان دختر ۱۳۵۰ نفر ظرفیت پذیرش دارد و خوابگاه‌های دانشجویان پسر نیز ۱۴۰۰ نفر ظرفیت پذیرش را داراست.

رهسپارفرد گفت: ۳ خوابگاه خودگردان نیز وجود دارد که سرریز دانشجویان غیربومی که خوابگاه‌های دولتی در این ۳ خوابگاه اسکان داده می‌شوند و جمعیت بیشتر این خوابگاه‌ها را دانشجویان پسر به خود اختصاص داده‌اند.

معاون دانشجویی دانشگاه قم با بیان اینکه هزینه خوابگاه‌ها با مصوبه صندوق رفاه تعیین می‌گردد و هزینه‌ها با توجه به رنکبندی متفاوت است، اظهار کرد: خوابگاه‌های خودگردان با نرخ شورای نظارت بر خوابگاه‌های خودگردان استان قم هرساله تعیین می‌شود که در سال تحصیلی جاری و با توجه به تعداد نیروی مورد برای اداره خوابگاه‌ها مبلغ ۷۴۰ هزار تومان برای خوابگاه برادران و ۸۵۰ هزار تومان برای خوابگاه خواهران تعیین شده است.

دانشجویان در کمتر از ۱۰ دقیقه به دانشگاه می‌رسند

وی اظهار کرد: در هر ترم برای دانشجویان خوابگاهی مبلغ ۱۵۰ هزار تومان یارانه اختصاص می‌دهیم که در هرسال هر دانشجوی خوابگاهی مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه برای استفاده از خوابگاه دریافت می‌کند.

رهسپارفرد بیان داشت: ۳ خوابگاه خودگردان نیز وجود دارد که این خوابگاه‌ها در داخل دانشگاه واقع نشده‌اند و بیرون از محدود دانشگاه هستند.

معاون دانشجویی دانشگاه قم افزود: یکی از خوابگاه‌ها حدود ۸۰۰ متر با دانشگاه فاصله دارد که دانشجویان می‌توانند مسیر را پیاده طی کنند و خوابگاه‌های دیگر در فاصله‌ای واقع شده‌اند که در صورت نبود ترافیک در مدت زمان کوتاه کمتر از ۱۰ دقیقه به دانشگاه خواهند رسید.

خوابگاه‌های دانشگاه قم از نوع درجه ۵ است/ یارانه 150هزار تومانی به دانشجویان خوابگاهی دانشگاه قم!

وی در خصوص امکانات خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه قم گفت: خوابگاه‌های دانشجویی در کشور از طرف صندوق رفاه دانشجویان درجه بندی می‌شوند که به جز چند دانشگاه خاص همه دانشگاه‌ها از خوابگاه‌های درجه ۲ و ۳ برخوردارند.

رهسپارفرد ادامه داد: خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه قم همه امکانات از قبیل تخت خواب، کمد، حمام، آشپزخانه و امکانات رفاهی را شامل می‌شود که ما در بحث سوئیت کمی با مشکل مواجه هستیم.

معاون دانشجویی دانشگاه قم اظهار داشت: سعی شده رضایت دانشجویان جلب شود و ما در خصوص خوابگاه‌های دانشجویی هرساله فعال هستیم و وضعیت را بهبود میبخشیم.

ارتقای یک درجه خوابگاه ۲۰۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت

وی با بیان اینکه در برنامه امسال داریم تا همه خوابگاه‌ها را یک درجه ارتقا دهیم، افزود: صندوق رفاه دانشجویان قول مساعد داده تا ۵۰ درصد هزینه را پرداخت کند و ۵۰ درصد هزینه بر عهده دانشگاه می‌باشد.

رهسپارفرد در خصوص هزینه ارتقا کیفی خوابگاه‌های دانشگاه قم تصریح کرد: اینکه هر خوابگاه یک درجه ارتقا پیدا کند ۲۰۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت که در سال جاری این اتفاق خواهد افتاد.

معاون دانشجویی دانشگاه قم در خصوص وضعیت سلف دانشگاه قم گفت: در بحث غذای دانشجویی از نظر صندوق رفاه خدمات مناسبی داریم.

در سلف دانشگاه از کالای ایرانی استفاده می‌کنیم

وی با بیان اینکه ساختمان سلف فرسوده است، اما خدمات خوبی ارائه می‌دهیم، بیان داشت: روزانه ۶ هزار پرس غذا در سلف دانشگاه به دانشجویان ارائه می‌شود.

رهسپارفرد ادامه داد: نکته قابل توجه این است که در سلف دانشگاه در بحث حمایت از کالای ایرانی وارد شدیم و برنج ایرانی استفاده می‌کنیم.

معاون دانشجویی دانشگاه قم با اشاره به اینکه مصرف برنج ایرانی در سلف دانشگاه را تدریجی شروع کردیم، تصریح کرد: از آبان ماه ۹۶ مصرف برنج ایرانی را شروع کردیم و بعد از عید آن را به ۲۰ درصد رساندیم و رفته رفته مصرف برنج غیر ایرانی را به صفر می‌رسانیم.

وی در پایان تصریح کرد: تهیه مواد مصرفی نیز به صورت هفتگی تهیه می‌شود و هیچ مواد غذایی در داخل انبار نخواهد ماند و کارشناس بهداشتی داریم که روزانه مواد غذایی را چک و بررسی کرده تا ایرادی وجود نداشته باشد.

احسان دلیریان، دبیر شورای صنفی دانشگاه قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: خوابگاه‌های

در مرحله اول باید بحث کمی خوابگاه‌های دانشگاه قم را مورد بررسی قرار داد

دانشگاه قم از نوع خوابگاه درجه ۵ است و باید نسبت همین درجه کیفی نیز از خوابگاه‌ها توقع داشت.

دلیریان ادامه داد: خوابگاه‌های دانشجویی دارای دو بحث کمی و کیفی است که دانشگاه در مرحله اول باید بحث کمی را مورد توجه قرار دهد و خوابگاه را تامین کند تا به بحث کیفی برسیم.

دبیر شورای صنفی دانشگاه قم با بیان اینکه ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه قم به هیچ عنوان جوابگوی تعداد دانشجویان نیست، افزود: با این وجود و با کمبود خوابگاه، اما در سال گذشته شدیدا افزایش ظرفیت دانشجو داشتیم.

در سال جاری حدود ۶۰۰ دانشجو بدون خوابگاه دولتی بودند

وی تصریح کرد: دانشجویانی که نمی‌توانند از خوابگاه دانشگاه استفاده کنند، مجبورند بیرون از محیط دانشگاه از خوابگاه‌های خودگردان استفاده کرده که هزینه آن حداقل سه برابر خوابگاه‌های دانشگاه است.

دلیریان در پایان بیان داشت: سه خوابگاه برادران و سه خوابگاه خواهران وجود دارد که ظرفیت هرکدام از آنان حدود ۵۰۰ نفر است که در جریان هستم در سال جاری حدود ۶۰۰ نفر بدون خوابگاه دولتی بودند و این دانشجویان به دلیل عدم تمکن مالی ممکن است از ادامه تحصیل انصراف دهند کمااینکه این اتفاق قبل‌تر نیز افتاده است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه قم در خصوص وضعیت سلف دانشگاه قم اظهار داشت: امسال نسبت به پارسال در سلف دانشگاه قم تغییرات زیادی صورت گرفته از جمله اینکه در اوایل امسال استفاده از برنج ایرانی از ۲۱ درصد به ۳۳ درصد رسیده است.

حدنهایت ظرفیت سلف دانشگاه قم ۷۰۰ نفر است

وی ادامه داد: حتی بعضی غذا‌ها مانند سبزی پلو با ماهی که در دیگر دانشگاه‌ها عرضه میشد در لیست منوی این دانشگاه قرار گرفت.

دلیریان با بیان اینکه کیفیت با بودجه ارتباط مستقیم دارد، اما سلف دانشگاه جای این را دارد که بهتر هم بشود، افزود: به جای استفاده از گوشت یخی برزیلی می‌توان از کالای ایرانی استفاده کرد و حتی می‌توان درصد برنج ایرانی مصرفی را نیز افزایش داد.

دبیر شورای صنفی دانشگاه قم تصریح کرد: طبق نظر کارشناس بهداشت دانشگاه قم حدنهایت ظرفیت سلف دانشجویی دانشگاه ۷۰۰ نفر است درحالی که ۳۵۰۰ نفر در روز از غذای سلف استفاده می‌کنند و این یک ضعف محسوب می‌شود و آنطوری که باید خدمات عرضه نمی‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه پیگیری‌های زیادی انجام شده تا آشپزخانه دانشگاه صنعتی شود، بیان داشت: کار‌هایی صورت گرفته، اما یکی از ایرادات این است که آشپزخانه کوچک است و اصلا دیگ‌های صنعتی در این آشپزخانه جا نمی‌شود.

حال این دانشجویان دانشگاه قم هستند که باید در خصوص خدمات کمی و کیفی این دانشگاه نظر داده تا بتوان به قضاوت درستی رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵
خیلی خوب
5
5
پربازدیدترین آخرین اخبار