آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۷۵۳۵
سخنگوی مقتدی صدر:

مجلس حق لغو یا تغییر نتایج انتخابات را ندارد

رایزنی سیاستمداران و روسای احزاب و ائتلاف‌های عراقی برای تشکیل دولت در سایه طرح اتهاماتی درخصوص تخلف در انتخابات پارلمانی اخیر این کشور و واکنش‌های متفاوت به آن ادامه یافت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه تلویزیونی السومریه نیوز، جعفر الموسوی سخنگوی مقتدی صدر رهبر جریان صدر در عراق خواستار نگاه جدی و عادلانه به خواسته‌های فراکسیون‌های سیاسی معترض به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق شد، اما در عین حال تاکید کرد که مجلس نمایندگان عراق از اختیار لغو یا تغییر نتایج انتخابات برخوردار نیست.

الموسوی در بیانی‌های اعلام کرد: مجلس نمایندگان از اختیار لغو یا تعدیل نتایج انتخابات – حتی از طریق وضع قانون- برخوردار نیست، زیرا ما در این صورت در برابر یک سری ماموریت‌هایی قرار خواهیم داشت که از مفهوم قانونگذاری دور و به ایجاد هرج و مرج نزدیک خواهد بود.

وی افزود: قانون کمیسیون انتخابات عراق مرجع شکایت و سازوکار پیگیری آن را بعد از اعلام نتایج تعیین کرده است و یک نهاد قضایی وابسته به دادگاه فرجام خواهی براساس قانون درباره شکایت نظر میدهد.

الموسوی گفت: نقش این هیئت قضایی محدود به اظهار نظر درباره مواردی است که به آن ارجاع میشود و فراتر از آن نمیرود. آنچه مجلس نمایندگان انجام میدهد یا میخواهد آغاز کند؛ وارد شدن به حیطه اختیارات قوای دیگر است.

وی گفت: اگر کوتاهی در کار کمیسیون انتخابات انجام شده است؛ مجلس نمایندگان باید آن را - بعد از وجود دلایل و مدارک قانع کننده برای اعضای مجلس- براساس قانون بازخواست و مجازات کند و ورود دادگاه عالی فدرال به موضوع درستی یا نادرستی نتایج انتخابات مجاز نیست.

الموسوی گفت: نقش دادگاه فدرال براساس ماده ۹۳ قانون اساسی تایید نتایج انتخابات است و اگر اینکار را نکند؛ قانون اساسی را نقض کرده است.

وی تصریح کرد: ما حامی فرایند‌های قانونی مسالمت آمیز برای بررسی شکایات و تخلف‌های فرایند انتخابات هستیم و از کمیسیون عالی مستقل انتخابات و نهاد قضایی مسئول رسیدگی می‌خواهیم تا با جدیت و عدالت و سرعت به این خواسته‌ها براساس قوانین موجود رسیدگی کنند.

* ملاقات العبادی و السامرائی درباره تشکیل دولت آینده

حیدر العبادی نخست وزیر و رئیس ائتلاف النصر عراق با ایاد السامرائی دبیرکل حزب اسلامی این کشور ملاقات کرد.

دفتر مطبوعاتی نخست وزیر عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: دوطرف در این دیدار دیدگاه‌های مشترک درخصوص تشکیل دولت آینده و مذاکرات جاری بین تشکل‌های سیاسی و اوضاع کلی عراق را بررسی کردند.

* تاکید معصوم بر ملهت قانونی تشکیل دولت

مشاور فواد معصوم رئیس جمهور عراق تاکید کرد که معصوم بر رعایت مهلت قانونی تشکیل دولت آینده این کشور تاکید دارد.

عبدالحسین الهنداوی مشاور رئیس جمهور عراق در گفتگو با شبکه الفرات تصریح کرد: فواد معصوم تاکید فراوانی بر رعایت اصول و مهلت‌های قانونی دارد و همچنین واقعیت سیاسی باید از سوی تشکل‌های پیروز در انتخابات پارلمانی اخیر محترم شمرده شود.

وی افزود: برای فواد معصوم مهم است که امور به سادگی و آرامی براساس مفاد قانون اساسی به پیش برود و انجام شود.

الهنداوی گفت: ما باید منتظر نتایج تحقیقات مربوط به شکایت درباره انتخابات از سوی مراجع مسئول باشیم و پیشداوری در این زمینه دشوار است.

وی ابراز عقیده کرد: "اتهامات گسترده‌ای درباره تقلب در نتایج انتخابات حتی در خارج از عراق مطرح شده است که احیانا بخشی از مبارزه انتخاباتی است و باید منتظر نتایج تحقیقات ماند".

الهنداوی گفت: "مکانیزم خاصی برای شکایت‌ها وجود دارد که کمیسیون انتخابات هم اکنون آن را به خوبی اجرا میکند و این کمیسیون متعهد به اجرای این مکانیزم به طور کامل شده است و نتایج اعلام شده اولیه به طور نهایی قطعی نشده است".

* ملاقات العبادی و علاوی درباره تشکیل دولت

دفتر مطبوعاتی حیدر العبادی نخست وزیر عراق در بیانی‌های اعلام کرد که العبادی در جریان دیدار با ایاد علاوی معاون رئیس جمهور و رئیس ائتلاف الوطنیه این کشور تشکیل دولت آینده براساس مبانی ملی را بررسی کرد.

این بیانیه افزود: دوطرف همچنین تحولات مربوط به فرایند سیاسی عراق را مورد بررسی قرار دادند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار