به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، علوم سیاسی به عنوان یک رشته دانشگاهی است که به بررسی اندیشهها و نظریههای سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه میپردازد. در واقع هدف از این رشته تربیت کارشناسان و تحلیلگران و متخصصان سیاست خارجی و روابط بینالملل است. این رشته، از رشته های مطرح و پرطرفدار دانشگاهی در گروه علوم انسانی است که در مهر ۱۳۸۸ در دانشگاه حکیم سبزواری تاسیس شد و در این سالها به مدد رویکرد آموزشی خوبی که اساتید و اعضای هیات علمی آن در پیش گرفته اند، این رشته را بسیار خوب پروبال داده اند، تا به امروز که موفقیت چشمگیر دانشجویان این دانشگاه، در کارشناسی ارشد درچندسال اخیر، به درجهای رسیده که توجه همگان را به سمت خود جلب کرده است.
در این گفتگو به سراغ رضیه موسوی فر، مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه حکیم سبزواری رفتهایم تا درباره این موفقیت مهم گفتوگو کنیم.
در کنکور کارشناسی ارشد امسال، دانشجویان این گروه، رتبههای درخشانی را به دست آوردند. به تفکیک در مورد این رتبهها توضیح دهید
امسال هم مانند سنوات قبل دانشجویان گروه علوم سیاسی دانشگاه حکیم سبزواری در کنکور ارشد حضوری موفق داشته اند و مرتضی شفاهی، دانشجوی افغانستانی دانشگاه حکیم سبزواری موفق به کسب رتبه یک روابط بین الملل و رتبه ۹ دیپلماسی شده است، بقیه دانشجویان علوم سیاسی که حائز رتبه های برتردورقمی شدهاند و بر اساس آماری که تاکنون به دست ما رسیده است،عبارتاند از: آقای آذری رتبه ۱۸، خانم رضوان روزخوش رتبه ۲۰ علوم سیاسی،آقای سید حسن حسینی رتبه ۲۶، آقای کریمیان رتبه ۳۴ علوم سیاسی آقای پورسعیدی رتبه ۲۸ روابط بین الملل و آقای جمعه پور (که رتبه ایشان زیر ۳۰ می باشد اما تا کنون نتوانستیم جهت تأیید دقیق رتبه با وی ارتباط برقرار کنیم.). البته این را هم باید بدانید در سال گذشته نیز دانشجویان گروه علوم سیاسی دانشگاه حائز رتبه های یک و دو کنکور ارشد شدند.
آیا این گروه برنامه خاصی برای آمادهسازی دانشجویان برای کنکور کارشناسی ارشد داشت؟
اینکه بگویم ما برنامه خاصی برای این مهم داشته ایم نه اینگونه نبوده است، هم اکنون شاهدیم که مدیریت و مسئولان دانشگاه حکیم سبزواری به دنبال این مسئله هستند که دانشجویانی با رتبه های پایین تر را در دوره کارشناسی و ارشد و دکتری جذب کنند و برای این مهم نیز مشوق هایی در نظر گرفته اند و ریاست دانشگاه نیز بحث بورس و همیاردانشگاه را مطرح کرده اند، این مباحث بسیار خوب است، اما واقعیت این است که بنده معتقدم از راه های دیگری نیز می توانیم بچه ها را به بالندگی برسانیم، باید بدانید کاری که ما در گروه علوم سیاسی کرده ایم ایجاد انگیزه در بچه ها بود، ما معتقدیم این انگیزه می تواند بچه ها را در جهت ارتقای کیفیت درسی سوق بدهد و هم چنین این دانشجویان با انگیزه های خوبی که دارند در رقابت های که پیش می آید نیز با اعتماد به نفس می توانند به نتایج خوبی برسند. به واقع ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس دادن بهترین رویکرد برای جوانان و دانشجویان است و ما مشخصا این کار را کردیم.
افق دید شما درباره آینده این رشته، در سبزوار و وضعیت آینده آن در دانشگاه حکیم سبزواری چگونه است و آیا برای راه اندازی مقطع ارشد رشته علوم سیاسی برنامه ای دارید؟
در پاسخ قسمت نخست سوال شما باید بگویم که بنده شخصا آینده بسیار خوبی را برای این رشته و گروه می بینم و رشد و بالندگی که در این چند سال در دانشجویان علوم سیاسی شاهد هستیم از انتظار شخص من بیشتر بوده است.
در پاسخ به قسمت دوم سوال شما، واقعیت این است یکی از گلایه های من نیز مربوط به این موضوع است که در دوره ای که راه اندازی مقطع ارشد به مراتب از این زمان آسانتر بود شاید مقداری در این موضوع سهل انگاری شد، این در حالی است که امروز با توجه به این که فضا مساعدتر شده و دانشجویان ما خوش درخشیده اند و مسولین دانشگاه نیز به اهمیت ایجاد مقطع ارشد پی برده اند ممکن است با توجه به رویکرد وزارت علوم یکسری از اشکالات مقرراتی و آیین نامه ای برای راه اندازی این مقطع در پیش پای ما باشد البته ما تلاش می کنیم و همکاران و مسئولان دانشگاه نیز به ما قول مساعد جهت رایزنی و همراهی در این مهم را داده اند. حقیقیت این است که با توجه به ترکیبی که هم اکنون در اعضای هیات علمی گروه مشاهده می کنم، مطمئن هستم با ایجاد مقطع ارشد موفقیت دانشجویانمان در کنکور ارشد را در مقطع دکتری نیز شاهد خواهیم بود.
حرف پایانی...
بنده معتقدم اگر ما انتظار داریم دانشجویان حائز رتبه های برتر شوند و بدرخشند و خوب تحصیل کنند باید در سوی دیگر ما نیز فضایی در دانشکده ها و دانشگاه ایجاد و مشوق هایی را پیش بینی کنیم که این دانشجوها در این جهت سوق داده شده و تشویق شوند واقعیت این است این مشوق ها و این تشویق ها انگیزه بسیار خوبی را در بین دانشجویان ایجاد می کند و این تشویق را تنها برای کنکور نگذاریم. درخواست دیگری که دارم از مسولین دانشکده و دانشگاه این است که گروه علوم سیاسی را همراهی کنند تا زمینه جهت ایجاد مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته در دانشگاه فراهم شود و بتوانیم این دانشجویان مستعد که سرمایه های دانشگاه هستند را حفظ کنیم، هم اکنون هم اگر قبولی های دانشگاه در سراسر کشور را در چند سال اخیر در کنکور ارشد را بر روی نمودار ببریم من فکر می کنم در علوم سیاسی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری در راس این نمودار خواهند بود.