آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۱۱۳۶
یادداشت دانشجویی/

۳۷ بند از ۴۱ بند fatf توسط دولت درحال اجرا است

تنها ۴ بند از fatf توسط نمایندگان بررسی خواهد شد بنابراین واقعا جای تعجب دارد که نمایندگانمان تا به حال در جریان fatf نبوده و تاکنون به بررسی آن نپرداخته‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-مجتبی جمالی تبار*، شاید بتوان گفت مهم‌ترین مسئله‌ایی که این روز‌ها کشور با آن دست و پنجه نرم میکرد و تیتر یک اخبار و روزنامه‌های مختلف شده بود مساله بررسی لایحه fatf و مسئله پیوستن کشورمان به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم بود که طی هفته اخیر توسط نمایندگان مجلس بررسی شد.


اما پس از کش و قوس‌های فراوان و اتفاقات مختلفی که در مجلس به راه افتاد نمایندگان تصمیم گرفتند تا تصویب چنین لایحه ایی را به دو ماه دیگر موکول کنند.


شاید در اولین نگاه این اتفاق که همان تعویق تصویب این لایحه مدنظر است آنقدر تعجب برانگیز نباشد و یک اتفاق ساده به چشم آید، اما اگر کمی دقت کنیم متوجه میشویم که این مسئله برای اولین بار نبوده که در کشور مطرح شده است؛ بنابراین اینکه گفته میشود برای تصویب آن لازم بود تا بررسی‌های بیشتری صورت گیرد پس به زمان بیشتری لازم بود، یک حرف کاملا بی پایه و اساس است.

از تحریم‌هایی که به عضویت ایران در این کنوانسیون سرعت میبخشد تحریم کاتسا بود که از آبان ماه سال گذشته بر علیه کشورمان به حالت اجرا درآمد. تحریمی که به سیاه چاله تحریم‌ها یا مادر تحریم‌ها معروف شد؛ بنابراین نمایندگان برای مقابله با چنین تحریمی که ایران را مجبور به عضویت در این کنوانسیون میکرد حدود ۸ ماه فرصت داشتند.


نکته دیگر و جالب آن است که fatf شامل ۴۱ بند است؛ که ۳۷ بند آن توسط دولت آقای روحانی درحال اجرا است و قرار است تنها ۴ بند از آن توسط نمایندگان بررسی شود؛ بنابراین واقعا جای تعجب دارد که نمایندگانمان تا به حال در جریان fatf نبوده‌اند و تاکنون به بررسی آن نپرداخته‌اند. البته از ۴ بند گفته شده یک بند آن (معاهده پالرمو) در هفته اخیر در مجلس به تصویب رسید. پالرمو همان کنوانسیون سازمان ملل برای مقابله با جرائم سازمان یافته فرا ملی است.


اما چرا باید در مورد fatf حساسیت به خرج داد؟
بعضی میگویند افرادی که با تصویب این لایحه مخالفت میکنند تنها دلیل مخالفتشان این است که نگرانند نکند این لایحه موجب آن شود که ارتباط ایران و سپاه پاسداران با نیرو‌های مقاومت در منطقه خدشه دار شود. اما‌ ای کاش فقط همین موضوع بود... این لایحه نه تنها موجب به تروریسم شناخته شدن سپاه و قطع ارتباط سپاه با نیرو‌های مقاومت در منطقه میشود بلکه موجب میشود تا شاهد برجام موشکی باشیم.

تصویب این لایحه باعث میشود تا ایران نتواند تحریم‌ها را دور بزند (بند یو-ترن) چرا که کاملا سیستم اقتصادی کشورمان در اختیار بیگانگان قرار میگیرد و آن‌ها به تمام توافقات مالی و اقتصادی کشورمان اشراف کامل دارند و هر زمان که آن‌ها تشخیص دهند میتوانند مانع روابط اقتصادی کشورمان با دنیا شوند.


اما یک سوال اینجا مطرح است... تا الان از ۴۱ بند ۳۸fatf بند آن در حال اجرا است، بنابراین بیش از نیمی از این لایحه در کشور اجرا شده است، فایده این لایحه چه بوده است؟


امیدواریم که در رابطه با این قراداد نمایندگان مجلس حساسیت بیشتری به خرج دهند و از تجربه برجام درس و عبرت کافی گرفته باشند و نگذارند افرادی مانند جناب آقای لاریجانی با زیر پا گذاشتن قوانین و اعمال زور همانند تصویب برجام این لایحه را نیز به راحتی در مجلس به تصویب برساند.


منتظریم ببینیم که آیا نمایندگان مجلس رأی به تحریم کسانی که زنده بودنشان را مدیون آنان هستند خواهند داد یا نه...
نکته جالب آن جاست که ناظران این لایحه رژیم صهیونیستی و سعودی هستند، بنابراین اگر زمانی حاج قاسم سلیمانی‌ها به عنوان تروریسم شناخته شدند جای تعجب نخواهد بود...

مجتبی جمالی تبار-فعال دانشجویی دانشگاه تفرش

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار