کد خبر:۶۹۱۳۹۵
یادداشت دانشجویی/

آقای مطهری؛ جملات مثبتی از FATF در ذهن مردم ایجاد نکنیم

آقای علی مطهری نباید از FATF با جملاتی شبیه تصویب این لایحه هیچ خطری برای ما ندارد، ذهنیت مثبتی در ذهن خواننده و شنونده ایجاد کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین شهبازی؛* چند روزی است سخن آقای علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با خبرگزاری ایرنا باکد خبری ۸۲۹۳۸۲۸۴ (۶۵۳۳۲۸۴) ذهن این حقیر را درگیرکرده است.
 
در ابتدا وی به نقل از رهبر معظم انقلاب فرمودند: نباید یکدیگر را بر سر برجام سرزنش کنیم. این گفته متین و بجا است، ولی منظور رهبری عدم نقد نبوده و نیست. بنابر این بهتر است نقد را سرزنش ندادیم و پناه ببریم به خدا ازبستن دهان منتقدان.
 
آقای مطهری در ادامه فرمودند: خروج آمریکا نشان نفع ایران و ضرر آمریکا از این توافق بود. این دیدگاه خیلی برایم مفرح و تعجب اور بود. زیرا هرچه فکر کردم که تا کنون در #عمل به توافقنامه، نفع ایران و ضرر آمریکا کجا وچگونه است؟
 
از این سوال به تناقض‌های عجیب و سردرگمی فراوان رسیدم. نمیدانم و درک نمیکنم چطور به این نکته شگفت آور رسیدند؟ الله اعلم پس از این ایشان منتقدان را به تاریخ ارجاع دادند و بیان کردند:  این منتقدان اگر در زمان پیامبر اسلام بودند می‌گفتند چرا این صلح را به گونه‌ای ننوشتید که کفار یک سال بعد نتوانند آن را نقض کنند. در ابتدا بسیار از ایشان تشکر میکنم که جانب انصاف رعایت شد و فرمودند: #منتقد، ولی در ادامه چند نکته را در ادامه صحبت‌های ایشان این حقیر اضافه می‌کنم.
 
 ۱ مقایسه صلح حدیبیه و توافق با کدخدا و امثال آن در مقاله‌ای در سایت  khamenei.ir  تحت عنوان تفاوت راه از صلح حدیبیه تا مذاکره با آمریکا  به طور مفصل بیان شده که در صورت تمایل میتوان مطالعه نمود. ولی اگر از دیدگاه آقای علی مطهری رجوع کنیم نکات قابل تاملی بنظر جالب می‌آید.
 
 ۲ پیامبر اسلام  صل الله علیه و اله  در جواب ابن ورقاء فرمودند:ما برای طواف آمده ایم و هر کس جلوی ما را بگیرد با او میجنگیم.  ین جواب حضرت تداعی کننده این آیه از قرآن است که می‌فرماید اشداءعلی الکفار  فتح ۲۲ و اگر بخواهم صریح‌تر بگویم، حضرت رسول با وجود اینکه دریای مهربانی بودند نه تنها ابراز ضعف نکردند بلکه یک قدم پیش رفته و فکر آشفته دشمن را بهم ریختند.‌ای کاش دولت و دوستان مذاکره کننده با خواندن به موقع داستان صلح حدیبیه از خالی بودن صندوق ملی صحبتی به میان‌ نمی‌اورند.
 
۳ در ماجرای حدیبیه عده‌ای به دلیل شبیخون و آزار مسلمانان دستگیر شدند و از مسلمانانی که برای دیدار خانواده‌های خود رفتند نیزعده‌ای اسیر شدند. جالب است اگر بدانیم که وقتی سهیل ابن عمرو به عنوان سفیر قریش از پیامبر آزادی اسیران خود را طلب نمود، ایشان ابتدا آزادی مسلمانان را خواستند.‌ای کاش دوستان مذاکره کننده با خواندن به موقع این داستان به تاسی از پیامبر در صلح نامه با کفار اول از ان‌ها ضمانت میگرفتند و یا حداقل در تضمین دادن‌ها گام گام پیش میرفتند.
 
در قسمتی دیگر از صحبت‌های آقای علی مطهری بیان شد که برجام با اذن رهبری صورت گرفته که باز هم چند نکته‌ای متذکر میشوم.
 
 
۱، چون اقای علی مطهری تاریخ را ظاهرا در ذهن خود دارند، پس مطمئن هستم این مهم به یاد دارند که رهبر معظم انقلاب برای برجام شروطی تعیین نمودند. از شما به عنوان خادم ملت انتظار میرود که در فرصت‌هایی که برای صحبت پیرامون برجام وقتی مقرر‌ می‌کنید ومصاحبه‌ای انجام میدهید، از نحوه عمل به این شرایط برای مردم توضیحاتی داده شود.
 
۲ صرف استفاده از این جمله که رهبری برای امضا اذن دادند، باعث نمیشود که اینگونه در اذهان عمومی القا کرد که رهبری ظاهرا مشکلی با این موضوع نداشتند. الحمدلله خوب به خاطر دارید زمانی را که در مقابله با حرف رهبری مبنی بر اینکه آمریکا قابل اعتماد نیست حرفهایی، چون امضای کری تضمین است و ... بیان میشد.
 
 
۳ گمان میکنم شما هم با من موافق باشید که فریب دادن یعنی استفاده از آبروی بزرگان برای توجیح کار‌های خام خود، یعنی اعتماد به کفار با جنس دیپلماسی و توجیه آن از جنس دینی، یعنی خوب را بد و بد را خوب نشان دادن؛ و در اخر یک درخواست از مسئولین از جمله آقای علی مطهری دارم و آن اینکه، وقتی لازم میبینیم که مسئله‌ای دربین مردم مطرح گردد و توضیح داده شود، تا زمانی که این اتفاق نیافتاده از گفتن محاسن و معایب ان خودداری کنیم تا خدایی نکرده این ذهنیت شکل نگیرد که مبادا قصد فریب در میان باشد.
 
به طور مثال: اگر آقای علی مطهری بیان میکنند که مسئولان کشور باید این چنین مواردی  چون FATF را برای مردم توضیح دهند و بیان کنند که در صورت عدم تصویب این لایحه چه مشکلاتی برای بانک‌های ما و مردمایجاد می‌شود. تا زمانی که مسئول مد نظر پیدا نشده و توضیح نداده نباید جملاتی شبیه:  تصویب این لایحه هیچ خطری برای ما وبرای گروه‌های مبارزی مانند حزب الله و حماس ندارد بیان شود با صبر و بردباری خود جملات مثبت در ذهن خواننده و شنونده ایجاد نکنیم؛
 
و من الله التوفیق
 
محمد حسین شهبازی - مسئول اسبق سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور اصفهان
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
 
1
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار