مدیرعامل راهآهن، گفت: برای اولین بار با استفاده از ظرفیت ماده ۶۷ قانون دائمی، موفق شدیم، سرمایهگذاری بخش خصوصی در بازار سرمایه ایران را ضمانت کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید محمدزاده امروز در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی اظهار داشت: در سال ۹۶، ۱۳۰۰ کیلومتر خط آهن جدید احداث شد که ۵۰۰ کیلومتر آن توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور و ۸۰۰ کیلومتر توسط راهآهن در قالب خطوط دوم و سوم احداث شد.
وی ادامه داد: این نشان از توان کشور در توسعه صنعت ریلی دارد، ما در سال ۹۷ مبنا را بر بهرهوری شبکه ریلی گذاشتهایم.
مدیرعامل راهآهن افزود: استفاده از بازار سرمایه و مدلهای تأمین مالی در بخش داخل و خارج کشور در دستور کار است.
محمدزاده بیان کرد: به کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی در تأمین ناوگان قدم برداشتهایم.
وی با بیان اینکه در بحث بهرهوری فعالیتهای مستمری را در دستور کار داریم، گفت: تعرفه حمل بار برای واگنهای دارای بار در سال ۹۷ کاهش یافت و برای واگنهای خالی تا اندازهای افزایش یافت که این هفته گذشته در هیأت مدیره راهآهن مطرح شد.
مدیرعامل راهآهن ادامه داد: در سال ۹۵، ۴۰ میلیون تن بار و در سال ۹۶، ۴۷ میلیون تن بار توسط راهآهن جابهجا شد.
محمدزاده گفت: از ۲۲ میلیارد تن کیلومتر حمل بار در سال ۹۲، در سال ۹۶ به ۳۰.۳ میلیارد تن کیلومتر رسیدیم.
وی افزود: در سه سال آینده نیاز داریم به رقم ۱۲۰ میلیون تن بار در سال در بخش ریلی برسیم که در وضعیت فعلی امکان جذب بیش از ۱۰۰ میلیون بار وجود دارد.
مدیرعامل راهآهن گفت: در حوزه ریلی تلاش میکنیم بتوانیم به فهم و جایگاه کشور در ریل برسیم.
وی با بیان اینکه انتقال یک تن بار از جاده به ریل ۳۵ سیسی صرفهجویی سوخت دارد، اظهار داشت: هر نوع سرمایهگذاری در حوزه ریلی که به افزایش سهم بار مسافر ختم میشود، حتماً حمایت میشود.
محمدزاده گفت: برای اولین بار با استفاده از ظرفیت ماده ۶۷ قانون دائمی، موفق شدیم سرمایهگذاری بخش خصوصی در بازار سرمایه ایران را ضمانت کنیم.