کد خبر:۶۹۲۱۴۳
گزارش/

چگونه یک خوابگاه دانشجویی شاد و با نشاط داشته باشیم؟/ گلگشت‌های دانشجویی برای اولین بار در دانشگاه بناب

بیشترین اوقات دانشجویان خوابگاهی دانشگاه بناب به حضور در فضای مجازی سپری می‌شود. افسردگی از شایع‌ترین تهدیدات زندگی خوابگاهی این دانشجویان است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛* صرف اوقات اقامت در خوابگاه‌ها در فضای مجازی و خواب طولانی مدت روزانه و افسردگی گریبانگیر اغلب دانشجویان خوابگاهی شده است. از طرفی کمبود فعالیت‌های ورزشی و بدنی سبک زندگی دانشجویی را تحت تاثیر قرار داده است.
 
بیدار ماندن زیاد در شب، آشفتگی روانی، فضای مجازی، احساس تنهایی و اضطراب، کاهش روابط اجتماعی و افت تحصیلی از نتایج زیانبار عدم صرف صحیح اوقات فراغت وغنی سازی آن است.
 
استفاده مفرط از تلفن همراه منجر به تغییرات کیفیت خواب، اضطراب و افسردگی دانشجویان می‌شود. پژوهشگران و متخصصین روان درمانی می‌توانند با کنترل این عامل، مسبب ارتقای کیفیت زندگی و سلامت روان دانشجویان باشند.
 
((تنها فضای تفریحی و تردد دانشجویان خانم این دانشگاه، محوطه است که عصر‌ها را چند ساعتی برای گذراندن اوقات فراغت خود در آنجا می گذرانند و فارغ از این محوطه، نمی‌توان از پارک یا سطح شهر محلی برای گذراندن اوقات فراغت استفاده کرد.)) این دغدغه‌ها را دانشجوی دختر دانشگاه بناب از مخاطرات زندگی خوابگاهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت. 
 
تنها فضای تفریحی و تردد دانشجویان خانم  این دانشگاه  محوطه است که عصر‌ها چند ساعتی برای گذراندن اوقات فراغت و تنفس در هوای آزاد مناسب است
این فعال دانشجویی افزود: اغلب دانشجویان وقت خود را صرف فضای مجازی می‌کنند و تا دیر وقت بیدارند و صبح‌ها هم تا نیمروز در خواب هستند و در نتیجه این عوامل، افسردگی شامل حال اغلب این دانشجویان شده است.

 بهترین راه کاهش افسردگی دانشجویان  تدارک برنامه‌های شاد است
این فعال دانشجویی با بیان اینکه بهترین راه کاهش افسردگی در بین دانشجویان پرکردن اوقات فراغت و غنی سازی آن است، گفت: تدارک برنامه‌های شادی بخش و برگزاری کارگاه‌های مهارت آموزی، کارگاه‌های مبارزه با استرس و افسردگی و درک نیاز‌های دانشجویان از دیگر راه‌های کاهش افسردگی است.
 
وی گفت: ارتباط نزدیک مسئولین دانشگاهی بویژه اساتید با دانشجویان حائز اهمیت است تا دانشجویان با ارتباط نزدیک با اساتید خویش مشکلات خود را با ان‌ها در میان بگذارند و اساتید می‌توانند بهترین مشوق و راهنمای آنان باشند.

فضای مجازی، افسردگی و خواب روزانه از تهدیدات زندگی خوابگاهی است/
 
این فعال دانشجویی از برگزاری گلگشت‌های دانشجویی که برای اولین بار در دانشگاه بناب و در سال ۹۷ برگزار شده است، تقدیر کرد و گفت: این اردو‌ها در مناطق گردشگری، تاریخی و مذهبی که با حداقل هزینه و با زمانبندی که برای روز‌های آخر هفته تدارک دیده شده، بهترین برنامه شادی بخش دانشگاه است.
 
وی ضمن مقایسه تراکم برنامه‌های فرهنگی و غنی سازی اوقات فراغت دانشجویی نسبت به سال‌های گذشته افزود: برنامه‌های متنوع بسیاری برای این منظور تدارک دیده شده است و در بسیاری از موارد نظیر نمایشگاه عفاف و حجاب و همایش بزرگ قرآنی بصورت صفر تا صد توسط دانشجویان برگزار می شود.

فضای مجازی، افسردگی و خواب روزانه از تهدیدات زندگی خوابگاهی است/ 
 
 خواسته دانشجویان بهبود برنامه‌های ورزشی اداره تربیت بدنی دانشگاه است
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: اردو‌های گلگشت، بازدید‌های علمی و نشست‌های بحث و گفتگو، ترویج فضای نقد و مدارا، گفتمان‌های آزاداندیشی و شرکت فعال دانشجویان در برنامه‌های مذهبی و اجتماعی در رفع افسردگی و غنی‌تر کردن اوقات فراغت دانشجویان سودمند است و خواسته ما بهبود برنامه‌های ورزشی و افزایش فعالیت‌های کمی و کیفی اداره تربیت بدنی دانشگاه است.
 
وی افزود: دید مدیریتی دانشگاه همواره در کنار فکر دانشجو و حامی دانشجویان بوده است و با وجود مشکلات عدیده‌ای که معمولا گریبانگیر دانشجویان دانشگاه‌های شهرستان‌ها است، رئیس دانشگاه  بناب همواره در راستای بسط فضای اعتماد، امید و نشاط اجتماعی با حوصله و سعه صدر مشوق و حامی دانشجویان بوده است.
 
یکی از دانشجوی ساکن در خوابگاه پسرانه بیان کرد: مسئولان امور دانشجویی باید در نظر داشته باشند که خوابگاه صرفا به منزله جایی برای خواب نیست و ایجاد آرامش روانی در دانشجویان ساکن خوابگاه، لازمه دست یابی به وضعیت مطلوب علمی است و دقت در امر کاهش افسردگی نتایج سودمندی را به دنبال خواهد داشت.
 
خوابگاه صرفا به منزله جایی برای خواب نیست و ایجاد آرامش روانی در دانشجویان ساکن خوابگاه، لازمه دست یابی به وضعیت مطلوب علمی است
این فعال دانشجویی با انتقاد از عدم حضور مشاور در خوابگاه‌ها تاکید کرد: سال گذشته برای اولین بار به همت اداره خوابگاه‌ها شاهد ایجاد امکانات ورزشی، سالن اینترنت و برگزاری مسابقات ورزشی در محل خوابگاه‌ها بودیم و امسال نیز شاهد برگزاری جشن سرا‌های دانشجویی خواهیم بود؛ به نظر می رسد مسئولان دانشگاهی جهت تعمیق ارزش‌های دینی و اخلاقی از مشاور دانشجویی و نمایندگان کانون‌های فرهنگی دانشگاه در خوابگاه‌ها استفاده کنند.
 
وی با تاکید بر نقش تضمین اشتغال و داشتن یک شغل قابل قبول بعد از فارغ التحصیلی گفت: تعدد برنامه‌های علمی و آموزشی در راستای کسب مهارت و شناخت آینده بازار کار کشور از دیگر برنامه هایست که در دانشگاه‌ها باید جدی گرفته شود، زیرا امید به آینده نقش مهمی در کاستن افسردگی دارد.
 
فضای مجازی افسردگی و خواب روزانه از تهدیدات زندگی خوابگاهی است/ تنها فضای تفریحی دانشجویان خانم محوطه خوابگاه است
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار