آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۲۳۴۶

گذرگاه رفح تا اطلاع‌ ثانوی به روی مردم غزه باز است

مدیریت گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه از بازماندن این گذرگاه بر روی مردم غزه تا اطلاع‌ ثانوی خبر داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، مدیریت گذرگاه مرزی «رفح» در جنوب نوار غزه، شامگاه سه‌شنبه، اعلام کرد که این گذرگاه بر روی مردم فلسطین تا اطلاع‌ثانوی باز خواهد ماند.

گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه و در مرز با استان سیناء مصر، تنها گذرگاه از هفت گذرگاه این منطقه است که فلسطینی‌های غزه می‌توانند از آن با دنیای خارج ارتباط داشته باشند.

دفتر اطلاع‌رسانی مدیریت گذرگاه رفح در صفحه فیسبوک خود نوشته که گذرگاه تا اطلاع‌ثانوی باز است و اگر رویداد جدیدی رخ دهد، آن را به اطلاع مردم می‌رساند.

این خبر در پایان مهلت ماه رمضان اعلام شد. این گذرگاه در مرز مصر قرار دارد و تنها مسیر مردم محاصره‌شده غزه برای رفتن به دنیای خارج از غزه است.

همچنین نشریه یدیعوت آحرونوت به نقل از مقامات مصری گزارش داد که گذرگاه رفح برای مدت نامحدود باز خواهد ماند و بدین ترتیب ساکنان غزه می‌توانند بدون محدودیت وارد مصر شوند.

از ابتدای سال جاری میلادی (از دی‌ماه ۱۳۹۶)، مسئولان مصری فقط ۴۵ روز گذرگاه را باز گذاشته‌ و ۱۱۰ روز بسته نگاه داشته‌اند. هزاران نفر از مردم غزه برای سفر و تأمین نیازهای اساسی خود از این گذرگاه استفاده می‌کنند.

نوار غزه در جنوب غرب فلسطین، که از سال ۲۰۰۷ در محاصره کامل قرار گرفته، شامل پنج استان است. این منطقه از فلسطین برای ارتباط با خارج هفت گذرگاه دارد که شش گذرگاه، تحت کنترل کامل رژیم صهیونیستی و یک گذرگاه در مرز جنوبی غزه در کنترل مشترک اسرائیل و مصر است.

هر یک از این هفت گذرگاه مخصوص اموری خاص است؛ برای نمونه المنطار (کارنی)، العوده (صوفا) وکرم ابو سالم (کرم شالوم) در شرق شهر غزه مخصوص امور تجاری هستند و بیت حانون (ایریز) در شمال، دیپلماتیک و بیمارستانی است و شجاعیه (ناحال عوز) مخصوص انتقال سوخت و القراره (کسوفیم) نظامی است و در نهایت گذرگاه رفح در جنوب غزه، مخصوص انتقال افراد و کالا و تجارت است.

بیشتر ساکنان غزه از آوارگان سال ۱۹۴۸ (سال اشغال فلسطین) هستند که عمدتا در هفت اردوگاه مهم ساکن شده‌اند. رژیم صهیونیستی سال ۲۰۰۵ نوار غزه را ترک کرد و این منطقه از سال 2007 که حماس در انتخابات پیروز شد، در محاصره کامل قرار گرفته است.

با انقلاب ژانویه 2011 مصر، گذرگاه به طور دائم باز گذاشته شد اما این مسئله خشم رژیم صهیونیستی را برانگیخت و سبب شد بار دیگر گذرگاه رفح برای بیشتر اوقات بسته بماند.

نوار غزه حدود دو میلیون جمعیت دارد اما مصر روزانه فقط به 250 نفر اجازه تردد می‌دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار