برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: جایزه مصطفی (ص) یک مشوق خوب برای بازگشت دانشمندان مسلمان و کشورهای اسلامی به ریشههای خود در دوران طلایی تمدن اسلامی است.
پروفسور محمدامین شکراللهی؛ برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی (ص) ، در گفتگوبا خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نقش جهان اسلام در رشد علم و فناوری گفت: زمانی که اروپا و سایر نقاط جهان در تاریکی به سر میبردند، جهان اسلام رشد چشمگیری در حوزه علوم مختلف داشته است؛ اما متاسفانه در سدههای اخیر به دلایل مختلف، پیشرفت علمی اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: امروز در مرحلهای هستیم که علم کاملا جهانی شده و نمیتوان مانع پیشرفت علم در هر نقطهای از جهان شد. مسلما کشورهای اسلامی میتوانند با داشتن سرمایههای ملی و معنوی پیشرفت خوبی داشته باشند.
پروفسور شکراللهی با اشاره به نقش جایزه مصطفی (ص) در پیشرفت علم در کشورهای اسلامی اظهار کرد: جایزه مصطفی (ص) یک مشوق خوب برای بازگشت دانشمندان مسلمان و کشورهای اسلامی به ریشههای خود است.
وی بازگشت به دوران شکوفایی تمدن اسلامی را نیازمند گذشت زمان عنوان کرد و گفت: بازگشت به دوران طلایی تمدن اسلامی، اندک اندک میسر میشود و به راحتی امکانپذیر نخواهد بود؛ چرا که پیشرفت علم در دنیا نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است.
برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی (ص) تاکید کرد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که باید بیفتد این است که دانشمندان کشورهای اسلامی بتوانند مسیر علمی را طی کرده و با سایر دانشمندان دیگر کشورها به راحتی همکاری کنند. از دولتهای مختلف هم انتظار میرود که هزینه پیشرفتهای علمی را پرداخت کنند.
شکراللهی با اشاره به اهمیت این جایزه، یادآور شد: جایزه مصطفی (ص) دور دوم خود را برگزار کرد. امیدوار هستم این جایزه پیشرفت بسیار زیادی داشته باشد. مسلما این جایزه میتواند مشوقی برای دانشمندان اسلامی باشد که به ریشههای خود بازگردند و به پیشرفتها کمک کنند.
وی با تاکید بر اهمیت وقف علمی افزود: اگر علم به جامعه تعمیم داده نشود، جامعه پیشرفت نخواهد کرد. خوشبختانه حداقل در ایران، علم در جایگاه مهمی قرار دارد. من اعتقاد ندارم که دولت باید هزینههای علمی را تامین کند و فکر میکنم موضوع وقف و مردم خَیِر در این زمینه بسیار مهم هستند.