کد خبر:۶۹۴۰۹۳
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان منع سلاح‌های شیمیائی (OPCW):

غرب با سیاسی نمودن وظایف OPCW زمینه انحراف در این سازمان را فراهم کرد.

کشور‌های غربی در کنفرانس ویژه کشور‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی در لاهه با تشویق و تهدید برخی کشور‌های عضو تلاش نمودند، سازوکار انتساب کاربرد سلاح‌های شیمیائی را در چارچوب وظایف این سازمان قرار دهند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کشور‌های غربی در کنفرانس ویژه کشور‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی در لاهه با تشویق و تهدید برخی کشور‌های عضو تلاش نمودند، سازوکار انتساب کاربرد سلاح‌های شیمیائی را در چارچوب وظایف این سازمان قرار دهند.
در کنفرانس ویژه‌ای که در روز‌های ۵ و ٦ تیر ماه جاری در لاهه برگزار شد، انگلیس و آامریکا با همراهی برخی کشور‌ها ازتشکیل سازوکار انتساب کاربرد سلاح‌های شیمیائی در چارچوب سازمان منع سلاح‌های شیمیائی حمایت نموده و پس از پشتیبانی مجموعه غرب از آن، کشور‌های غربی در جهت جذب آراء سایر کشور‌ها عمل نمودند.
درمقابل کشور‌های روسیه، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عربی سوریه، چین، قزاقستان، هند، سودان و برخی کشور‌های مستقل با مخالفت با این طرح، تلاش کردند روشنگری‌های لازم در مورد اهداف غرب از ارائه این طرح را انجام دهند.
در این چارچوب دکتر علیرضا جهانگیری سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاح‌های شیمیائی طی سخنانی در واکنش به طرح پیشنهادی انگلستان تصریح کرد: غرب با سیاسی نمودن وظایف OPCW زمینه انحراف در این سازمان را فراهم می‌کند. وی افزود:این سازوکار، سازمان منع سلاح‌های شیمیائی را از وظایف محوله منحرف نموده و فضای همکاری بین کشور‌های عضو را سیاسی می‌نماید.
سفیر ونماینده دائم کشورمان اضافه کرد: متاسفانه کشور‌های بانی ایجاد سازو کار، موضوع انتساب کاربرد سلاح‌های شیمیائی را در روند تهیه این پیشنهاد با اکثریت کشور‌های عضو سازمان رایزنی نکرده و به پنج مورد درخواست اصلاحیه به طرح پیشنهادی شان پاسخ منفی دادند.
دکتر علیرضا جهانگیری تاکید کرد: تبعات اجرائی این سازو کار بنحوی است که مستلزم اصلاح کنوانسیون سلاح‌های شیمیائی می‌باشد و متاسفانه این کنفرانس با تصویب این سازوکار سازمان منع سلاح‌های شیمیائی را در معرض خطر جدی قرار داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار