آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۴۵۵۷
زنگنه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

ترامپ و ملک سلمان خود را مدافع ثبات نفت جهان نشان می‌دهند/ عربستان امکان تولید ۲ میلیون بشکه نفت را ندارد

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی گفت: عربستان به دلیل واکنش‌های جهانی و افکار عمومی خبر افزایش تولید نفت را طوری تنظیم کرد که گویی سعودی و آمریکا حافظان ثبات و امنیت نفت جهان هستند.

صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص هماهنگی‌های ترامپ با عربستان مبنی بر افزایش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت توسط این کشور برای جبران کمبود فروش نفت ایران گفت: تلاش برای به وجود نیامدن کمبود در بازار نفت خبری بود که عربستان به خبرگزاری‌ها مخابره کرد.

وی با بیان اینکه عربستان از چند مسئله نگرانی دارد، گفت: سعودی‌ها به عنوان کشوری که ابزار دست ترامپ هستند اعتبار خود را در میان سایر کشور‌های عضو اوپک زیر سوال می‌برند و به همین دلیل نگران واکنش مردم جهان به ویژه مردم عربستان هستند.

زنگنه با اشاره به اینکه عربستان به دلیل واکنش‌های جهانی و افکار عمومی خبر را طوری تنظیم کرد که گویی عربستان و آمریکا حافظان ثبات و امنیت نفت جهان هستند، گفت: بر این اساس به نظر می‌رسد یک بازی روانی و تبلیغاتی در قبال این درخواست ترامپ توسط ملک سلمان آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد:، اما آنچه در واقعیت وجود دارد این است که عربستان سعودی به هیچ عنوان امکان تامین این کمبود را به لحاظ فنی و توان تولیدی ندارد گرچه این کشور بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک محسوب می‌شود، اما افزایش دو میلیون بشکه نفت به شوخی شبیه است تا مسئله‌ای برخاسته از منطق باشد.

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی افزود: از سوی دیگر این اقدام، اقدامی سیاسی و ضد کشور‌های عضو اوپک و ضد روسیه تلقی می‌شود، چون روسیه نیز علی رغم اینکه عضو اوپک محسوب نمی‌شود، اما یک تولیدکننده عمده نفت است و افزایش تولید نفت به درخواست آمریکا و به اجابت ملک سلمان برای روسیه نیز غیرقابل باور است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته به نظر می‌رسد کشور‌های عضو اوپک مخالف این اقدام باشند و نهایتا عربستان و آمریکا در مجموع فضای متشنج ایجاد شده در منطقه را با این اقدام دامن بزنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار