وزیر جهاد با بیان اینکه امکان استفاده از آب در سواحل برای ایجاد شهرکهای گلخانهای از جمله پرورش آناناس وجود دارد، گفت: بخش کشاورزی در شرایط تحریم، کمترین مشکلات را خواهد داشت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در جمع مدیران ارشد و روسای سازمان جهاد کشاورزی استانهای این وزارت با بیان این که آمریکا همه توان خود را برای همسو کردن سایر کشورها در اعمال تحریمها علیه ایران به کار بسته است، این اقدام آمریکا را نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: ظرفیتها و توانمندیهای فراوانی در داخل به ویژه بخش کشاورزی به عنوان خصوصیترین بخش اقتصادی کشور وجود دارد و با توجه به این که تولید و تامین نیازهای غذایی مردم بر عهده این بخش است، ارزان و آسانترین ارز در اختیار بخش کشاورزی قرار میگیرد و در این زمینه هیچ محدودیتی نداریم.
وی با اشاره به این که با تدبیر، اتحاد و هماهنگی همه مردم و دستگاهها میتوانیم در مدت کوتاهی در این جنگ اقتصادی بر تحریمها پیروز شویم، گفت:بخش کشاورزی با اتکا به توانمندیهای داخلی، در شرایط تحریم، کمترین مشکلات را خواهد داشت.
حجتی بر ضرورت ساماندهی نظام تولید و عرضه محصولات کشاورزی تاکید و خاطرنشان کرد:تعاونیها و تشکلهای تولیدی با حمایت و مشارکت صندوقهای سرمایه گذاری بخش کشاورزی باید فرآیند تولید از مرحله تامین نهادهها تا بازاررسانی و دسترسی مردم به تولیدات کشاورزی را بر عهده بگیرند.
وزیر جهاد کشاورزی، ایجاد ساختار و توانمندسازی تعاونیها و تشکلهای تولیدی بخش کشاورزی را لازمه پذیرش این مسئولیت مهم برشمرد و یادآور شد:باید به گونهای اقدام کنیم که دیگر افرادی به نام سلطان واردات شکر در کشور نداشته باشیم.
وی ادامه داد:با برنامه ریزیها و اقدامات فنی صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، امسال به رکورد بیش از ۲ میلیون تن شکر در کشور دست یافته ایم و با راه اندازی کارخانهای در دزفول، گامی دیگر به خودکفایی کشور در تولید شکر نزدیکتر خواهیم شد.
وی، تاسیس صنایع فرآوری محصولات کشاورزی به ویژه در قطبهای تولید را برای افزایش ماندگاری تولیدات کشاورزی ضروری عنوان کرد و افزود:با توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی امکان عرضه محصولات با قیمت مناسب در همه ایام سال فراهم و همچنین از زیان کشاورزان ناشی از عرضه گسترده این محصولات در بازه زمانی کوتاه جلوگیری میشود.
حجتی با اشاره به صرفه جویی ۹۰ درصدی مصرف آب در گلخانه ها، افزایش سطح گلخانههای کشور از حدود ۸۰۰۰ هکتار در سال ۹۲ به بیش از ۱۲ هزار هکتار در سال ۹۶ را قابل توجه، ولی ناکافی دانست و خطاب به مدیران استانی بر ضرورت رفع موانع و تسهیل فرآیند احداث گلخانهها در کشور تاکید کرد.
وی گفت:احداث گلخانه در محدوده باغهایی که آب و پروانه بهره برداری دارند به منظور کمک به تولید و درآمد کشاورزان نیاز به مجوز جدید ندارد.
حجتی اظهار داشت:اختیارات و توانمندی کافی در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد و مدیران استانی به عنوان مشاور و مباشر باید امور سرمایه گذاری و تولید متقاضیان و کارآفرینان را آسان و تسریع کنند.
وزیر جهاد کشاورزی، آبخیزداری و تثبیت شنهای روان را از وظایف مهم این وزارت برای حفظ منابع آب و خاک و داراییهای مردم برشمرد و افزود:باید با استفاده از اعتبارات استانی و مشارکت جوامع محلی نسبت به مالچ پاشی و جلوگیری از ماسههای روان اهتمام بیشتری شود.
وی با اشاره به مزایای آبخیزداری تصریح کرد: با تجمیع اعتبارات ملی، استانی و مردمی، اجرای عملیات آبخیزداری در کشور باید توسعه یابد.
وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت احیا و مرمت قناتها با مشارکت مردم تاکید کرد و افزود:احداث برخی سدها موجب خشک شدن قناتها و از بین رفتن پوشش گیاهی شده اند که برای حفظ سرزمین، پیشنهاد تخریب آنها ارائه شده است.
حجتی با اشاره به این که سالانه ۸ میلیارد متر مکعب آب شیرین بدون استفاده مناسب به دریای خزر میریزد، گفت:تا یک ماه آینده تمام آب استان گیلان ماندآبی میشود و یا به دریا میریزد در حالی که میتوانیم با اجرای عملیات آبخیزداری بخشی از این آب را در آب بندها ذخیره و با پرورش ماهی در آنها به افزایش درآمد روستاییان کمک کنیم.
وی با بیان این که انتقال آب از عمق سرزمین به ساحل برای مصرف صنایع موجب خشکی برخی مناطق شده است و صرفه اقتصادی نیز ندارد، گفت:امکان استفاده از آب در سواحل برای ایجاد شهرکهای گلخانهای از جمله پرورش آناناس وجود دارد و با این اقدام ضمن ایجاد اشتغال در مناطق محروم از خروج ارز برای واردات این میوه جلوگیری میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ممنوعیت صادرات برخی اقلام کشاورزی گفت:مواد اولیه تولید خوراک دام و آبزیان با ارز ۳۸۰۰ تومانی تامین میشود و صادرات آن با ارز آزاد موجب ایجاد رانت میشد.