آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۸۶۰
بلومبرگ:

براندازی نظام تثبیت‌شده ایران با جنگ اقتصادی، خیال‌پردازی است

یک رسانه آمریکایی به دولت ترامپ توصیه کرده این خیال‌پردازی را که می‌تواند تنها با فشار اقتصادی نظام ایران را سرنگون کند، کنار بگذارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک رسانه آمریکایی در تحلیلی روز جمعه (۲۲ تیرماه) با اشاره به برنامه‌های «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای براندازی در ایران با «جنگ تمام‌عیار اقتصادی»، احتمال موفقیت چنین راهبردی را اندک دانسته است. 

بلومبرگ درباره راهبرد ترامپ علیه ایران پس از خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای برجام نوشته است: «محور این راهبرد را جنگ تمام‌عیار اقتصادی با ایران تشکیل می‌دهد. این طرح به دنبال رساندن منابع نفتی ایران به صفر و محروم کردن اشخاص، شرکت‌ها و سایر نهادهای ایرانی از تجارت بین‌المللی است.»

رسانه آمریکایی در ادامه خاطرنشان کرده جنگ اقتصادی با ایران اگر اثرگذار هم باشد، تأثیری بر سیاست‌های ایران در منطقه یا برنامه هسته‌ای این کشور نخواهد داشت. بلومبرگ نوشته آمریکا برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران یا جلوگیری از فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور بایستی اقدام به جلب حمایت‌های متحدانش در منطقه غرب آسیا کند. 

بلومبرگ نوشته در این راستا «اولین گام کنار گذاشتن این خیال‌پردازی است که فشار اقتصادی به تنهایی می‌تواند باعث فروپاشی نظام ۴۰ ساله و کاملاً تثبیت‌شده ایران شود. سابقه ندارد که این نوع تغییر نظام با فشارهای بیرونی در جایی موفق شده باشد، به ویژه وقتی که هیچ گزینه‌ ممکنی برای رهبری وجود ندارد.»

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد. 

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۴
تحقیقا مردم ایران اینبار پشت نظام هستند و نمیگذارند کشور مجددا دستخوش تغییر و یا شاید تکه پاره شود. همین امنیت و اقتدار خوب است و البته باید جلوی دزدیها، اختلاسها و دست درازی به بیت المال قطع بشود.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار