آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۷۴۴۳
قاسمی در نشست خبری:

جمهوری اسلامی پیامی برای آمریکا توسط پوتین ارسال نکرده است/ توقف صادرات نفت ایران در جهان امروز شدنی نیست

سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه در خصوص ادعای برخی رسانه ها مبنی بر انتقال پیام به وسیله پوتین در دیدار قریب الوقوع آمریکا و روسیه گفت: جمهوری اسلامی هیچ پیغامی را برای ترامپ از سوی پوتین ارسال نکرده است.
جمهوری اسلامی پیامی برای آمریکا توسط پوتین ارسال نکرده است/ توقف صادرات نفت ایران در جهان امروز شدنی نیست

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه سومین سالگرد دستیابی به برجام را که با نام تعامل با جهان در پرونده ایران ثبت شده است تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که در عرصه بین الملل تعاملات سازنده و دیپلماسی به عنوان مهمترین عامل برای ارتباط دولت ها و ملت ها و دوری از جنگ منشأ اثر باشد.

وی در ادامه ضمن تبریک پیروزی فرانسه در جام جهانی فوتبال گفت: فوتبال امروز موضوعی مردمی، جهانی و بین المللی است که فراتر از ورزش است و باعث نزدیکی ملت ها شده و نشانه استفاده از فرصت ها، ظرفیت ها و استفاده به هنگام از دفاع، تهاجم و هوشمندی است.

 

*جمهوری اسلامی پیامی برای آمریکا توسط پوتین ارسال نکرده است

قاسمی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص دیدار قریب الوقوع پوتین و ترامپ و اینکه شنیده می شود پوتین حامل پیامی از سوی ایران به آمریکا باشد، گفت: جمهوری اسلامی پیغامی برای ترامپ از سوی پوتین ندارد و اگر صحبتی در این خصوص مطرح شده صرفا گمانه زنی رسانه ای است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: این دیدار از پیش تعیین شده است و به مسائل دو کشور برمی گردد.

 

*در دیدار ولایتی – پوتین طرفین تعابیر خود را بنا به سیاست های خاص هر کشور مطرح کردندرئیس مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه درخصوص اظهارات ولایتی بعد از دیدار با پوتین پیرامون مسائل اقتصادی که بعضا از سوی رسانه ها رد شد، گفت: محتوای این مذاکرات منتشر نشده است و محتوای مذاکرات دو ساعته با پوتین و دیگر مقامات روسی آنچنان که در رسانه ها مطرح بود صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: مجموعه ای از مسائل مختلف در این مذاکرات مطرح شد و آنچه رسانه ها به آن دامن می زنند بحث همکاری نفتی بین دو کشور بود که طرفین تعابیر خود را به دلایل سیاست خارجی و سیاست های خود مطرح کردند.

وی در خصوص سفر مشاور بین الملل مقام معظم رهبری به مسکو و ابلاغ پیام رئیس جمهور و رهبری به پوتین و اینکه عنوان می‌شود این اقدام موازی کاری در وزارت خارجه محسوب نمی‌شود گفت: در حوزه سیاست خارجه به عنوان یک نهاد حاکمیتی کمترین میزان موازی کاری را داریم سیاست خارجه مقوله‌ای از جنس تصمیمات حاکمیتی است و با توجه به منافع ملی و مصالح نظام آثار این آمد و شد‌ها بین ایران و سایر کشور‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند و ابتکار عمل در این خصوص در اختیار وزارت خارجه است.
قاسمی تصریح کرد: براین اساس بعد از خروج ترامپ از برجام ایران مصلحت دید در یک تعامل سازنده و یک فعالیت دیپلماتیک مواضع خود را به اطلاع سایر کشور‌ها برساند و پیام رئیس جمهور در اختیار سایر کشور‌ها قرار گیرد.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه ادامه داد: بخش زیادی از انتقال پیام توسط سفرای کشور‌های مختلف انجام شد و برای برخی کشور‌ها فرستادگان ویژه‌ای به این کشور‌ها سفر و پیام رئیس جمهور را انتقال دادند و به این وسیله آثار مخربی که خروج ترامپ از برجام ایجاد کرد را تشریح کردند.

**سفر ولایتی به مسکو در چارچوب تصمیمات دستگاه دیپلماسی و دولت بود
وی افزود: این اقدام موضوع جدیدی نیست و ما در جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس و نیمه اول دهه ۸۰ و بعد از حملات امریکا به عراق تعداد زیادی از این فرستادگان را داشتیم که برخی از این فرستادگان می‌توانستند چهره‌های سیاسی یا نیرو‌های وزارت امور خارجه باشند براساس همین روند در سال جاری اولین سفر را دکتر کمال خرازی برای انتقال پیام رئیس جمهور به واتیکان، اسپانیا و روم داشت خانم ابتکار به مالزی و اندونزی سفر کرد و حامل پیام رئیس جمهور بود خانم جنیدی به هلند وزیر نیرو به قفقاز و رئیس دفتر رئیس جمهور نیز به ترکیه سفر کرد و در آخرین سفر نیز ولایتی به مسکو سفر کرد و همه این افراد حامل پیام رئیس جمهور به این کشور‌ها بودند و سفر دکتر ولایتی نیز در چارچوب تصمیمات دستگاه دیپلماسی و دولت به منظور انتقال پیام رئیس جمهور و مقام معظم رهبری به پوتین صورت گرفت.

**اقتصاد کشور را در گروی تصمیم شرکای باقی مانده در برجام نمی‌گذاریم
قاسمی در خصوص بسته پیشنهادی اروپا و جمع بندی‌های صورت گرفته گفت: پس از خروج امریکا از برجام و علاقه مندی که در عرصه جهانی سازمان ملل و اتحادیه اروپا و کشور‌های چین و روسیه برای حفظ برجام به عنوان یک دستاورد دیپلماسی در عصر حاضر وجود داشت جمهوری اسلامی مطرح کرد برای آنکه ایران بتواند از یک سری منافع برجام استفاده کند با توجه به مجموعه مباحث صورت گرفته و پس از دیدار ظریف از مسکو و بروکسل جلساتی با این محوریت برگزار شد که دومین دور این جلسات در تهران برگزار شد و نمایندگان بخش‌های اقتصادی در آن حضور داشتند و دو هفته قبل نیز در اجلاس وین و در نشست کمسیون مشترک برجام در سطح وزرا موضوع بحث شد و تا حدی برخی معضلاتی که وجود داشت بررسی شد و بخش‌هایی که مورد رضایت ایران نبود مورد تاکید بیشتر قرار گرفت.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه ادامه داد: به هر حال ما اقتصاد کشور را نمی‌توانیم در گروی تصمیم شرکای باقی مانده در برجام بگذاریم و فرصت‌هایی به این طرف‌ها داده شده تا روی این بسته کار بیشتری صورت بگیرد و با تلاش‌های بیشتر رضایت جمهوری اسلامی کسب شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی امیدوار است در روز‌های آینده شاهد پیشنهاداتی باشد که بتواند نظر ایران را در همه عرصه‌هایی که برای ما مهم است جلب کند و یک تفاهم منصفانه حاصل شود تا پس از دریافت چنین بسته‌ای جمهوری اسلامی نیز پیشنهادات موجود را در سطوح مختلف نظام بررسی و اعلام نظر کند.
قاسمی در خصوص ادعای یک روزنامه کویتی مبنی براینکه دلیل همزمانی سفر ولایتی و نتانیاهو به این واسطه بود که دو کشور مذاکراتی غیرمستقیم به میزبانی روسیه داشتند گفت: برای هر کس که با سیاست‌های ایران آشنا باشد این ادعا بیشتر شبیه یک شوخی است و من شدیدا این موضوع را تکذیب می‌کنم. به هر حال ممکن است کشور‌هایی در بازه زمانی مشترک در کشور دیگر حضور داشته باشند، اما این دلیلی بر مذاکره دو کشور نیست.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه در خصوص سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به هند نیز گفت: سفر عراقچی به هند در چارچوب دیدار‌های منظم دوره‌ای بین ایران و هند است و مجموعه مسائل مورد نظر طرفین مورد بحث قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: این سفر مسئله جدیدی نیست و براساس روندی که وجود داشته این بار نوبت سفر ایران به هند است و در این دیدار قطعا موضوعات سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

**ترامپ آرزو‌های زیادی دارد، اما توقف صادرات نفت ایران در جهان امروز شدنی نیست
قاسمی در خصوص ادعای رئیس جمهور امریکا مبنی براینکه به دنبال به صفر رساندن خرید نفت ایران هستیم و در این خصوص رایزنی‌هایی با مشتریان نفتی ایران آغاز کرده است گفت: ترامپ آرزو‌های زیادی دارد، اما قطعا این ادعا و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران یک گزافه گویی است و تجربه در موارد بسیاری نشان می‌دهد که چنین چیزی در جهان امروز شدنی نیست.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه یادآور شد: ما با همه شرکای سیاسی و اقتصادی خود به طور مستمر در تماس هستیم و از همه ابزار و امکانات برای خنثی کردن توطئه‌ها و تلاش‌های خصمانه ایالات متحده فروگذار نمی‌کنیم و امیدواریم این دوران با موفقیت سپری شود.
وی در خصوص تعیین ضرب الاجل برای طرف‌های اروپایی به منظور ارایه بسته پیشنهادی نیز گفت: مذاکرات ما با ۱+۴ دنبال می‌شود و همه این کشور‌ها به سهم خود به صورت یکسان به برجام متعهد هستند.
قاسمی افزود: در این خصوص پیشنهاد‌های خوبی داشتیم ونشست وین گام‌هایی به جلو داشت.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه تصریح کرد: در حوزه و مواضع سیاسی اروپا استحکام خوبی از خود نشان داده و به نظر می‌رسد در حفظ برجام جدی باشند، اما باید دید چه طور می‌توانند خواسته‌های متعارف جمهوری اسلامی را تامین کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: طی زمانی که پیش رو داریم به یک روند با نتیجه مشخص و مطلوب دست یابیم، اما این که روز مشخصی را برای ضرب الاجل یا نقطه پایان مشخص کرده باشیم چنین چیزی نیست، اما ما هم در انجام امور کشور همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: معطل نتایج تصمیم اروپا نخواهیم ماند.
قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص واردات شتر از قطر به استان فارس نیز گفت: در این خصوص بی اطلاعم و تجربه‌ای نیز در این زمینه ندارم به نظرم استانداری فارس بهتر می‌تواند به شما کمک کند، اما وقوع چنین اتفاقی مسئله جدیدی نیست.
**احتمال تماس ترامپ با تهران و تقاضای مذاکره وجود دارد
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص نظر اخیر ترامپ در اجلاس ناتو که اعلام شد ایران به زودی برای مذاکره با ما تماس می‌گیرد گفت: رفتار ترامپ با ایران کمافی سابق رفتاری خصمانه بوده و هست نمی‌دانم بیان چنین مطلبی شوخی بوده یا جدی، اما محتمل است که یک روز او با تهران تماس بگیرد و تقاضای مذاکره داشته باشد در این خصوص علایمی هم در گذشته وجود داشته است.
وی در خصوص بازدید اعضای آژانس از دانشگاه علم و صنعت نیز گفت: در مورد بازدیدها، چون حوزه کاری من نیست سخنی ندارم و به شما پیشنهاد می‌کنم این موضوع را از سخنگوی محترم سازمان انرژی اتمی پیگیری کنید.
قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه با توجه به اعزام حجاج به حج امسال آیا امکان بهبود روابط ایران و عربستان وجود دارد یا خیر گفت: موضوع حج بحث مستقلی از روابط دو جانبه ایران و عربستان است و سال گذشته ما نیز شاهد حضور حجاج ایرانی در عربستان بودیم.
سخنگو و رئیس دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه افزود: دو کشور به دنبال جدا کردن حج از مراسم سیاسی هستند و در خصوص مسائل دو جانبه نمی‌توان ارتباطی با حج برقرار کرد به نظر می‌رسد عربستان هنوز آمادگی برای تغییر نگاه نسبت به ایران را ندارد و امیدواریم هر چه زودتر واقع بینی در این کشور ایجاد شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار