کد خبر:۶۹۷۶۴۴
در واکنش به گزارش رویترز؛

مقامات ترکیه: سامانه‌های پاتریوت جایگزین اس ۴۰۰ نیستند

مقامات ترکیه در واکنش به گزارش رویترز و اظهارات یک مقام آمریکایی، تاکید کردند توافقی با واشنگتن برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت ندارند و این سامانه‌ها جایگزین اس ۴۰۰ نخواهند بود.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، مقامات ترکیه گفتند قرارداد احتمالی خرید سامانه‌های پدافند موشکی «پاتریوت» از ایالات متحده، جایگزین سامانه‌های روسی S-۴۰۰ نخواهد بود.

این اظهارات در واکنش به گزارش روز قبل (دوشنبه) خبرگزاری «رویترز» درباره مذاکرات آمریکا با ترکیه برای فروش سامانه‌های پاتریوت به عنوان جایگزینی برای سامانه‌های S-۴۰۰، مطرح شد.

این مقامات که نامشان فاش نشد به روزنامه «دیلی صاباح» گفتند هنوز هیچ توافقی بین آنکارا و واشنگتن برای خرید سامانه‌های پاتریوت حاصل نشده اما اگر توافقی نیز به دست آید، جایگزین سامانه‌های پدافند موشکی روسی نخواهد بود.

منابع ترکیه‌ای با رد هرنوع انصراف از خرید سامانه‌های S-۴۰۰ از روسیه، تاکید کردند سامانه‌های آمریکایی جای S-۴۰۰ را نخواهد گرفت و فعلا توافقی در این زمینه صورت نگرفته است.

خبرگزاری رویترز روز گذشته به نقل از «تینا کایدانو» سرپرست اداره امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا گزارش داده بود که هیأتی از واشنگتن در حال تلاش جهت تغییر نظر ترکیه برای انصراف از خرید سامانه‌های روسی و به جای آن خرید سامانه‌های پاتریوت است.

دسامبر سال گذشته بود که ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد می‌پردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل می‌کند.

«مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه چند روز پیش گفته بود اولین محموله از آتش‌بار سامانه‌های S-۴۰۰ تا پایان سال ۲۰۱۹ تحویل این کشور خواهد شد.

مقامات مختلف ایالات متحده و برخی کشورهای عضو ناتو اما با انتقاد از تصمیم ترکیه (به عنوان یک عضو ناتو) برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی روسی، تهدید کرده بودند در صورتی که این امر اجرایی شود، آنکارا را تحریم خواهند کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار