آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۷۹۲۶
یادداشت دانشجویی/

اوقات فراغت به وقت دانشجویی

بدون شک یک دانشجو اوقات فراغت را زمانی در نظر می‌گیرد که دغدغه درس و دانشگاه نداشته باشد، پس با این وجود می‌توان از تابستان به عنوان بهترین نمونه یاد کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرصاد موسوی؛* اوقات به معنای زمان‌ها و فراغت  به معنای آسایش و آسودگی است، پس اوقات فراغت را میتوان به صورت ‹‹ زمان‌های آسودگی ›› یا ‹‹ لحظاتی که فرد بدون دغدغه و اضطراب هیچگونه تکلیف و وظیفه‌ای سپری میکند ›› تعریف کرد.

حال چند سوال در ذهن شکل میگیرد:

۱ - آیا چنین لحظاتی برای یک دانشجوی ایرانی (یا حتی یک انسان ایرانی) وجود دارد؟
۲ – اگر وجود دارد، چگونه باید آن را به بهترین شکل سپری کرد یا در اصطلاح چگونه یک دانشجو میتواند اوقات فراغت خود را پر کند؟
پاسخ سوال اول کاملا واضح است. فقط کافیست به اطراف یا پیرامون خود یا حتی به خودمان نگاهی بیاندازیم. با توجه به شرایط موجود، کدام انسان ایرانی، به خصوص دانشجو، فاقد دغدغه یا اضطراب در لحظه‌ای از زندگی خود است (البته که این شرایط شامل حال همه نمیشود!).
 
پس با توجه به پاسخ سوال اول دیگر احتیاجی به فکر کردن راجع به سوال دوم نیست، ولی برای کامل کردن مطلب ناچاریم که مطلوب‌ترین و آرمانی‌ترین شرایط را در نظر گرفته و به آن پاسخ دهیم...
 
بدون شک یک دانشجو اوقات فراغت را زمانی در نظر میگیرد که دغدغه درس و دانشگاه نداشته باشد، پس با این وجود میتوان از تابستان به عنوان بهترین نمونه یاد کرد، یعنی زمانی که دانشجو امتحانات پایان ترم را پشت سر گذاشته و تقریبا سه ماهِ بدونِ استرسِ کلاس درس و امتحان را در پیش رو دارد (البته شامل حال همه دانشجو‌ها نمیشود، ازجمله دانشجویان رشته‌ی پزشکی!). قطعا ده‌ها برنامه در ذهن خود چیده تا این اوقات فراغت بوجود آمده را پر کند، برای مثال:

۱ – مسافرت:
قاعدتا اولین چیزی که به ذهن نه تنها یک دانشجو، بلکه هر انسانی برای پر کردن اوقات فراغت خود میرسد، سفر کردن است.
سفر میتواند ذخیره تجربیات انسان را بیش از پیش غنی سازد. در بیان فواید سفر همین بس که خداوند در قرآن میفرماید: «قل سیروا فی الارض...». «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی» سعدی

۲ - ورزش (عضویت در یک باشگاه ورزشی یا پیگیری ورزش مورد علاقه):
شاید کمتر کسی پیدا شود که از فواید ورزش بی اطلاع باشد، یا حتی کم اطلاع! هرچه از ورزش گفته شود کم است...
ورزش باعث سلامت روانی و جسمانی فرد میشود و اعتماد به نفس فرد را به طور شگفت انگیزی افزایش میدهد. ورزش برای همه، مخصوصا برای جوانانی که به دنبال شکل بدنی مناسب هستند، میتواند به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای پر کردن اوقات فراغت به شمار آید.

۳ – کتاب:
کتاب وسیله سنجش سطح فرهنگ هر جامعه است.
اگر نیم نگاهی به سرانه مطالعه کشور بیاندازیم، خواهیم فهمید که متاسفانه کتاب تبدیل به یک سرگرمی ساده یا یک تکلیف درسی شده است و شبکه‌های مجازی آرام آرام جای کتاب و کتاب خوانی را گرفته اند.
خواندن کتاب باعث تقویت حافظه، افزایش سطح آگاهی، گسترش دایره لغات، ایجاد ذهن خلاق و ... میشود.
«برای نابود کردن یک فرهنگ نیازی نیست که کتاب‌ها را سوزاند، کافیست کاری کنید که مردم آن‌ها را نخوانند» ویکتور هوگو

۴ - هنر (عکاسی، موسیقی، نقاشی و ...):
سال‌ها بعد در هر شغلی که هستید، دانستن یک هنر به خصوص میتواند سطح شخصیت فردی شما را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
یک مهندس نقاش، یک پرستار شاعر، یک پزشک عکاس و ....
«برای سیطره بر یک ملت، کافیست آن ملت را از هویت خود، یعنی هنر، تهی کنند» استاد محمود فرشچیان

۵ – فیلم:
شاید نتوان دیدن آن را با خواندن کتاب برابر دانست، ولی تاثیراتی که فیلم دیدن بر روحیات فرد میگذارد، کمتر از کتاب خواندن نیست. حتی میتوان با دانستن نوع فیلمی که فرد میبیند، تا حدودی به شخصیت او پی برد.
فیلم دنیای جدیدی را در پیش روی چشمانتان به شما نشان میدهد.

خلاصه راه‌های فراوانی برای صحیح پرکردن اوقات فراغت وجود دارد که موارد بالا تنها نمونه‌های بارز آن‌ها به شمار می‌آیند.

اگر بگوییم که کیفیت اوقات فراغت رابطه مستقیمی با موفقیت در کار و شغل دارد، اشتباه نگفته ایم. به عبارتی اگر بهداشت روانی افراد یک جامعه به درستی تامین شود، آن افراد در زمینه‌های شغلی خود موفق‌تر خواهند بود. به عنوان یک مثال کاملا ملموس، در منطقه‌ای که امکانات تفریحی، فرهنگی و ورزشی بیشتری وجود دارد، کیفیت کار در آنجا بهتر است.

به طور کلی اوقات فراغت از مهمترین لحظات عمرمان هستند و کسانی در آینده انسان‌های موفق تری خواهند بود که از چنین لحظاتی بهتر استفاده کنند. «آدمی در اوقات فراغت خویش، گاهی بیش از سایر فرصت‌های زندگی اش می‌آموزد» ایمانوئل کانت
 
مرصاد موسوی -  دبیر کانون اهل قلم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
 
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار