مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فعالسازی کانونها و مجامع تخصصی میتوان شور و نشاط و مشارکت دانشجویان را افزایش داد و نتیجه این موضوع داشتن دانشجویان چندبعدی و اجتماعی در جامعه است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت(مفدا) امیر لـلگانی در دومین نشست شورای مرکزی مجمع تخصصی کانونهای ادبی وزارت بهداشت در محل سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه با بیان این مطلب، افزود: شکلگیری و راهاندازی مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی از اقدامات مناسبی بود که با تلاش شما فعالان فرهنگی و دانشجویان به تحقق پیوست.
وی با تاکید بر اینکه مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی در سطح ملی میتواند موثر و نقش آفرین باشد، گفت: خوشبختانه در وزارت بهداشت، دید خوبی نسبت به فعالیتهای کانونهای فرهنگی وجود دارد و مشکل خاصی برای ایجاد رسمی مجامع تخصصی وجود ندارد، البته ما نیازمند حضور قوی دانشجویان و اعضای مجامع برای پیگیری و مطالبه دغدغههای سایر فعالان کانونها هستیم و نهایت تلاشمان این است که مشکلات مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی با کمک اعضای شورا مرتفع و به حداقل برسد.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت مطلوب مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی اظهار داشت: فکر نمیکنم در ساختار وزارتخانه، مخالفتهای عمیقی نسبت به وجود مجامع تخصصی و فعالیت این مجامع باشد.
وی با اشاره به اینکه موضوعی تحت عنوان مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی در ساختار آیین نامهها در سطح وزارتخانه پیش بینی شده است، تصریح کرد: سعی میکنیم هر چه زودتر نقایص و ابهامات را برطرف کنیم و یک ساختار رسمی و قانونی با عنوان مجمع کانونهای تخصصی در حوزههای مختلف تشکیل دهیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مجامع مختلف کانونهای فرهنگی از جمله مجمع تخصصی ادبی، مجمع تخصصی گام، مجمع تخصصی هنرهای نمایشی و دیگر مجامع باید بیش از پیش تقویت شوند، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات شورای مرکزی مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی و تبادل نظر و تعامل اعضای شورا با یکدیگر میتواند بر تقویت این مجامع کمک شایانی کند.
لـلگانی بر لزوم تعامل میان مسوولان ستادی وزارتخانه و اعضا و دبیران مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: مجامع تخصصی کانونهای فرهنگی باید موتور محرکه فعالیتها در دانشگاهها باشند و بتوانند کاری کنند که فعالیتهای مجامع و کانونها در دانشگاههای علوم پزشکی بیش از پیش رونق گیرد.
وی خطاب به اعضا و دبیران شورای مرکزی مجمع تخصصی کانونهای ادبی وزارت بهداشت، گفت: شما باید با ایدهپردازی و تولید فکر، مشکلات زیرساختی دانشگاهها در زمینههای فعالیتهای فرهنگی و هنری را مرتفع کنید.
لـلگانی ادامه داد: به عنوان اعضای مجمع تخصصی کانونهای ادبی وزارت بهداشت، باید انتقال دهنده نظرات کانونهای ادبی دانشگاههای علوم پزشکی کشور باشید و بتوانید مشکلات کانونهای ادبی دانشگاهها و نقطه نظرات اعضای این کانونها را انتقال دهید تا در راستای حل آن چاره اندیشی شود.
وی گفت: اگر شما، افرادی خلاق و پویا باشید و فکرها و ایدههای خوب تولید کنید، قطعا میتوانید ساختار کانونهایتان را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی در مسیر مثبت تغییر دهید.
لـلگانی خاطرنشان کرد: از نگاه ما مجمع ادبی یا هنری، مجمعی نیست که صرفا مبادرت به فعالیتهای هنری یا فرهنگی از قبیل: تولید و انتشار نشریه یا مجله کند و مثلا شب شعر برگزار کند، بلکه معتقدم فعالیتهای اعضا و دبیران این مجامع بسیار فراتر و تخصصیتر است و به نظرم بیشتر باید این فعالیتها مبتنی بر تقویت ساختار مدیریتی باشد. رایزنی برای حل مشکلات موجود در دانشگاهها یکی از اهداف اصلی شورای مرکزی مجامع تخصصی است و صرف اینکه مثلا این مجامع نشریه به چاپ برسانند یا شب شعری برگزار کنند، نمیتواند تمام مشکلات را حل کند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت خطاب به اعضای شورای مرکزی مجمع تخصصی ادبی وزارت بهداشت، گفت: شما میتوانید با برنامهریزی اصولی در ساختار فعالیتتان، انگیزه را برای فعالیت در کانونهای ادبی دانشگاههای علوم پزشکی تقویت کنید و این به نظرم مهمتر از دیگر برنامههای جانبی است. شما اعضای شورای مرکزی مجمع تخصصی باید کاری کنید که دانشجویان در دانشگاهها، انگیزهشان برای تشکیل کانونهای ادبی بیشتر شود و نقش شما به عنوان اعضای مجمع در تحقق این هدف مهم، بسیار حیاتی است.
وی بر لزوم حمایت از مجامع تخصصی فعال در حوزههای مختلف دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و اظهار داشت: باید با کمک اهرمهای انگیزشی، از مجامع تخصصی خلاق، ایده پرداز و فعال در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری حمایت کنیم. البته درصدد هستیم طرحی اجرا کنیم که برای مثال، سالانه دو یا سه بار از مجامع فعال که در سطح ملی فعالیتهای مثمرثمر و خلاق گونهای داشتهاند، حمایتهای مالی و معنوی کنیم.
للـگانی ضمن تاکید بر ارتباط موثر و بیشتر کانونها با مجمع ادبی و همچنین ارتباط مجمع با وزارتخانه تاکید کرد: معتقدم که باید ارتباط بیشتر و موثرتری با کانونها داشته باشیم و قطعا هر کدام از کانونها و مجمعهای تخصصی که محصول وزارتخانه هستند نیاز به حمایت این وزارتخانه و ادارههای ذیربط آن دارند.
وی خاطرنشان کرد: قطعا فعالسازی کانونها و مجامع تخصصی در دانشگاهها در تربیت دانشجوها بسیار موثر است. طبیعتا یکی از کارهای مهمی که در دوران دکتر محمدرضا فراهانی، معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت انجام شده است، فعالسازی کانونهای فرهنگی و هنری در دانشگاهها است. این موضوع ثمرات بسیار مهمی برای کشور و جامعه دارد و در تربیت دانشجویان چندبعدی بسیار موثر است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، افزود: با فعالسازی کانونها و مجامع تخصصی میتوان شور و نشاط و مشارکت دانشجویان را افزایش داد و نتیجه این موضوع داشتن دانشجویان چندبعدی و اجتماعی در جامعه است.
للـگانی ادامه داد: استعدادیهای بسیار خوبی از طریق مجامع و کانونهای دانشگاهها شناسایی میشوند و سیاست ما کمک به توسعه کانونها و مجامع تخصصی است. درخصوص مجمع طبیعتا یکی از اهداف ما ارتباط بیشتر و موثرتر با اعضای مجمعهای تخصصی است تا بتوانیم مشکلات آنها را حل و فصل کنیم و اعضای مجمع هم بتوانند بازوی ما در دانشگاهها باشند و به حل مشکلات کانونها بپردازند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، گفت: خواستههای مجمع ادبی وزارت بهداشت را در اولویت قرار میدهیم و با برقراری ارتباط بیشتر با اعضای مجمع به حل و فصل مشکلات کانونهای ادبی میپردازیم. معتقدم مجامع باید فعال شوند و در این مسیر باید ارتباط مجامع تخصصی با ستاد وزارتخانه بیشتر باشد.