دولت آلمان به مارک زوکربرگ هشدار داده که سیاست وی برای حذف نکردن پستهای ضدهلوکاست در فیسبوک، بر اساس قوانین آلمان «جرم» محسوب میشود و میتواند «اقدامات تنبیهی» در پی داشته باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت آلمان با صدور بیانیهای، به گفتههای اخیر «مارک زوکربرگ» موسس فیسبوک در حمایت از شنیده شدن صدای مخالفان هلوکاست واکنش نشان داد و اعلام کرد که ضدیت با هلوکاست در قوانین آلمان جایی ندارد.
کشورهای پیروز جنگ جهانی دوم ادعا دارند که آلمان نازی بنا به باورهای نژادپرستانه، دو سوم از یهودیان اروپا را که عددی بالغ بر ۶ میلیون نفر میشود، در خلال جنگ راهی اردوگاههای کار اجباری کرد و نهایتاً پس از رسیدن به تصمیمی که به «راهحل نهایی» مشهور است، همه آنها را راهی کورههای آدمسوزی کرد؛ واژه هلوکاست یونانی است و معنی «همهسوزی» دارد. این در حالی است که برخی تحقیقات نشان میدهند این تعداد یهودی اصلا در آن دوره در کل قاره اروپا حضور نداشتهاند.
آلمان هنوز هم به بازماندگان هلوکاست غرامت میدهد؛ فقط بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، دولت آلمان مبلغ ۷۷۲ میلیون یورو به بازماندگان هلوکاست در ۴۶ کشور جهان پرداخت کرد. علاوه بر این غرامتدهی، دولت آلمان در کنار دولتهای اتریش و فرانسه، هرگونه اظهارنظر در مخالفت با هلوکاست یا طرح سوال در خصوص صحت روایتهای موجود از این واقعه را «جرم» میدانند.
درگیری اخیر وزارت دادگستری آلمان با مالک فیسبوک هم بر سر همین مسئله است. زوکربرگ که اتفاقا خودش هم یهودی است، اخیراً در مصاحبه با یک نشریه آمریکایی گفته بود که در فیسبوک، اجازه ابراز عقیده را به همه میدهد «حتی اگر برخی، مسائل را اشتباه متوجه شده باشند.»
زوکربرگ گفته: «من خودم یهودیام و میدانم که بسیاری از مردم، اصل وقوع حادثه هلوکاست را نفی میکنند. من این امر را عمیقاً آزاردهنده میدانم، ولی نهایتاً اعتقاد من این نیست که شبکه اجتماعی ما باید چنین محتواهایی را حذف کند، چون مسائلی هستند که برخی مردم، آنها را اشتباه متوجه میشوند، اما من باورم این نیست که آنها از روی عمد این اشتباه را مرتکب میشوند.»
آنطور که رویترز خبر داده، «کاتارینا بارلی» وزیر دادگستری آلمان امروز به این گفتهها واکنش نشان داده و گفته که «در آلمان جایی برای یهودیستیزی نیست. یهودیستیزی شامل هرگونه حمله کلامی یا فیزیکی و همچنین نفی هلوکاست میشود. نفی هلوکاست میتواند به تنبیه قانونی منجر شود و پیگیری قضایی جدی را در پی دارد.»
جبران زیانهایی که در اروپای مسیحی به یهودیان تحمیل شده، یکی از بهانههای غرب برای حمایت از اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمینهای مسلمانان است.
این فقط نفی هلوکاست نیست که در اروپا جرم دانسته میشود؛ اخیراً «ماتئوس موراویکچی» نخستوزیر لهستان به دلیل اشاره به این موضوع که برخی یهودیان هم در هلوکاست نقش داشتهاند، با انتقادات گستردهای در بین سران کشورهای غربی مواجه شد.