کد خبر:۶۹۸۵۲۵
با تلاش پژوهشگران؛

نانوحامل چند کاره برای مقابله با سرطان مری طراحی شد

پژوهشگران نانوذراتی با قابلیت رهاسازی داروی شیمی درمانی طراحی کردند که می‌تواند با اتصال به تومور سرطان مری امکان تصویربرداری از آن را فراهم کند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه تگزاس پلتفورمی مبتنی بر نانوذرات ارائه کردند که برای درمان سرطان مری قابل استفاده است. در این پروژه که با همکاری دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد، محققان نانوذرات پلی‌پپتیدی تولید کردند که دارای فلورسانس مادون قرمز نزدیک است و می‌تواند برای تصویربرداری مورد استفاده قرار گیرد.

این نانوذرات به‌گونه‌ای اصلاح شده‌اند که می‌توانند تومور سرطانی را هدف قرار داده و داروی شیمی‌درمانی را نیز درون تومور رهاسازی کنند. در واقع این نانوذرات هم برای تصویربرداری و هم درمان سرطان از طریق رهاسازی داروی شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند.

زو پن از محققان این پروژه می‌گوید: «این روش بسیار دقیق است. تشخیص بیماری سرطانی مری بسیار دشوار است. یکی از روش‌های رایج برای این کار، استفاده از پیمایشگر آندوسکوپی است که با تابش نور درون مری می‌تواند وجود این بیماری را تشخیص دهد. اما زمانی که سرطان درون بافت مری قرار گرفته باشد، مشاهده و تشخیص آن دشوار خواهد بود. برای این کار باید از جراحی استفاده کرد.»

سرطان مری ششمین سرطان کشنده‌ جهان است که تقریباً در هر سال ۱۶ هزار آمریکایی را به کام مرگ می‌کشد. این بیماری علائم قابل مشاهده‌ی اندکی دارد و دیرهنگام شناسایی می‌شود. نرخ ۵ سال زنده ماندن در این بیماران زیر ۲۰ درصد است.

این گروه تحقیقاتی از سال ۲۰۱۵ شروع به کار روی نانوذرات کردند تا برای تشخیص تومور از آن‌ها استفاده کنند. آن‌ها به دنبال طراحی این نانوذرات به‌گونه‌ای که حامل داروی شیمی‌درمانی باشد، بودند.

نانوذرات بعد از تزریق به بدن از طریق خون خود را به تومور سرطانی می‌رساند و در آنجا جمع می‌شوند. یکی از دغدغه‌های محققان اثرات جانبی نانوذرات بود از این رو اقدام به استفاده از نانوذرات زیست‌سازگار و زیست‌تخریب‌پذیر کردند.

این دومین دستاورد محققان در حوزه‌ی سرطان مری طی یک سال گذشته است. چند ماه قبل آن‌ها نشان دادند که روی (Zn) می‌تواند مانع از رشد سلول‌های سرطان مری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار