بر اساس یک قانون قدیمی باید روزانه ۸ لیوان آب بخورید (بعضی از متخصصان بیشتر از این مقدار را نیز توصیه میکنند).
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انجام این توصیه در بعضی از روزها تقریبا غیر ممکن است. اما یک خبر خوب برایتان داریم برای تامین آب بدن تمام این مقدار را لازم نیست بنوشید.
تقریبا ۲۰ درصد از آب دریافتی بدن در روز از غذاهای جامد میآید، مخصوصا میوهها و سبزیجات.
نوشیدن آب بسیار مهم است – مخصوصا تابستانها و یا زمانی که روزه میگیرید –.
اما میتوانید در کنار آب تشنگی خود را با غذاهایی که در ادامه میآیند نیز رفع کنید، چون ۹۰ درصد وزن آنها را آب تشکیل داده است. خیار برای تامین آب بدن
مقدار آب: ۹۶.۷ درصد
دکتر کری گنس، نویسنده کتاب ” The Small Change Diet: ۱۰ Steps to a. Thinner and Healthier You ” میگوید:
این سبزی تابستانی – که در میان غذاهای جامد بیشترین مقدار آب را دارد – برای استفاده در سالاد و ماست بسیار مناسب است. میخواهید قدرت تامین آب خیار را بیش از این افزایش دهید؟ میتوانید آن را به صورت آب دوغ خیار استفاده کنید.
سوپ نیز برای تامین آب بدن مناسب است، اما شاید دوست نداشته باشید در تابستان سوپ گرم استفاده کنید؛ بنابراین استفاده از غذاهایی مانند آب دوغ خیار به خنک شدنتان هم کمک میکند. کاهو
مقدار آب: ۹۵.۶ درصد
متخصصان تغذیه بیشتر مواقع سبزیجاتی را توصیه میکنند که برگشان تیرهتر از کاهو باشد: مانند اسفناج.
دلیلش هم وجود فیبر بالاتر و مواد مغذی مانند فولات و ویتامین K. است.
اما وقتی صحبت از مقدار آب به میان میآید همه چیز تغییر میکند برگ کاهو از دیگر سبزیجات برگدار میزان بسیار بیشتری آب در خود دارد.
پس وقتی دمای هوا بالا میرود، میتوانید از کاهو در سالادها و یا در ساندویچ استفاده کنید.
حتی میتوانید همبرگر را به جای اینکه در نان باگت قرار دهید در برگ کاهو بپیچید و میل کنید.
این جایگزینی علاوه بر تامین آب بدن تغییری رژیمی نیز هست. کرفس
مقدار آب: ۹۵.۴ درصد
خیلی وقت است که بین مردم افسانهای وجود دارد که میگوید کرفس کالری منفی دارد، اما در حقیقت این افسانه کاملا واقعیت ندارد.
مانند دیگر غذاهایی که آب زیادی دارند کرفس نیز بسیار کم کالری است – هر ساقه ۶ کالری.
کرفس حاوی آب و فیبر است که باعث سیر شدن و کنترل اشتها میشود.
این سبزی سبک خالی از مواد مغذی نیست. کرفس دارای فولات ویتامین A، C. و K. است.
به لطف آب زیاد موجود در کرفس اسید معده خنثی میشود.
به همین دلیل معمولا برای التیام سوزش سر دل و رفلاکس معده کرفس را پیشنهاد میدهند. تربچه
مقدار آب: ۹۵.۳ درصد
این سبزی ریشهای را باید در سالادهای بهار و تابستان خود استفاده کنید.
تربها طعمی تند و شیرین دارند و با رنگشان جلوهای زیبا به سالاد میدهند.
از همه اینها مهمتر این است که ترب سرشار از آنتی اکسیدانهایی نظیر کاتچین (در چای سبز نیز پیدا میشود) است.
ترب ترد است و همین تردی آ. را تبدیل به یک مکمل عالی برای سالاد کلم تابستانی نیز میکند.
فقط کافیست ترب را با کلم و هویج خرد کنید و به آن کمی فندق و جعفری خرد شده نیز اضافه کنید.
برای چاشنی هم میتوانید از آب لیمو، روغن زیتون نمک و فلفل استفاده کنید. گوجه فرنگی
مقدار آب: ۹۴.۵ درصد
گوجه فرنگیهای حلقه حلقه شده یا مکعب شده همیشه جزو اصلی سالاد ها، سسها و ساندویچها بوده است.
نباید گوجه فرنگیهای انگوری را نیز از یاد برد، چون آنها نیز حاوی مقدار زیادی آب هستند و به تامین آب بدن کمک میکنند. میتوانید از آنها به عنوان میان وعده استفاده کنید.
همراه با آجیل یا مقداری پنیر دانه دانه از این گوجههای کوچک خوش طعم بجوید. فلفل سبز
مقدار آب: ۹۳.۹ درصد
فلفل سبزها در هر شکلی که باشند سرشار از آب هستند، اما فلفل سبز در میان آنها در صدر قرار دارد.
انواع زرد، قرمز و نارنجی این فلفل حاوی ۹۲ درصد آب هستند.
فلفل سبز همچنین حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که برای سلامت بدن بسیار مهم است. برخی متخصصان بر این باورند که فلفل سبز یک میان وعدهی قبل از ناهار یا آخر شب بسیار مناسب است.
بیشتر اوقات به کسانی که رژیم میگیرند گفته میشود برای جلوگیری از پرخوری سبزیجات میل کنند.
طبیعی است که پس از مدتی از خیار و هویج و کرفس خسته شوند. میتوانید زمانی که منتظر درست شدن شام هستید از قطعات فلفل سبز لذت ببرید. گل کلم
مقدار آب: ۹۲.۱ درصد
اجازه ندهید چهرهی رنگ پریدهی گل کلم گولتان بزند.
گل کلم علاوه بر مقدار زیاد آبی که دارد، سرشار از ویتامین و مواد مغذی گیاهی است که به کاهش کلسترول بالا و مبارزه با سرطان کمک میکند (از جمله سرطان سینه).
در تحقیقی که سال ۲۰۱۲ روی بیماران سرطان پستان صورت گرفت مشخص شد خوردن گل کلم به کاهش خطر مرگ و حتی بهبودی در این بیماران کمک کرده است.
به سادگی میتوانید از گل کلم در سالاد استفاده کنید، و تردی دلچسبی را تجربه کنید. هندوانه
مقدار آب: ۹۱.۵ درصد
کاملا مشخص است که هندوانه سرشار از آب است، اما این میوهی آب دار یکی از غنیترین منابع لیکوپن (یک آنتی اکسیدان ضد سرطان که در میوه و سبزیجات قرمز رنگ پیدا میشود) نیز هست.
در واقع هندوانه لیکوپن بیشتری از گوجه فرنگی خام دارد.
همچنین هندوانه به خودی خود قدرت تامین آب بسیار بالایی دارد، و برای فصل تابستان میتوان روی آن حساب کرد.
حتی میتوانید داخل یک پارچ آب چند قطعه هندوانه بریزید و آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود، مطمئنا از طعم آن آب لذت خواهید برد. اسفناج
مقدار آب: ۹۱.۴ درصد
شاید برگ کاهو مقدار آب بیشتری داشته باشد، اما در کل اسفناج بهتر است.
برگهای خام اسفناج را در سادویچ یا سالاد خرد کنید تا علاوه بر آب مقدار زیادی آنتی اکسیدان جذب بدن شود.
اسفناج سرشار از لوتئین، پتاسیم، فیبر، و فولات تقویت کننده مغز است.
تنها یک فنجان از برگ خام اسفناج حاوی ۱۵ درصد از ویتامین E. مورد نیاز روزانه بدن است.
ویتامین E. یکی از آنتی اکسیدانهای بسیار مهم است که با مولکولهای مخرب (رادیکالهای آزاد) میجنگد. توت فرنگی
مقدار آب: ۹۱.۰ درصد
تمام توتها میوههایی خوب برای تامین آب بدن هستند، اما توت فرنگی آبدار از دیگر انواع خود بهتر است.
تمشک و بلوبری حاوی ۸۵.۰ درصد آب و تمشک سیاه ۸۸.۲ درصد آب دارد.
توت فرنگی را میتوانید در اسموتی یا ماست کم چرب میکس کنید که این موارد خود تامین کننده آب بدن هستند و با اضافه شدن توت فرنگی تاثیرشان بیشتر نیز میشود.
همچنین توت فرنگی شیرین طبیعی به ماست اضافه میکند.
ترکیب کربوهیدرات، پروتئین و فیبر یک میان وعدهی قبل از ورزش کامل را میسازد. بروکلی
مقدار آب: ۹۰.۷ درصد
درست مانند دیگر اقوام کلم خود، کلم بروکلی خام نیز تردی دلپذیری به سالاد اضافه میکند.
اما مشخصات تغذیهای آن – مقدار زیادی فیبر، پتاسیم، ویتامین A، و ویتامین C. – بیشتر قابل توجه است.
همچنین بروکلی تنها سبزی چلیپایی است که دارای مقدار قابل توجهی سولفورافن است.
سولفورافن یک ترکیب بسیار قوی است که آنزیمهای محافظ بدن را افزایش میدهد و مواد شیمیایی سرطان زا را میشوید. گریپ فروت
مقدار آب: ۹۰.۵ درصد
این میوهی آبدار با مزهی تندی که دارد به کاهش کلسترول و حتی کاهش وزن کمک میکند.
در یک تحقیق مشخص شد کسانی که روزانه یک گریپ فروت استفاده میکردند کلسترول بدشان (LDL) تا ۱۵.۵ درصد و تری گلیسیرید تا ۲۷ درصد پایین آمد.
در تحقیقی دیگر مشخص شد کسانی که قبل از هر وعده نصف گریپ فروت – حدود ۴۰ کالری — میل میکردند ظرف ۱۲ هفته توانستند یک کیلو و نیم وزن کم کنند.
متخصصان میگویند ترکیبات موجود در این میوه به سوزاندن چربی و پایدار ساختن قند خون کمک میکند، در نتیجه اشتها به خوردن کم میشود. هویج
مقدار آب: ۹۰.۴ درصد
هویج نیز سرشار از آب است، اما هویجهایی که در سایزهای کوچک هستند از هویجهای کامل مقدار بیشتری آب دارند.
هویجهای کامل حدود ۸۸ درصد آب دارند.
هویج را تا زمانی که خام میل کنید بدون کالری به حساب میآید.
پس بهتر است به جای آنکه آب آن رابگیرید یا بپزیدش همانطور خام روی سالاد استفاده کنید و یا یک هویج را همانطور که هست میل کنید. طالبی
مقدار آب: ۹۰.۲ درصد
طالبی طعم و طراوت فوق العادهای دارد، و با همین مقدار کم کالری میزان زیادی مواد مغذی به بدن میرساند.
یک چهارم طالبی حدود ۵۰ کالری دارد، اما همین مقدار ۱۰۰ درصد ویتامین C. و A. مورد نیاز بدن در یک روز را تامین میکند.
طالبی به عنوان میان وعده بسیار مناسب است، و اگر میل به خوردن چیزی شیرین دارید میتواند راضی تان کند.
اگر از خودرن طالبی به شکل معمول خسته شده اید میتوانید آن را به همراه ماست منجمد کنید و سپس از خوردنش لذت ببرید.