مواد غذاییای که شما روزانه از آنها استفاده میکنید تاثیر بسزایی بر وضعیت سلامت شما دارد. استفاده از برخی میوهها در روز بدن شما را در مقابل حملههای قلبی و سکته مغزی محافظت میکند. مطالعات دانشمندان نشان میدهد که غذاهایی غنی از پتاسیم میتوانند روند انسداد عروق قلبی را متوقف کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تحقیقات قبلی نشان میداد، فشار خون بالا و شریانهای متراکم، احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش میدهد. طی مطالعات اخیر، محققین دریافتهاند که عنصر پتاسیم میتواند با تنظیم ژنهای موجود در بدن به حفظ انعطاف پذیری شریانها کمک زیادی بکند.
یافتههای مطالعات دانشمندان از دانشگاه آلاباما نشان میدهد که مکملهای پتاسیم همچون موز یا آووکادو از میزان کافی این عنصر برای پیشگیری از انسداد عروق برخوردارند. این محققین بر روی موشهایی که به دلیل رژیم غذایی با چربی بالا در معرض خطر بیماریهای قلبی بودند، آزمایشاتی را انجام دادند. موشها در سه دسته به میزانهای کم- متوسط و زیاد از پتاسیم دریافت کردند.
نتایج نشان داد، موشهایی که میزان کمی از پتاسیم را در رژیم غذایی خود دریافت کردند، به طور قابل ملاحظهای به انسداد عروق قلبی دچار شدند. حیواناتی که پتاسیم بالایی دریافت کرده بودند، اساسا با انسداد عروق موجه نشدند.
همچنین در بررسیهای به عمل آمده، در موشهای تغذیه شده با مواد غذایی غنی از پتاسیم، کاهش شدید انسداد رگ آئورت دیده شد. رگ آئورت یکی از مهمترین عروق بدن انسان است. به نظر میرسد انسداد عروق به دلیل کم بودن میزان پتاسیم در خون باشد که از فعالیت ژنهایی که انعطاف پذیری عروق را حفظ میکنند جلوگیری میکند.
یافتههای اخیر محققین بسیار مورد توجه قرار گرفته اند؛ زیرا نشان دادند که مصرف مکمل پتاسیم در جلوگیری از کلسیفیکاسیون (جمع شدن کلسیم در یکی از بافتهای بدن) عروق در موشهای مبتلا به درمان تصلب شرایین (سختی سرخرگ ها) بسیار موثر است.