آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۸۸۸

ساخت هواپيماي بدون سرنشين كنترل از راه دور توسط دانشجويان دانشگاه آزاد اراك

تيم دو نفره دانشجويان دانشگاه آزاد اراک موفق به ساخت هواپيماي بدون سرنشين کنترل از راه دور شد.

به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، اميد فيروزي و همايون عرب، اعضاي اين تيم دو نفره سازنده هواپيماي بدون سرنشين مهاجر هستند.

اميد فيروزي در اين رابطه اظهار داشت: تيم هواپيمايي دانشگاه آزاد اراک ساخت دو هواپيماي بدون سرنشين مهاجر 1 و 2 را با موفقيت به انجام رسانده و هم اکنون در حال انجام مطالعات لازم جهت ساخت هواپيماي سوم است.

وي در ادامه با تاکيد بر علاقه فراوان به ساخت انواع هواپيما و هلي‌کوپتر که زمينه‌ساز گرايش اين تيم به ساخت هواپيما بوده است، گفت: عمليات مطالعاتي و اجرايي ساخت اين هواپيما را قبل از ورود به دانشگاه و به دنبال پيگيري علايق شخصي آغاز و رشته‌ دانشگاهي خود را در راستاي تکميل اطلاعات لازم و رفع کمبودهاي تخصصي انتخاب کرده‌ام.

فيروزي در خصوص برنامه‌ريزي ساخت اين دو هواپيماي بدون سرنشين، افزود: هواپيماي پرنده مهاجر 1 به عنوان پروژه‌اي تحقيقاتي و مطالعاتي با صرف هزينه اي بالغ بر 700 هزار تومان و دو سال و شش‌ماه وقت و همچنين انجام فرايندهاي مختلف مطالعاتي در راستاي کسب تجربه و تقويت مهارت‌هاي تيم جهت استفاده در پروژه‌هاي بزرگتر و کامل‌تر ساخته شده که داراي موتور سوختي با حجم 46 سي‌سي و ملخ فايبرگلاس است.

وي با بيان اين مطلب که کسب تجربه در طول ساخت مهاجر 1 باعث شد که در ساخت پرنده مهاجر 2 موفق‌تر عمل شود، تصريح کرد: تمامي اشکالات و نواقص موجود در هواپيماي مهاجر 1 در ساخت هواپيماي مهاجر 2 رفع شده و هواپيماي مذکور با قابليت‌هاي بسيار در مدت يک ‌ماه و با صرف 600 هزار تومان هزينه ساخته شد.

فيروزي عنوان کرد: هواپيماي مهاجر 2 داراي موتور برقي بوده و انرژي لازم جهت پرواز آن توسط باطري خورشيدي تامين شده و قادر به پرواز در تمام طول روز است.

وي مانور اين هواپيما را بسيار بالا ذکر کرد و گفت: اين هواپيما قابليت حمل سه دوربين فيلمبرداري را داشته و مانند پرنده قبلي داراي بدنه‌اي از جنس چوب است.

فيروزي همچنين از ساخت هواپيماي ديگري با موتور جت که قابليت پرواز در تمام طول شبانه روز را دارد، خبر داد و اذعان داشت: هواپيماي B2 يک هواپيماي جنگنده است و داراي موتور جت به ارزش سه ميليون تومان خواهد بود که بايد از کشورهاي ديگر وارد شود.

وي بر لزوم کمک ارگان‌هاي دولتي در راستاي ساخت اين هواپيما تاکيد کرد و اظهار داشت: ما توانايي ساخت اين موتور را در داخل کشور داشته و آماده همکاري با نهادهاي دولتي در اين راستا هستيم.

اميد فيروزي از صرفه‌جويي ارزي حاصل از طراحي و ساخت اين موتور در داخل کشور خبر داد و تاکيد کرد: در صورت در اختيار داشتن کارگاه و لوازم اوليه به راحتي موتور مذکور را خواهيم ساخت.

در ادامه همايون عرب، عضو ديگر تيم سازنده هواپيماي مهاجر در تبيين قابليت‌هاي مختلف مهاجر 2 گفت: اين هواپيما جهت شناسايي مناطقي که امکان ورود انسان به آنجا وجود ندارد، مانند مناطق زلزله‌زده و جنگي و همچنين نقشه‌برداري هوايي کاربرد دارد.

وي کنترل ترافيک شهرهاي بزرگ و شناسايي فعاليت‌هاي زير زميني هسته‌اي از طريق نصب دوربين حساس به گرما را از ديگر کاربردهاي مهاجر 2 عنوان کرد و يادآور شد: هواپيماي کنترل از راه دور مي‌تواند نقش بسزايي در پيشرفت و تسهيل پروژه‌هاي تحقيقاتي و مطالعاتي ايفا کند.

عرب طراحي جديد بدنه، دارا بودن موتور دو سيلندر، طراحي سيستم کنترل جديد، پرواز در شعاع 20 کيلومتري، پردازش تصوير ديجيتال جهت پرواز دوربرد و ارسال عکس online بدون فرود هواپيما را از ديگر ويژگي‌هاي مهاجر 2 عنوان کرد و اظهار داشت: مراحل ساخت هواپيماي بدون سرنشين مهاجر طي مذاکرات انجام شده با معاونت پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي اراک در دستور كار اين معاونت قرار گرفت و بعد از طي مراحل طراحي شاسي بدنه، بدنه و ديگر ملزومات، مورد آزمايش‌هاي مختلف از جمله آناليز باد، سرعت و ضربه وارد شده به شاسي هنگام فرود هواپيما قرار گرفته است.

وي بر وجود استعدادهاي قابل توجه در دانشگاه آزاد اسلامي اراك و استان مرکزي تاکيد کرد و با بيان اين مطلب که کمبود اطلاعات دانشجويان در اين زمينه و كمبود امکانات لازم از موانع موجود در مسير رشد علاقه‌مندان به علوم هوا فضا در استان مركزي است، گفت: بر اين اساس در صدد طراحي و ايجاد سايت و وبلاگ تخصصي هوافضا در دانشگاه آزاد اسلامي اراک هستيم.

اين دانشجوي نخبه دانشگاه آزاد اراک در پايان خاطر نشان کرد: امروزه با توجه به پيشرفت جوامع و ظهور تكنولوژي‌هاي جديد، صنعت هوايي در جهان مورد توجه كمپاني‌هاي ساخت سلاح و هواپيما قرار دارد و يكي از تكنولوژي‌هايي كه امروز در صنعت هواپيمايي مورد توجه بسيار است، كار طراحي و ساخت هواپيماهاي بدون‌ سرنشين كنترل از راه دور بوده و اميد مي‌رود که با وجود پتانسيل و استعدادهاي لازم در اين رابطه در دانشگاه آزاد اسلامي اراك و استان مركزي با همکاري بيشتر سازمان‌ها و نهادهاي دولتي موفق به انجام پروژه‌هاي فراواني شويم که کارهاي مطالعاتي آنها انجام شده و در انتظار تامين مالي براي شروع ساخت آنها هستيم./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار