پیوستن استان سمنان به سیستم حمل و نقل هوشمند ارتباطی به نام «اسنپ» در کنار مزیتهای آن میتواند معایبی به همراه داشته باشد؛ بنابراین لازم است دانشجویان پیش از سوار شدن اسنپ از امنیت آن مطمئن باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛* گسترش هر پدیده نوظهوری در اجتماع علاوه بر مزیتها گاهی مواقع با معایبی نیز همراه است، این روزها شاهد تغییر و تحول در سیستمهای حمل و نقل شهری هستیم و با گسترش سیستمهای هوشمند ارتباطی از جمله اسنپ مسافران بسیاری جذب آن شده اند.
خدمات ارزان و در دسترس بودن از ویژگیهای این سیستم جدید حمل و نقل هوشمند ارتباطی است؛ اما در کنار این خدمات شاهد آسیبهای هستم که لازم است مورد بررسی قرار بگیرد، آمار و اخبار حوادث و تجربیات تلخ در سال گذشته نشان میدهد بسیاری از مسافران اسنپ طعمه برخی رانندههای سودجو قرار گرفتند و امنیت مسافران را تهدید کرده است.
اما چند روزی است خبر پیوستن استان سمنان به سیستم حمل و نقل هوشمند اسنپ اعلام شده است. با توجه به اینکه برخی از دانشجویان از مسافران اسنپ در مسیر تردد ترمینال به دانشگاه و یا بالعکس هستند به نظر دانشجویان باید با هوشیاری از این سیستم حمل و نقل استفاده کنند.
قیمت اسنپ برای استفاده دانشجویان
دانشجویان نظرات متفاوتی درباره استفاده از اسنپ دارند؛ اما به نظر آنچه بیش از همه چیز دغدغه آنها را در این شرایط اقتصادی است هزینهها و قیمت آن است، براساس اطلاعات داده شده سه قیمت برای استفاده دانشجویان دانشگاه سمنان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.
اما نرخ و قیمتهای سوار شدن دانشجویان از ترمینال و راه آهن به دانشگاههای سمنان، دانشگاه آزاد و دانشگاه علوم پزشکی به ترتیب، ۴۰۰۰، ۴۵۰۰ و ۸۰۰۰ تومان اعلام شده است. برای مسیر دانشگاه به خوابگاههای امیر کبیر، کوثر و فرهیختگان نیز به ترتیب ۳۰۰۰ تومان، ۲۵۰۰ و ۴۵۰۰ اعلام شده است.
چرا اسنپ سوار میشوم؟
اما در نظر سنجی که از برخی دانشجویان به عمل آمده است، برخی موافق به سوار شدن اسنپ هستند، یکی از دانشجویان در این رابطه میگوید که صدرصد استفاده میکنم و بسیار عالی است مخصوصا زمانی که از ترمینال و راه آهن خودروی نباشد، دانشجویی دیگری نیز که موافق سوار شدن اسنپ است میگوید که استفاده اسنپ از آژانس باصرفهتر است و مسیر دانشگاه تا راه آهن با تاکسی متر ۷ هزار تومان شده است.
چرا اسنپ سوار نمیشوم؟
اما برخی دانشجویان نیز مخالف استفاده از اسنپ هستند یکی از دانشجویان با اشاره به وسعت جغرافیایی سمنان و پنهاور بود آن میگوید که قیمت اسنپ با تاکسی و آژانس برابر است و سوار شدن اسنپ به صرفه نیست، دانشجوی دیگری که مخالف سوار شدن اسنپ است همین نظر را دارد و استفاده از آژانس را بهتر می داند.
دانشجویان از امنیت اسنپ غافل نباشند
اما قلی زاده، عضو شورای صنفی دانشگاه سمنان در رابطه با خطرات احتمالی این سیستم حمل و نقل هوشمند به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در کل خصوصی سازی سیستم حمل و نقل به ضرر دانشجویان است و منجر به کاهش سیستم حمل و نقل عمومی خواهد شد و شواری صنفی از این برنامه استقبال نخواهد کرد.
عضو شورای صنفی دانشگاه سمنان جغرافیایی استان سمنان، با اشاره به طولانی بودن مسیرها خطرات احتمالی برای دانشجویان که از این سیستم حمل و نقل هوشمند ارتباطی استفاده خواهند کرد، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان مجبور به تردد در سطح شهر برای رفتن به دانشگاه هستند، اسنپ میتواند خطرات احتمالی از نظر امنیتی را برای دانشجویان بویژه دختران را افزایش دهد.