بستن درب بلوار صارمی کوی پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفت و آمد دانشجویان به خوابگاه و دانشگاه را با مشکلات متعددی روبرو کرده که این مسئله موجب اعتراض دانشجویان شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اقدامی بیسابقه از ۲۳ تیرماه درب خیابان صارمی کوی پردیس این دانشگاه را که محل تردد اکثر دانشجویان به دلیل نزدیکی به خوابگاهها بود، بستند و این اقدام رفت و آمد دانشجویان به خوابگاه و دانشگاه را با مشکلات متعددی مواجه کرد که منجر به انتقادات و اعتراضات آنان شد.
دیگر دسترسی راحت به وسیله نقلیه نداریم یکی از دانشجویان این دانشگاه در خصوص دلیل مخالفت خود و دوستانش با بسته شدن درب خیابان صارمی کوی پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خبرگزاری دانشجو گفت: بیشتر تردد دانشجویان از خیابان صارمی است، چون دسترسی راحتتری به فروشگاه، درمانگاه و وسایل نقلیه عمومی داریم و همچنین این درب فاصله کمتری با خوابگاهها دارد.
وی افزود: با بسته شدن این درب ناچار شدیم از درب خیابان باهنر رفت و آمد کنیم که یک کیلومتر با محل خوابگاها فاصله دارد و از آن گذشته در این خیابان دسترسی آسان به وسایل نقلیه عمومی و مراکز خرید وجود ندارد؛ بنابراین برای شرکت در کلاس و یا انجام کار اداری ضروری چنانچه از پردیس خارج شویم، بازگشت به خوابگاه غیر ممکن است و باید تاکسی دربست بگیریم.
این دانشجو بیان کرد: پردیس دانشگاه، سرویس برای دانشجویان دارد؛ اما این سرویسها در ساعت مشخصی کار میکنند و شما تصور کنید که چنانچه دانشجویی در خارج از این ساعت احتیاج به خرید مواد غذایی پیدا کند، باید برای تهیه این مواد ۱۰هزار تومان پول آژانس بدهد.
خیابان باهنر امنیت کافی ندارد یکی دیگر از دانشجویان با اشاره به اینکه خیابان باهنر بدلیل خلوتی امنیت زیادی برای دانشجویان به خصوص دانشجویان دختر ندارد، گفت: برخی از دانشجویان در صورت نبود وسیله نقلیه مجبور هستند، حدود یک کیلومتر را در هوای گرم تابستان تا خوابگاه پیاده طی کنند که این اتفاق برای یکی از دوستان من افتاد و هنگامی که به خوابگاه رسید، اصلا حال خوبی نداشت.
این دانشجو در خصوص استفاده از اسنپ بیان کرد: نگهبانان پردیس مقابل اسنپ را میگیرند و میگویند که باید هماهنگ شود و با التماس و خواهش اجازه ورود میدهند، علاوه بر این کرایه اسنپ تا خوابگاه زیاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه دلیل این کار خود را صرفه جویی در هزینهها عنوان کرده و گفتهاند که «حضور نگهبان درب خیابان صارمی ۱۵ میلیون تومان هزینه برای دانشگاه دارد»، اگر این طور است پس چرا هنوز نگهبان داخل کانکس کنار درب حضور دارند.
بستن درب به خاطر مسجد است
دانشجوی دیگری گفت: اینها بهانه است، بستن درب خیابان صارمی برای جلوگیری از تردد مردم به مسجد حضرت الزهرا (س) کوی پردیس است که به نظر من این هم راهکار دارد.
وی افزود: اطراف محل که مسجد حضرت الزهرا (س) در آنجاست فنس کشیده شده و در کنار آن دری وجود دارد که میتوانند از این در با کنترل کارتهای دانشجویی از ورود افراد بیگانه به محل خوابگاه دانشجویی جلوگیری کنند.
بستن درب صارمی برای صرفه جویی در هزینهها است
حجتالاسلام مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلایل بستن درب خیابان صارمی و اعتراضات دانشجویان در این خصوص اشاره کرد و گفت: در تابستان تعداد دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به یک سوم کاهش پیدا میکند که طبیعتا محدودیت در ارائه خدمات داریم و یکی از این محدودیتها کاهش هزینه نگهبانی درب خیابان صارمی است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در ایام تابستان تعداد کمی از دانشجویان از این درب تردد دارند، بنابراین باز بودن آن مقرون به صرفه نیست، افزود: برای صرفه جویی در هزینهها درب خیابان صارمی را بستهایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در کنار درب خیابان صارمی دو نگهبان حضور دارند که هر کدام از آنان حدود ۳ میلیون تومان حقوق میگیرد و با هزینهها جانبهای دیگر مانند تهیه غذای نگهبانان حدود پانزده میلیون تومان برای دانشگاه هزینه آور است.
وی خاطرنشان کرد: در زمان تردد مردم به مسجد حضرت زهرا (س) از نگهبان شیفتی برای جلوی درب کنار فنسها اطراف خیابان منتهی به خوابگاها استفاده میکنیم که این نیز هزینه بیشتر برای دانشگاه ایجاد میکند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه برخی از نیازهای دانشجویان درست و به حق است، گفت: دانشگاه با انجام برخی اقدامات مانند بازکردن درب خوابگاه بهار سعی کرده دسترسی دانشجویان به مراکز خرید راحتتر شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نگهبان درب بهار باید به صورت دائمی حتی هنگام بسته بودن این درب در آنجا حضور داشته باشد؛ بنابراین باز بودن آن هزینه اضافی برای دانشگاه ایجاد نمیکند.
وی بیان کرد: عرضه مواد غذایی مورد نیاز در فروشگاه کنار سلف، ایجاد میوه فروشی سیار، فروش غذا توسط بخش خصوصی در سلف با تخفیف، بردن دانشجویان با سرویس به فروشگاهای داخل شهر در روزهای جمعه و افزایش سرویسهای پردیس از جمله اقدامات دانشگاه در جهت حل مشکلات دانشجویان بوده است.
ابراهیمی بیان داشت: همچنین در حال رایزنی با اتوبوسرانی هستیم، برای اینکه ماشینهای بخش خصوصی در محل سرویسهای پردیس تردد کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ناامن بودن خیابان باهنر برای دانشجویان گفت: متاسفانه اطراف خیابان باهنر و خیابان صارمی خیلی امن نیست؛ به همین علت است که سرویس گذاشتهایم.
وی در پایان سخنان خود گفت: اعتراض دانشجویان بدلیل اطلاع رسانی نادرست بود که بعد از توضیحاتی که به آنان داده شد همه راضی شدند.
مشکلات دانشجویان همچنان پا برجا است ظاهرا اقدامات انجام شده توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نتوانسته مشکلات رفت و آمد دانشجویان را حل کند و این مشکلات همچنان به قوت خود باقی است. به گفته دانشجویان فروشگاه کنار سلف را که موظف کرده بودند مواد غذایی مورد نیاز آنان را عرضه کند فقط اقلامی، چون چیپس و پفک میفروشد و میوه فروش سیار که شبهای زوج از ساعت ۷ تا ۱۰ جلوی سلف پردیس میآید، تنوع و مقدار میوه کمی دارد.
علاوه بر این دانشجویان به این سبک از میوه فروشی در داخل پردیس اعتراض دارند و میگویند که این سبک از میوه فروشی باعث میشود که شان دانشجو پایین بیاید.
مردم خیابان صارمی خواستار بازگشایی درب پردیس هستند به غیر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهالی خیابان صارمی از بسته شدن درب خیابان صارمی ناراحت هستند، چون در خیابان صارمی مسجدی وجود ندارد و مردم از مسجد حضرت الزهرا (س) دانشگاه استفاده میکردند. به این خاطر در نامهای از رئیس این دانشگاه درخواست بازگشایی درب خیابان صارمی کوی پردیس دانشگاه علوم پزشکی را کردهاند.