مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: کمپین «NOhep» برای دومین سال به وسیله دانشگاه علوم پزشکی ارومیه راهاندازی میشود؛این درحالی است که آذربایجان غربی در سطح کشور به عنوان دومین استان برتر شناخته شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از ارومیه، در دسامبر ۲۰۱۵ در کنفرانس World Hepatitis Summit، برای اولین بار ایدهی حرکت جهانی به سمت ریشه کنی هپاتیتهای ویروسی تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۱۰ هجری شمسی) مطرح شد.
در سال ۲۰۱۶ شعار جهانی NOhep برای این حرکت درنظر گرفته شد و World Hepatitis Alliance مسئولیت این حرکت جهانی را برعهده گرفت.
کشور ایران نیز در لیست کشورهایی بود که از همین امسال به این حرکت جهانی پیوست و در روز جهانی هپاتیت (هفتم مرداد)، همگام با دنیا، کمپین اطلاع رسانی هپاتیت را با تمام شاخصهای استاندارد WHO برگزار شد.
در همین راستا به مناسب روز جهانی هپاتیت دومین کمپین دانشجویی بدون هپاتیت (NOhep) در ارومیه نیز برگزار شد.
شهرام خادم وطن، مدیر فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با اشاره به برپایی غرفههایی در سطح شهر با عنوان روز جهانی هپاتیت گفت: این غرفهها به مناسبت روز جهانی هپاتیت در ۶ منطقه ارومیه از جمله منطقه پنجراه، استادان، عطایی، خیام جنوبی، حاشیه شهر ارومیه، شیخ تپه برگزار شد.
خادم وطن تصریح کرد: هپاتیت به معنی التهاب کبد است و عوامل زیادی منجر به این بیماری میشود و یکی از مهمترین علل ایجاد اختلال در کبد ویروس هپاتیت است که انواع مختلف دارد در همین راستا جمعی از دانشجویان و اساتید علوم پزشکی تحت نظارت معاونت فرهنگی و انجمن هپاتیت و کانون سلامت دانشگاه به مردم شهر ارومیه خدمت رسانی کردند.
مدیر فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با اشاره به شرح وظایف غرفههای برگزار شده در سطح شهر گفت: کارهای انجام شده در غرفهها در دو مرحله خلاصه شده است که در اولین مرحله مشاوره سلامت و پیشگیری و در مرحله دوم در صورت حاد بودن مشکلات بیمار مبتلا به هپاتیت توسط اساتید حضور یافته در غرفه، به آزمایشگاه جهت غربالگری و درمان معرفی میشوند.
خادم وطن با اشاره به جزئیات کمپین «NOhep» در استان آذربایجان غربی گفت: کمپین «NOhep» برای دومین سال پیاپی توسط دانشگاه علوم پزشکی ارومیه راه اندازی می شود و این درحالی است که استان ما در سطح کشور به عنوان دومین استان برتر در سطح کشور شد.
وی در پایان گفت: امید است انجام حرکات مشابه، در بهبود اگاهی و همچنین عملکرد دانشجویان علوم پزشکی، درخصوص هپاتیتهای ویروسی موثر بوده و راه رسیدن به هدف ریشه کنی هپاتیتهای ویروسی تا ۱۵ سال آینده را تسهیل کرد.